Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Tριαντάφυλλο από τη Γλώσσα στην Καστοριά!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Τη Δευτέρα, στις 3 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την αρχή της χρονιάς επίσκεψη της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου στην Καστοριά με το πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου) «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία». Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος η δημιουργός επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς και ήρθε σε επαφή με όλα τα παιδιά του σχολείου, συζήτησε μαζί τους για τα βιβλία της, αλλά και για τα προβλήματα που τa απασχολούν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ελένη συναντήθηκε με τη Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων της Κωνσταντινιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η Λέσχη κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε ασχοληθεί με τα βιβλία της για μεγάλους και κυρίως με το πιο πρόσφατο βιβλίο της το «Όπως ήθελα να ζήσω». Η επαφή με τη συγγραφέα μας άφησε το άρωμα της αλχημείας της, άρωμα ρόδου….

Την επόμενη μέρα, την Τρίτη το απόγευμα, είχαμε προγραμματίσει εκδήλωση για να τιμήσουμε τη συγγραφέα ενώπιον του κοινού της Βιβλιοθήκης μας. Η κ. Πριοβόλου όμως δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη γιορτή λόγω των  οικονομικών εξελίξεων και της θέσης της στο Υπουργείο Οικονομικών. Σας μεταφέρω την επιστολή που διαβάστηκε στην εκδήλωση:
«Αγαπητοί φίλοι-παιδιά μου.
Τούτες οι συγκεντρώσεις πολιτισμού είναι πράξεις αντίστασης στις χαλεπές μέρες που η ζωή μας γίνεται κάθε μέρα και πιο φτηνή. Δυστυχώς, δύσκολες εργασιακές συνθήκες με αναγκάζουν να αναχωρήσω εσπευσμένα, αλλά πλήρης μετά τις συναντήσεις με τα παιδιά του γυμνασίου Κορησού και τη Λέσχη Ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη. Μου αφήσατε τις καλύτερες αναμνήσεις και την επιθυμία να σας συναντήσω ξανά. Παιδιά φεύγω αφήνοντας σε σας ένα σύνθημα "κλείστε τα κουμπιά της τηλεόρασης και ανοίξτε ένα βιβλίο".
Σας φιλώ Ελένη Πριοβόλου»Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην άνοιξη. Αφορμή ήταν το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Όπως ήθελα να ζήσω» όπου περιγράφεται μια ουτοπική κοινωνία «Η Ρόδων Πολιτεία». Ξεκινήσαμε, λοιπόν, από τα ρόδα κι αρωματίσαμε την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου στην Κορησό με όλα τα λουλούδια της Άνοιξης, από τα πιο μικρά τη Χαρά και τον Χρήστο, τη Χριστίνα και τον Σταύρο, ως και τα πιο μεγάλα την Καλλιρόη και τη Μαρία, την Ελεωνόρα και τη Χρυσοβαλάντω, την Ιορδάνα και την Ευαγγελία και τα υπόλοιπα μέλη  της Παιδικής και της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης. Τα παιδιά απήγγειλαν, τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Ζερβουδάκη, έπαιξαν πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα, χόρεψαν, παρουσίασαν εικαστικά τα εξώφυλλα από τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου. Το κοινό αποχώρησε παίρνοντας μαζί του το άρωμα της άνοιξης και τη γεύση από το λικέρ και το λουκούμι τριαντάφυλλο και το μυγδαλωτό με ροδόνερο από  τη Γλώσσα Σκοπέλου! 
Η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης
Αρετή Κάρκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.