Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου

μάγεψε και φέτος μικρούς και μεγάλους
Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα στο σχολείο

Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου, αποτελούμενη από είκοσι έξι μαθητές και με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Μπελόγια Παρασκευή και Σκόκα Ευθαλία, συνέχισε και φέτος το καλλιτεχνικό της έργο και το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο της επίπονης προσπάθειας των μελών της. Η παράσταση που δόθηκε την Τρίτη το βράδυ, 11/5/2010, μάγεψε μικρούς και μεγάλους με την αισθητική αρτιότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μικρών μαθητών. Η παράσταση είχε τίτλο «Φτερουγίσματα Αγάπης» και επρόκειτο για δύο μονόπρακτα, «Το Αηδόν και το Τριαντάφυλλο» και «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», σε διασκευή και θεατρική απόδοση από τις ίδιες τις καθηγήτριες των ομώνυμων διηγημάτων του Όσκαρ Ουάιλντ.

Μια πολυπρόσωπη παράσταση κι ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, στο οποίο συνέβαλαν πολλοί συντελεστές με την ηθοποιία, το χορό, το τραγούδι, τα παραμυθένια κουστούμια. Τα εντυπωσιακά σκηνικά επιμελήθηκε ο καθηγητής των Καλλιτεχνικών, Γιάννης Μιτζέλος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των μαθητών Κων. Βαλμά και Γιάννη Χούλη στον φωτισμό και τον ήχο.
Οι μικροί ηθοποιοί ήταν οι: Αλίκη Βασιλούδη, Γιώργος Βασιλούδης, Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Γιοβανάκης, Ελισάβετ Δερβένη, Συραϊνώ Ιωάννου, Αργύρης Κριτσάκης, Ματίνα Κωστάκη, Κλέστα Λέκαϊ, Άγγελος Μεχμέτη, Παναγιώτης Μίχας, Βανέσσα Μουτζούρη, Ρεβέκκα Νικολαΐδη, Παναγιώτης Ντάμτσιος, Νίκος Πάπα, Νώντας Πασχάλης, Χριστίνα Πρίφτι, Μαρία Ρεντιφίδου, Ηλίας Σβίγκος, Τζούλια Σούλα, Λουκία Σταμέλου, Βικτώρια Ταλαδιανού, Κων/νος Τελλίδης, Παναγιώτα Τελλίδου, Αλίκη Τζαβαλιά, Άντζελα Τσόμπαϊ.
Μια μαγική παράσταση, όπου θριάμβευσε η ομορφιά και η ευαισθησία.
Στον πρόλογό της η διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Κουρκούμπα έκανε αναφορά στις γενικότερες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, που ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, προκειμένου «να προσφέρουν στα παιδιά χαρά, να αγαπήσουν το σχολείο και να το νιώθουν σπίτι τους». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
Το σχολείο πήρε μέρος σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τα Δικαιώματα του Παιδιού και κέρδισε την 4η θέση ανάμεσα σε 300 σχολεία στην Ελλάδα, με την φιλοτέχνηση καλλιτεχνικής αφίσας. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ήταν η καθηγήτρια Σκόκα Ευθαλία και πήραν μέρος οι μαθητές Κριτσάκης Αργύρης, Ιωάννου Συραϊνώ, Βασιλούδης Γιώργος, Κωνσταντινίδη Μάνεση Μαρίνα.
Επίσης το σχολείο ανέλαβε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning αδελφοποίησης σχολείων και συνεργάστηκε με τα σχολεία των πόλεων Morangis (Γαλλία), Bacáu (Ρουμανία), Cheb (Τσεχία). Υπεύθυνες του προγράμματος οι καθηγήτριες Μπελόγια Παρασκευή και Σουλτάνη Ασημίνα.
Το σχολείο λόγω της συμμετοχής του στο ανθρωπιστικό Πρόγραμμα της Unicef, ανακηρύχθηκε σε σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών.
Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου με υπεύθυνους τους καθηγητές Γιάννη Ζήκο, υποδ/ντή του σχολείου, Νίκο Παπακωνσταντίνου και Θανάση Οικονόμου και συμμετοχή τριάντα μαθητών παρακολούθησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Θέρμου Αιτωλίας. 
Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, οι γονείς και οι επισκέπτες θαύμασαν τις δημιουργίες των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας, που εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα και τις ικανότητές τους.
Στο τέλος μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τη συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του Λυκείου Σαράντης Πατσογιάννης, Αντρέας Αναστασίου και Γιάννης Χούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.