Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Οι επιπτώσεις του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

στη Θράκη και το Αιγαίο (εθνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές)
Hμερίδα θα διεξαχθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 16:30, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθηνών επί της Λεωφ. Αμαλίας 8 με θέμα: «Οι επιπτώσεις του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στην Θράκη και το Αιγαίο (εθνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές)».
Νωρίτερα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 11:30 θα δοθεί  Συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας στην οδό Καλλιδρομίου 30 και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.
Εισηγητές Ημερίδας
1)- Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
Χημικός Μηχανικός – Υγιεινολόγος 
«Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Η κατάρρευση ενός μύθου»
2)- Ιωάννης Τέντες
Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας στο τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.«Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
3)- Θεόδωρος Τσιμπίδης
Δ/ντής Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», Συνεργάτης Τμ.Θαλάσσιας Βιολογίας Παν/μίου Essex.«Το Αιγαίο στο πλαίσιο της μαύρης Ανάπτυξης»
4)- Μιχαήλ Δεκλερής
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.«Γιατί ο αγωγός πετρελαίου θα σημάνει το θάνατο του Αιγαίου»
Τοποθετήσεις Εκπροσώπων Φορέων και Κομμάτων
Συζήτηση, Ερωτήσεις, Παρεμβάσεις Φορέων - Πολιτών 
Θα κατατεθούν προτάσεις που θεωρούμε ότι θα ευαισθητοποιήσουν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την άποψή τους, και στοιχεία που θα προκαλέσουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.
Στην ημερίδα θα συμμετέχει αντιπροσωπεία ακτιβιστών από Οικολογικές Οργανώσεις της Βουλγαρίας.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
Οικολογική Εταιρία Εβρου (Ο.Ε.Ε.) 
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων ( ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο) 
Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος 
Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» 
Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6946280471(Κ.Παπαδοπούλου-ΟΕΕ),
6973535309(Σ. Ανδριόπουλος-ΟΕΕ), 2103823850 (Δ.Ερρίκου-Επιμ/ριο Περιβάλλοντος)

Σημείωμα του Αρχιπελάγους, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας
Σε μία περίοδο όπου το Αιγαίο αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους από την ανεξέλεγκτη ναυτιλιακή δραστηριότητα, η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς -  Αλεξανδρούπολη αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες ναυτικού ατυχήματος με μη αναστρέψιμες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα και τις κοινωνίες.
Η καταστροφή που βιώνει τις τελευταίες μέρες η άλλη πλευρά του Ατλαντικού από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού αποτελεί μονάχα ένα μικρό δείγμα της ολικής καταστροφής που θα βιώσουν οι κοινωνίες της Αμερικής σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων. 
Στην Ελλάδα,  η παντελής έλλειψη ελέγχου και αποτελεσματικών μηχανισμών αντιμετώπισης πετρελαϊκών ατυχημάτων καθιστά αδύνατη την διαχείριση ανάλογης περιβαλλοντική καταστροφής και προκαταβάλει το τέλος του Αιγαίου όπως το γνωρίζουμε σήμερα. 
Η διαφύλαξη αυτού του εθνικού θησαυρού που αποτελεί ταυτόχρονα παγκόσμια φυσική & πολιτιστική κληρονομιά είναι χρέος όλων. Η συμμετοχή τοπικών κοινωνιών, συλλόγων & φορέων, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιάννης Κουτελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.