Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Επιστολή Καρτάλη προς Πάγκαλο

Με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας θέτει για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας στη Μαγνησία. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται: «Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις προς το Υπουργείο Υγείας, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Βόλου όχι μόνο παραμένουν αλλά ενισχύονται με αποτέλεσμα να περιορίζεται η εξυπηρέτηση των ασθενών και να επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις. Επισημαίνεται ότι:

1) Η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει ακόμα αναλάβει τα καθήκοντα της με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να είναι ουσιαστικά ακέφαλο.
2) Η έγκριση για την προκήρυξη των θέσεων των συμβασιούχων έργου ορισμένου χρόνου δεν έχει ακόμα δοθεί στο Νοσοκομείο αν και γνωρίζω προσωπικά ότι οι εν λόγω θέσεις έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών από το Φεβρουάριο 2010. Η έλλειψη του προσωπικού παρακωλύει τη λειτουργία του Νοσοκομείου ενώ προκαλεί και σοβαρή επιβάρυνση στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων καθώς αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς ρεπό και διπλοβάρδιες για να αντιμετωπίσουν τον όγκο της εργασίας.
3) Οι ακάλυπτες βάρδιες από οδηγούς ασθενοφόρων στα Κ.Υ Μαγνησίας ανέρχονται, λόγω έλλειψης προσωπικού, σε 30-35 σε εβδομαδιαία βάση.
4) Οι ιατροί εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα να έχουν περιορισθεί στα απολύτως αναγκαία τα πραγματοποιούμενα χειρουργεία.
5) Εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010
6) Τα νησιά Σκόπελος και Αλόννησος παραμένουν χωρίς παιδιάτρους.»
Ο Κ. Καρτάλης ζητά από τον κ. Πάγκαλο την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του «ώστε να τεθούν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν αυτή τη φορά από το Υπουργείο Υγείας.» Τέλος ο Κ. Καρτάλης κατέθεσε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το Υπουργείο Υγείας με το παραπάνω περιεχόμενο.

1 σχόλιο:

  1. μεγάλος πόνος σε έπιασε κύριε καρτάλη αν πραγματικά σε ενιαζε για τα νησιά θα ενδιαφερώσουν διαφορετικά δεν μας πιθετε κύριε χορτάσαμε τα ψέματα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.