Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Εθελοντική δράση καθαρισμού δασών

Στην Σκιάθο φθάνει αεροπορικώς ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ανδρέας Ανδρεόπουλος, (φωτό), όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη. Το απόγευμα θα αναχωρήσει για το λιμάνι του Λουτρακίου και θα βρεθεί στη Σκόπελο το βράδυ, όπου ο Δήμαρχος Σκοπέλου θα παρεθέσει γεύμα στον Γενικό Γραμματέα, στο οποίο έχουν προσκληθεί και οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο εστιατόριο «Μώλος». 
Το Σάββατο και στο πλαίσιο «εθελοντική δράση καθαρισμού δασών στη Σκόπελο» που οργανώνει το υπουργείο ΠΕΚΑ ο κ. Ανδρεόπουλος θα συμμετάσχει στον εθελοντικό καθαρισμό στη δασική διαδρομή, Γλώσσα προς Άγιο Γιάννη με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών, εκπροσώπων Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων από τη Σκιάθο. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. θα μεταβεί στη Γλώσσα όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Γλώσσας παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη.
Διαβάστε το πρόγραμμα καθαρισμού των δασών εδώ:
http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/04/blog-post_992.html

51 σχόλια:

  1. Σωστή η πρωτοβουλία για το καθαρισμό τών δασών καθώς και εθελοντισμός και μακάρι να υπάρξει και συνέχεια. Διαφωνώ όμως απόλυτα στη παράθεση γεύματος στο οποίο έχουν προσκληθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλέις της λιμενικής, αστυνομικής και πυροσβεστικής αρχής του νησίου. Τη λέξη κρίση δε την έχει ακούσει κανείς? Καλό θα ήταν να ευχαριστήσουν ολοι οι παραπάνω για την πρόσκληση, αλλά να γευματίσουν με δικά τους έξοδα. Δεν έχω βέβαια ψευδαισθήσεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

    Ηλίας Σκαβέντζος
    Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γεύματα μας μάραναν σ'αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΞΟΔΕΥΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, η παράθεση γεύματος είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.
    Εφημερίδα, μπορείτε να μας ενημερώσετε αν αυτό γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ή με πρωτοβουλία του δημάρχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι σίγουρο ότι η απόφαση δεν είναι του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εφημερίδα δεν γνωρίζει τίνος απόφαση είναι. Όμως, έχουμε τη γνώμη ότι ο Γενικός Γραμματέας ενός υπουργείου από τη στιγμή που βρίσκεται στη Σκόπελο πρέπει να φιλοξενηθεί... Δεν πιστεύω κάποιος από σας να έχει τη γνώμη να τον βάλουμε να πληρώσει το ξενοδοχείο και το φαγητό του... Αιγαιοπελαγίτικη φιλοξενία δεν λέμε; (άλλο αν μερικοί δεν μας θεωρούν νησιώτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ο δήμαρχος πάει στην Αθήνα επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για θέματα του Δήμου, του παραθέτουν γεύμα και φιλοξενία; Δεν νομίζω.

    Γι’ το λόγο αυτό, ο Νομοθέτης έχει «σοφά» προνοήσει ώστε οι υπάλληλοι των υπουργείων αλλά και οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι, να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ για τα έξοδα κίνησής τους ή τα εκτός έδρας -όπως αυτά κι αν λέγονται.

    Ρωτήστε να μάθετε αν έχετε αμφιβολία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλες οι απόψεις σεβαστές και ενδιαφέρουσες...
    Επιτέλους αρχίσαμε να μιλάμε (έστω και με το πληκτρολόγιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι γνωστό πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται για τα έξοδα κίνησής τους (εισιτήρια, ξενοδοχεία, κλπ) όταν ταξιδεύουν εκτός έδρας για υπηρεσιακούς πάντα λόγους. Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η πραγματικότητα.

    Γνωρίζω μάλιστα, πως ο δήμαρχος Σκοπέλου δεν ήταν ικανοποιημένος από το εγκεκριμένο ποσό που του αποδιδόταν για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο εκτός Σκοπέλου -για υπηρεσιακούς λόγους φυσικά.
    Για το λόγο αυτό είχε φέρει ο ίδιος θέμα σε δημοτικό συμβούλιο να αυξηθεί το ποσό αποζημίωσης για ξενοδοχείο (άκουσον, άκουσον), ώστε να μπορεί να διαμένει σε καλύτερη κατηγορία (!) Ζητούσε, από όσο γνωρίζω, να του εγκριθεί το ποσό των 150 ευρώ για κάθε βράδυ διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο. Μπορείτε να ζητήσετε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου αν έχετε αμφιβολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΛΠ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ανώνυμο 6:14
    Ναι ακριβώς αυτό θέλουμε να πούμε, όχι μόνο λόγω κρίσης αλλά και γενικότερα. O μεν Bουλευτής έρχεται γιατί εδώ εκλέγεται και πρέπει τουλαχιστον να παριστάνει οτι ενδιαφέρεται για την εκλογική του περιφέρεια, ο δε κυβερνητικός ή κρατικός παράγοντας γιατί κανει τη δουλειά του για την οποία πληρώνεται. Γιατί λοιπον πρέπει να τον ταισουμε κιόλας? Η αρχική μου ενσταση βέβαια ήταν για την παράθεση γεύματος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στις διάφορες ένστολες αρχές του τόπου για τους οποιους το τραπέζι δεν εχει την εννοια της φιλοξενίας. Φιλοξενία τέτοιου είδους με τα χρήματα που πληρώνουμε σε δημοτικά τέλη και φόρους από τώρα και στο εξής πρέπει να τη βγαλουν ορισμένοι από το μυαλό τους.

    Ηλίας Σκαβέντζος
    Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα φανει σημερα ποιοι θα πανε για τη μασα... Βρε παιδια συμποσιο θα κανει ο κ. Δημαρχος Σκοπελου. Θα συζητησουν με το γραμματεα και τους δημοτικους συμβουλους δειπνιζοντας. τρωγοντας ανοιγει η ορεξη...νηστικο αρκουδι δεν χορευει. οικονομικη κριση? τι θα πει αυτο? μηπως και αυτο τρωγεται? προκληση? κι αυτο τι ειναι? ορεκτικο ή απεριτιφ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bad timing και για επικονινωνιακες επισκεψεις και για τραπεζια. τελικα τιποτα δεν του βγαινει του νυν ο,τι επιφανειακο και να προσπαθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας. Η δική μου άποψη είναι ότι -ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο περί φιλοξενίας- θα πρέπει και οι ίδιοι οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κάθε είδους «γραμματείς & φαρισαίοι» να έχουν την ελάχιστη ευθιξία να μην δέχονται τέτοιου είδους «δώρα» και «προσφορές» από μικρούς και φτωχούς δήμους, ειδικότερα μάλιστα σε περιόδους κρίσης, σαν αυτήν που περνάει η Ελλάδα σήμερα. Όλοι οι παραπάνω εκπρόσωποι, είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι στη χώρα μας (μαζί με τα golden boys).

    Γνωρίζει κάποιος να μας πει:
    α) πόση είναι η βουλευτική αποζημίωση;
    β) πόσο μισθό εισπράττει ένας υπουργός;
    γ) πόσο μισθό & εκτός έδρας εισπράττει ένας γενικός γραμματέας υπουργείου;

    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, Καίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα διαβάσατε για τον υπουργό που δεξιώθηκε την 1η μέρα την τρόικα του ΔΝΤ κάνοντας λογαριασμό 150ευρώ το άτομο,προσθέτοντας και φιλοδώρημα 50 ευρώ(!)προς το γκαρσόνι,και στέλνοντας,φυσικά,τον λογαριασμό στο Υπουργείο!
    Οι πολιτικοί μας είναι τόσο "χαλασμένοι"που δεν του πέρασε καν απ το μυαλό να μην κάνει κάτι τέτοιο μπρος στα μάτια των ελεγκτών των πισωτών μας!Το γελοίο ψώνιο της εξουσίας πιθανότατα θεώρησε ότι θα τους υποχρέωνε κιόλας με την γαλαντομία του(με δικά μας έξοδα!).
    Δεν ξέρω αν το γεγονός οτι οι ελεγκτές εφεξής αρχισαν να τρώνε μόνοι τους τον προβλημάτισε.Σίγουρα,πάντως,θα σκλήρυνε την έκθεσή τους,αφού θα τους έπεισε οτι τίποτε λιγότερο από ένα ΣΟΚ δεν θα μπορέσει να κάνει τον νεοέλληνα να αλλάξει νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 7/5, 6:14 Μ.Μ. – μάλλον είσαι ή πολύ πλούσιος ή πολύ κουβαρντάς με ξένα λεφτά, φίλε μου!
    @ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ – γιατί δεν βάζετε την ερώτηση του αναγνώστη-σχολιαστή στις 7/5, 6:14 Μ.Μ. σε ψηφοφορία, να δούμε τι θέλουν οι κάτοικοι του νησιού μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην γκρινιάζετε. Οι σωστές δημόσιες σχέσεις είναι προς το συμφέρον του νησιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσους θα ταΐσουμε, θα ποτίσουμε και θα κοιμίσουμε, για να πάρουμε σαν δήμος κάτι που δικαιούμαστε; Λυπάμαι, αλλά αυτό λέγεται ραγιαδισμός.
    Άσε, που εκεί που πας να γνωρίσεις κάποιον ‘’υπεύθυνο’’, που μπορεί να σου κάνει τη ‘’δουλειά’’, αλλάζει σύνθεση η κυβέρνηση και χάνεις το ‘’κονέ’’…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτές οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ έφαγαν τα λεφτά μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 8:50 μμ. - Οι δημόσιες σχέσεις, οι τράπεζες, τα golden boys, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σημερα ασκουσα οτι το δελφινι ... αφησε στη Σκιαθο κοσμο λογω πληροτητας !!! επειδη ξεκινησαν τα charter ... καποιοι ξενοι με το καλησπερα!!! εμειναν ξεμπαρκοι στη Σκιαθο για διανυκτερευση!! (ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ)

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ @@ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ

    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πως ζητάτε να μην είναι ραγιάδες αυτοί που κάνουν τα χατήρια σογιών ολόκληρων για να τους ψηφίσουν; μήπως ζητάτε πάρα πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόλις γύρισα από την παραλία. Είχα πάει μια βολτίτσα, για να δω με τα ίδια μου τα μάτια τους προσκεκλημένους του δημάρχου να τρώνε με τα λεφτά του δήμου μας… εις υγείαν των κορόιδων… δηλαδή ημών…
    Μια τεράστια τραπεζαρία δυστυχώς! Φάτε, φάτε… και καλή σας χώνεψη…
    Την ψήφο μας μόνο μην γυρέψετε…
    Αλλά ξέχασα, δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, γι’ αυτό ότι φάνε κι ότι πιούνε τώρα, που προλαβαίνουνε ακόμη… τι ντροπή στ’ αλήθεια…
    Δεν μπορεί κάποιος να τους φωτογραφίσει με το κινητό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματι αυτο που ειδα κι εγω ξεπερναει και τα ορια της προκλησης.Ειδικα αυτη την εποχη. Τουλαχιστον υπαρχουν καποιοι που απεδειξαν με την απουσια τους απο το φαγοποτι οτι και χορτατοι ειναι και στο υψος τους μενουν. εμεις οι απλοι πολιτες τετοιους θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού φάγανε τώρα πια, ας μαζέψουν αύριο και τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγγνωμη αλλα εδω νομιζω οτι καποιοι συγχεουν τις εννοιες. Αλλο δημοσιες σχεσεις, αλλο προβολη, αλλο διοικητικη συνεργασια, αλλο επισκεψη υπηρεσιακου παραγοντα. Οι εποχες ειναι δυσκολες. Δεν μπορει οταν λες οτι ο Δημος δεν εχει λεφτα να πληρωσει τρεις υπαλληλους, εσυ να τρως και να πινεις με λεφτα του Δημου. Προκαλεις σου το λεω προκαλειειεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στην πιο πάνω από αυτή ανάρτηση υπάρχει ένα θέμα για πραξικόπημα στη Βούλη. Κανέναν δεν ενδιαφέρει; 25 σχόλια εδώ για να κάνουν ψήφοι μερικοί και για τα σοβαρά ζητήματα δεν ιδρώνει το αυτί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Tα ανοίγω για να τα ξανακλείσω. Μου γράφει σχολιαστής: «το κλεισιμο των σχολιων αποτελει προβοκατσια και φιμωση της ηλεκτρονικης ελευθεριας της αποψης. φαινεται καποιοι καλοφαγαδες ενοχληθηκαν πολυ! το θεμα της τροπολογιας ειναι σοβαρο. ειμαστε σιγουροι οτι οι αξιοι δημοτικοι μας εκπροσωποι στο φαγοποτι το εθεσαν στον κ. γραμματεα, εδειξαν την εντονη δυσφορια τους, τρωγοντας περισσοτερα ορεκτικα. απο τη λυπη τους βεβαια. »
    Η εφημερίδα πιστεύει ότι προβοκάτσια αποτέλουν πάρα πολλά σχόλια τα οποία απορρίπτουμε... 'Οποιος είδε αστακομακαρονάδες κ.α. ας στείλει το ρεπορταζ με το όνομά του...
    Και μην ξεχνάτε, άλλο ελευθερία και άλλο ασυδοσία.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς ανώνυμο 12:18 πμ. Σου υπόσχομαι ότι θα σχολιάσω στην παραπάνω ανάρτηση για το πραξικόπημα στη Βουλή αύριο. Σήμερα όμως δεν μπορώ, έχω θυμώσει πολύ με αυτά που είδα στην παραλία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, δεν χρειάζεται να σου στείλουμε ονόματα…
    αφού δεν μας πιστεύεις, φωτοτυπία του ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ από τον δήμο θα ζητήσουμε και θα σου στείλουμε…
    να τα έχεις όλα αναλυτικά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...Θυμώνω όμως περισσότερο, όχι για το απαράδεκτο και προκλητικό τραπέζωμα που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της μικρής μας κοινωνίας και όλοι σήμερα συζητούν γι’ αυτό το θλιβερό θέαμα, αλλά επειδή κλείσατε τα σχόλια. Συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη που σας έγραψε ότι: "το κλείσιμο των σχολίων αποτελεί φίμωση της ηλεκτρονικής ελευθερίας της άποψης". Όσο για το σχόλιο με τις αστακομακαρονάδες που σβήσατε, γιατί δεν ρωτάτε εσείς ο ίδιος τον κ. δήμαρχο ή εκείνους τους συμβούλους που τις χλαπάκιασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Γιώργο,
    Νομίζω ότι ο διαχειριστής του blog δεν έπραξε σωστά απαγορεύοντας τα σχόλια σχετικά με το δημαρχιακό φαγοπότι. Είναι βέβαια δικαίωμά του γιατί το blog του ανήκει αλλά θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.
    Διαπιστώνω ότι από ολόκληρη την αρχική σελίδα του blog τα σχόλια στο εν λόγω θέμα είναι μακράν τα πιο πολυάριθμα. Θα αναρωτιέται ίσως κανείς γιατί ένα τέτοιο θέμα έχει περισσότερα σχόλια από θέματα κατά κοινή ομολογία πολύ πιο σοβαρά όπως το «πραξικόπημα στη Βουλή». Πιστεύω λοιπόν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί οι συμμετέχοντες στο blog πιστεύουν ή ελπίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο μικρόκοσμο των νησιών μας. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι μέσω αυτού του βήματος που μας δίνετε θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε την κεντρική πολιτική σκηνή.
    Το θέμα της ανάρτησης ήταν η οικολογική πρωτοβουλία αλλά γνώμη μου είναι ότι η είδηση ήταν πραγματικά το γεύμα. Ο κόσμος πρέπει να εκπαιδευτεί να διαβάζει μέσα από τις γραμμές και νομίζω ότι κάτι τέτοιο έγινε και ότι δεν ήμουν εγώ που τον αποπροσανατόλισα με το αρχικό μου σχόλιο.
    Ελπίζω να αναζητηθεί η αλήθεια και να μάθουμε λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες. Αν ενοχλήθηκαν κάποιοι λίγοι από τα σχόλια, αυτό συνέβη γιατί η συμπεριφορά των ιδίων ενόχλησε τους πολλούς .

    Ηλίας Σκαβέντζος
    Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. απο τη μια να ζητουν ομως εθελοντικη εργασισα και απο την αλλη να κανονιζουν φαγοποτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ..!!!!!!!!!!!!!ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του,τα κόμματα,το κοινοβούλιο και οι βουλευτές του,οι δικαστές,η εκκλησία,ο συνδικαλισμός,οι εργατοπατέρες.
    Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο για να μας συγκρατεί και να μας εμψυχώνει.
    Οι Δήμαρχοι αγαπητέ μου δεν χρειάζεται να μιλούν κομματικά,χρειάζεται να μιλούν ανθρώπινα και να προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματα του τόπου τους.
    Δεν έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος δεν αντέχει να ακούει ποιά αυτή τη λέξη.
    Μια παράθεση γεύματος σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση κατάντησε μικροκομματικός διάλογος για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες κάποιον που δεν γουστάρουν το Δήμαρχο.
    Δεν καταλάβατε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν ο Δήμαρχος,λέγετε Βασιλούδης,Παχής,Περίσσης,
    αρκεί να μην μας τον φυτέψουν αυτοί που βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο και μας κοροιδέυουν ομαδικώς.
    Και εμείς οι έξυπνοι οι δήθεν σκεπτόμενοι πολίτες να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά τα ίδια.
    Ο καθένας μας πρέπει να γίνει συνειδητός και υπέυθυνος πολίτης.Εχουμε ανάγκη από νέες νοοτροπίες και πρακτικές στη διοίκηση και στη κοινωνία και αυτές δεν θα τις φέρουν οι Δήμαρχοι,αλλά εμείς που τους ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ..? ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...

    Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΟ ΜΗΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ ΑΙΜΙΛΙΕ, μικρέ μου ραγιά, γιατί με τα δικά μας τα λεφτά να τρώνε και να πίνουνε αυτοί; Και μάλιστα αστακομακαρονάδες; Όχι φίλε μου… ειδικά με την κρίση που υπάρχει έπρεπε να σεβαστούν το κοινό αίσθημα και να μην προκαλούν. Αν θέλουν τραπεζώματα οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι αντιπρόεδροι, να βάλουν το χεράκι τους στην τσέπη και να τα πληρώσουν αυτοί… εκτός αν η τσέπη τους έχει καβουράκια. Εξάλλου, εμείς όλοι, τους πληρώνουμε μισθό και το ξέρεις πολύ καλά.
    Μου θύμισες ένα τραγούδι που έλεγε:
    Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό,
    βόλτες από κει και από δω.
    Μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες...
    κι όσο για τα φτωχά κορίτσια σας
    γαμπρούς εμείς θα βρούμε...
    Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό,
    βόλτες από κει κι από δω…
    Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
    κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες.

    @ 9/5, 3:04 μμ, γράφεις πως έγινε μικροκομματικός διάλογος για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες κάποιων που δεν γουστάρουν το δήμαρχο. Κόμματα όμως δεν είδα να τοποθετούνται, και καλά έκαναν φυσικά. Ούτε μικροκομματικός διάλογος έγινε. Απλός και αγανακτισμένος κόσμος έγραψε, που όντως έχεις δίκιο, δεν γουστάρει ούτε το δήμαρχο, αλλά ούτε τους παρατρεχάμενούς του…

    Ερώτηση προς τους 2 παραπάνω:
    Ο κόσμος έχει γράψει σχόλια για το γεγονός. Εσείς γιατί κάνετε σχόλια στα σχόλια που κάνουμε; Για να μας αλλάξετε μήπως τη γνώμη; Χα, χα… χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από όλα αυτά που έγραψα στο σχόλιο για το γεύμα επικεντρώθηκες;
    Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος που θέλει να παίξει ο καθένας μέσα από τα σχόλιά του στο blog.
    Μάλλον είσαι από αυτές που υποστηρίζουν.
    "Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη,αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου"
    Franz Kafka,1983-1924,Τσέχος συγγραφέας από τη "Δίκη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ανεργος σκοπελιτης9 Μαΐου 2010 στις 7:28 μ.μ.

    Bloggers αναγκαζομαι να γραψω για πρωτη φορα. εγω δεν θελω να στηριξω τη θεση κανενος. Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Το υπουργειο περιβαλλοντος ανεπτυξε μια συγκεκριμενη δραση. Στα πλαισια αυτης της δρασης διαλεξε την Παρνηθα και τη Σκοπελο ως πυροπληκτες περιοχες που συνεχιζουν να τους χαρακτηριζει το πολυ πρασινο (βλεπε πρασινη αναπτυξη). Και μονο απο το οτι το τραπεζι που παρατεθηκε στον κ. γ.γραμματεα, δημοτικους συμβουλους κλπ μονοπωλει τις συζητησεις στο διαδικτυο και στα πηγαδακια της Σκοπελου, προκλητικο ή νηστισιμο, αποδεικνυει ότι απετυχε σαν προσπαθεια τοσο σαν προβολη του εθελοντισμου και της προστασιας του περιβαλλοντος οσο και η μικροπολιτικη σκοπιμοτητα που προσπαθησε να επιτυχει η σημερινη δημοτικη αρχη. Παντως αυτο που συμπεραινει κανεις ξεκαθαρα ειναι η ανικανοτητα διαχειρησης τετοιων ζητηματων απο τη σημερινη δημοτικη αρχη και η αποτυχημενη ψηφοθηρικη τους προσπαθεια. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια. Ο κοσμος ξυπνησε και δεν μπορει πια κανεις να μας κοροιδεψει ουτε να μας προκαλει την ωρα που πολλοι δεν εχουμε να πληρωσουμε τις υποχρεωσεις του μηνα και ζητουμε δανεικα. Η μηπως το αμμφισβητει κανεις και αυτο? κι εγω εκανα βολτα στην παραλια και τους ειδα ολους. Μονο που στην τσεπη μου ειχα 2 ευρω. και τιτλο πανεπιστημιακο εχω και γλωσσα ξερω και υπολογιστες δουλευω και παντρεμμενος ειμαι και δεν με προσλαβανε στο δημο. επαναλαμβανω οτι η θεση μου ειναι προσωπικη και τιποτα περισσοτερο.
    ανεργος σκοπελιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? Η΄ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. Η΄ ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ? ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ , ΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΙΜΑ , ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΄΄ΠΑΙΖΟΥΝ΄΄ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ , ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τι να σου πω ΦΙΛΗ μου… να σου πω για αυτούς που έχουν τη μύγα και μυγιάζονται; Μάθε πρώτα να σκέφτεσαι που θα γράψεις φράσεις όπως: «…μικροκομματικός διάλογος για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες κάποιων που δεν γουστάρουν τον δήμαρχο…» και μετά τα ξαναλέμε. Παντού κόμματα βλέπεις;
    Ναι, αυτό με ενόχλησε. Αυτό δηλαδή ήταν το ρεζουμέ όλων των σχολίων που γράφτηκαν και αυτών που σβήστηκαν; Ο μικροκομματικός διάλογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ 8:48 μμ. Κοινή γνώμη, προσοχή! Σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις. Είναι πικρόχολα σχόλια αυτά που γράφονται. Κάποιοι έχουν προσωπικές εμπάθειες και μίση… επειδή είδαν κάποιους συμβούλους να ΤΡΑΠΕΖΩΝΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ, ενόψει κρίσης, με τα λεφτά του δήμου, δηλαδή με τα λεφτά σας… προσοχή σας λέω, προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εσύ που μελετάς Franz Kafka, στο προηγούμενο σχόλιό σου στις 9/5, 3:04 μμ, έχεις δύο σοβαρά ορθογραφικά λάθη. Εκεί επικεντρώθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σου άρεσε τόσο πολύ το σχόλιό μου;Το μελέτησες βλέπω και συντακτικά και ορθογραφικά.
    "Καλοί τρόποι είναι η συμφιλίωση της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον ευατό μας με τη μικρή ιδέα που έχουμε για τους άλλους"
    Mark Twain 1835-1910

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα από Βόλο! Σχολιαστές στις 9 ΜΑΪΟΥ, 3:04 Μ.Μ. & 8:48 Μ.Μ. - Τροφή σε αυτούς που ποντάρουν στη χρεοκοπία του δημάρχου φαίνεται ότι δίνετε άθελά σας. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί αυτοί που τον αντιπολιτεύονται πλέον, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αντιπολιτεύεται και να συμπολιτεύεται όποιον θέλει και να ασκεί κριτική,θετική ή αρνητική, αυτό σημαίνει Δημοκρατία.
    Δεν κατάλαβα στο blog έχουν δικαίωμα να γράφουν μόνο αυτοί που είναι εναντίον του Δημάρχου,γιατί αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη δίνουν τροφή ......
    Τι πράγματα είναι αυτά σε ποιά εποχή ζούμε;Ποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καποιους η αληθεια τους ποναει πολυ. μαλλον κατι θα χασουν απο την αλλαγη της δημοτικης αρχης. εκτος κι αν προλαβουν να προσκοληθουν σε αλλο αρμα παλι... τα καλα και συμφεροντα... μην ανησυχειτε τον καταλαβαμε τον πονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μήπως αυτοί που είναι υπέρ του δημάρχου δε γράφουν στο blog επειδή σκέφτονται απαξιωτικά ή δεν έχουν κάτι να πουν ή στην καλύτερη περίπτωση βαριούνται; Όσο για το κλίμα "εκφοβισμού" μακάρι να ήταν παντού έτσι. Είναι ολοφάνερο ότι πρώτη φορά για τα δεδομένα της μικρής μας κοινωνίας τόσος κόσμος και με πολλές αξιόλογες παρατηρήσεις εκφράζεται έτσι! Ας μη βλέπουμε λοιπόν παντού μάγισσες, είναι πιο επικοδομητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. * Ο μικρός και μίζερος άνθρωπος δεν προσπαθεί να ψηλώσει για να φτάσει τους άλλους, αλλά προσπαθεί να μειώσει τους άλλους για να φτάσουν στην μικρότητα και την μιζέρια του!!!

    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους αυτούς...τους μικρούς και μίζερους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.