Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο Σχολείο

Σήμερα το πρωί απεργοί δάσκαλοι και καθηγητές από τη Σκόπελο, το Έλιος και τη Γλώσσα συγκεντρώθηκαν στο Γυμνάσιο Σκοπέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το Δημαρχείο όπου και επέδωσαν ψήφισμα. Την πορεία των δασκάλων - καθηγητών ακολούθησαν μαθητές - μαθήτριες, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των δασκάλων τους.
Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών Σκοπέλου
«Εμείς οι απεργοί εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Σκοπέλου εκφράζουμε έντονα την αγανάκτησή μας για την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Στα πλαίσια αυτά αντιδρούμε την επίθεση που δέχεται η Παιδεία στο σύνολό της.
Με τις νέες ρυθμίσεις του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία και με όσα προμηνύονται από το σχέδιο "Καλλικράτης", προωθείται η περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας, του Σχολείου και του Εκπαιδευτικού, παρά τα "μεγάλα" και "ωραία" λόγια που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους για μόρφωση χωρίς διακρίσεις.
Σας θέλουμε μαζί μας!»

5 σχόλια:

  1. Δημήτρης Ντακούλας4 Μαΐου 2010 στις 1:01 μ.μ.

    Τα πανό αναρτήθηκαν στα κάγκελα της εισόδου του λιμανιού και κατόπιν απαίτησης της κας Λιμενάρχη οι λιμενικοί που είχαν υπηρεσία τα κατέβασαν.
    Η αιτιολόγηση από μέρους της σύμφωνα με τους λιμενικούς ήταν ότι "χαλάνε την καλή εικόνα του λιμανιού".
    Αυτά κυρία Λιμενάρχη είναι που χαλάνε την εικόνα του λιμανιού και σπεύσατε να τα "σκουπίσετε" και όχι το σκουπιδαριό που υπάρχει μέσα στο χώρο του λιμανιού;

    Φτηνές και μη αποδεκτές δικαιολογίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπρεπε να υπάρχει αν όχι ενδιαφέρον για το κοινό μας μέλλον σαν χώρα τουλάχιστον σεβασμός στις νοημοσύνες μας. Και μη χειρότερα....
    Ειρήνη Κ. Μπαλαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε, που ζητάς να σεβαστούν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σου θα πρέπει να ξέρεις ότι για να συμβεί αυτό, για να σε καταλάβουν, για να σταθούν δίπλα σου θα πρέπει να ξέρουν τί θα πει αξιοπρέπεια. Δύσκολο πράγμα...
    Κάποια, που οι δάσκαλοι μου λέγαν ότι αγαπώ τα γράμματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Ντακούλας5 Μαΐου 2010 στις 5:23 μ.μ.

    Mια διευκρίνιση τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενο και προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
    Συγκεντρωθήκαμε στο δρόμο έξω από το Γυμνάσιο Σκοπέλου και όχι στο κτίριο του Σχολείου, για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση, προστέθηκαν κάποιες αλλαγές στο σύστημα μοριοδότησης των εκπαιδευτικών και κάποια άλλα κίνητρα, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές ορισμένες ρυθμίσεις, όπως η τρίχρονη υποχρεωτική παραμονή στον τόπο του πρώτου διορισμού. Παραθέτουμε μερικές από τις αλλαγές:

    - Ο 3ος χρόνος υπηρεσίας του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού μοριοδοτείται με διπλάσιες μονάδες. (Με αυτήν τη μοριοδότηση ο εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει συντομότερα τη μετάθεσή του.)

    - Προγραμματίζεται η άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή. (Με αυτόν τον τρόπο θα μπει τέλος στην ομηρία των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που επί 10 χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές.)

    - Τα πτυχία ΑΤΕΙ μοριοδοτούνται απολύτως ισότιμα με τα πτυχία Πανεπιστημίου.

    - Μοριοδοτείται το 1ο και το 2ο Μεταπτυχιακό για τη θέση του Σχολικού Συμβούλου.

    - Βελτιώνεται η αξιολογική βάση του βαθμού του πτυχίου και υπολογίζεται σε μία μονάδα (αντί για μισή), για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση του 5.

    - Βελτιώνεται η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων, που προστίθενται στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για διορισμούς - προσλήψεις. (Αφορά τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία & τους εκπαιδευτικούς - γονείς παιδιών με μόνιμη αναπηρία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.