Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αναγκαία τα μέτρα...

...αλλά μόνο για το κεφάλαιο!
Χθες Κυριακή, στις 9 το βράδυ στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση για τις αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας μέσω του «Καλλικράτη», τα σχέδια και τους στόχους της κεντρικής εξουσίας και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν.
Ομιλητής ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Ν.Ε. Μαγνησίας, Νίκος Γκατζής που είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων αντιλαϊκών μέτρων. Η επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει προηγούμενο. Δεν ευσταθεί η δικαιολογία ότι τα μέτρα πάρθηκαν λόγω της κρίσης στη χώρα μας.
Τα μέτρα πάρθηκαν σε όλη την Ευρώπη και είναι εναντίον των εργαζομένων. Χαρακτήρισαν τα μέτρα "αναγκαία", αλλά ξέχασαν να πουν ότι ήταν αναγκαία μόνο για το κεφάλαιο γιατί τα χρήματα θα πάνε στις τσέπες των λίγων. Σ' αυτή την επίθεση δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία ανοχή. Η κρίση δεν είναι των εργαζομένων αλλά του κεφαλαίου.»
Για τον «Καλλικράτη»
«Η διοικητική αλλαγή "Καλλικράτης", που προωθεί η κυβέρνηση, ή πιο παλιά ο «Καποδίστριας 2» όπως τον έλεγαν, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα οξυμένο πρόβλημα προς όφελος του λαού. Διαμορφώνει έναν μηχανισμό για την ευκολότερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς με όχημα την Τοπική Διοίκηση. Δεν είναι αποκέντρωση αλλά ενίσχυση του αστικού κράτους και αναπροσαρμογή του προς όφελος των αντιδραστικών αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Με τον "Καλλικράτη" η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας που έπρεπε να έχουν, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου
Ο λαός πρέπει να απορρίψει τον "Καλλικράτη" για τους στόχους και τα μέτρα που προωθεί, παλεύοντας για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, για κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Πρέπει να αντιμετωπίσει τον "Καλλικράτη" ως μέρος του πολέμου που δέχεται από την κυβέρνηση.»

3 σχόλια:

  1. Αν απορρίψουμε τον "Καλλικράτη", θα μείνουμε με τον "Καποδίστρια".
    Όλοι ξέρουμε πως με τον "Καποδίστρια" αποκεντρώθηκε η διαφθορά, με τις αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί, το βλέπαμε στις ειδήσεις, το διαβάζαμε στον τύπο, το ζούσαμε στην καθημερινότητά μας.
    Το καθεστώς της διαφθοράς στους δήμους πρέπει να ΧΤΥΠΗΘΕΙ με τους μηχανισμούς ελέγχου και με το σύστημα εποπτείας των ΟΤΑ που προβλέπει ο «Καλλικράτης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθίστε να μας τρώνε τα λεφτά και να ξεπουλάνε την πατρίδα όσο εσείς ψαχνεστε αν τον λένε "Καποδίστρια" ή "Καλλικράτη"

    "και μεις τα πήραμε για φυλακτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 4/5, 1:56 πμ. Το γεγονός ότι η χώρα μας περνάει τη χειρότερη οικονομική κρίση που πέρασε ποτέ και ότι το ΔΝΤ υπό την καθοδήγηση της Μέρκελ θα μας αστυνομεύει για τα επόμενα 3 χρόνια, δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν πλέον σημασία.

    Με τον "Καλλικράτη" επιχειρείται μια σημαντική αλλαγή στους δήμους, με ένα καλύτερο και πιο αξιόπιστο σύστημα. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα διαπλοκής, ευκαιριακού πλούτου και διαφθοράς.

    Φαινόμενα που συμβαίνουν σήμερα, επειδή κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του διαβρωμένου συστήματος και του "Καποδίστρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.