Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ανωνυμία στο blog

Μας γράφετε:
Ο/Η Scripta Manent:
«Σε αυτό το blog κάποιοι γράφουν επώνυμα τις απόψεις τους και κάποιοι άλλοι, αδαείς και ανώνυμοι στρουθοκάμηλοι, προσπαθούν να τις διαστρεβλώσουν. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως δεν υπάρχει επώνυμη συμμετοχή.»
O Iσίδωρος Φαμελιάρης:
"Η ανώνυμη δημοσίευση είναι η ψυχή της ασυδοσίας"
Ο/Η Ανώνυμος/η
Η ανωνυμία δεν εμπεριέχει ανευθυνότητα. Οι άνθρωποι μπρορεί να διακατέχονται από ανευθυνότητα. Αν εκφράζονται πολιτισμένα, με το χέρι στην καρδιά και ειλικρίνεια πρώτα απέναντι στον εαυτό τους, είναι πολύ υγιές.
Σ.Σ.: Όποιος έχει γνώμη, επώνυμη ή ανώνυμη, ας την καταθέσει.
Kαι μην σας διαφεύγει ότι αυτό το blog είναι επώνυμο.

27 σχόλια:

  1. Θεωρώ το blog σας πολύ σοβαρό. Πιστεύω ότι κατατάσσεστε μεταξύ των σοβαρών και έγκυρων blogs στο internet, και σε αυτά όλα σχόλια είναι επώνυμα, με προηγούμενη εγγραφή του χρήστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι κρίμα κάποιοι, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, να υποβαθμίζουν το blog σας, είτε με ανούσια, είτε με ψεύτικα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρότι το blog σας είναι καινούργιο, ο αριθμός των επισκεπτών σας είναι υψηλός. Πιστεύω ό,τι οι επισκέπτες σας θα επανέρχονται και θα αυξηθούν, εφόσον γνωρίζουν πως θα διαβάζουν έγκυρα και επώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς τον 5:07
    Επομένως υποστηρίζετε τί, αφού και σεις σαν ανώνυμος συμμετέχετε με το σχόλιό σας στο blog, άρα είσαστε αντίθετος με την άποψή σας!..
    Μια ανώνυμη που υποστηρίζει την ανωνυμία της,
    σέβεται όμ πρώτα απ' όλα τον εαυτό της, άρα σέβεται και αυτούς στους οποίους απευθύνεται...
    Ευχαριστώ, η επιμένουσα ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράψατε κάπου πως το blogging είναι διάλογος. Πως μπορεί να γίνει διάλογος μεταξύ ανωνύμων (πχ. προς τον 18:07 μ.μ.); Είδατε ό,τι πολλές φορές μπερδεύονται οι αναγνώστες σας και απαντούν άλλα αντί άλλων, γιατί νόμιζαν πως κάποιο σχόλιο απευθύνονταν σε αυτούς, ενώ απευθύνονταν σε άλλους. Ψηφίζω ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτιμώ λίγα σχόλια από επώνυμους, παρά πολλά από ανώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας, είμαι blogger από το 2005. Σας διαβεβαιώνω πως στο internet υπάρχει μεγάλη σαβούρα blogs όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει ανώνυμα σχόλια για να εκτονώσει τα όποια πάθη του. Δεν θεωρώ το δικό σας blog χώρο εκτόνωσης διαφόρων παθών. Συμφωνώ με το 1ο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή τη στιγμή που γράφω, βλέπω ότι σας διαβάζουν 8 αναγνώστες. Δεν πιστεύω πως και οι 8 θα αφήσουν σχόλιο. Ίσως κανένας. Πιστεύω όμως πως και οι 8 θέλουν να διαβάσουν έγκυρα και επώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όλοι οι παραπάνω που υποστηρίζουν τα επώνυμα σχόλια, σχολίασαν ανώνυμα...!!!!!
    Τα συμπεράσματα δικά σας..

    στον/ην 6:04 Εγω προτιμώ σωστά και έγκυρα σχόλια άσχετα απο την επωνυμία ή ανωνυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς την 5:55 μ.μ.
    Καλησπέρα σας, μάλλον με παρεξηγήσατε. Είμαι 16 ½ ετών μαθητής του Γενικού Λυκείου Σκιάθου. Δεν γράφω σχεδόν ποτέ σχόλια στα blogs, δεν έχω αρκετό χρόνο να συμμετέχω σε διαλόγους λόγω φόρτου μαθημάτων. Τον ελεύθερο χρόνο μου όμως ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να διαβάζω τις επώνυμες τοποθετήσεις των άλλων και να διαμορφώνω τη δική μου, προσωπική άποψη. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχω κάνει ακόμα λογαριασμό και απάντησα ως ανώνυμος. Αν με το καλό το παρόν blog ζητήσει εγγραφή, τότε θα κάνω λογαριασμό και θα μπω επώνυμα. Αν έχετε χρόνο, σας προσκαλώ να επισκεφθείτε και τη δική μας ιστοσελίδα, στη διεύθυνση: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον κ. Iσίδωρο Φαμελιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επώνυμα σχόλια προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και ανάπτυξη ενός υγιούς διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η δουλειά που κάνετε είναι αξιέπαινη.
    Εάν αποσκοπείτε σε ένα έγκυρο blog, οι σχολιαστές σας θα πρέπει να είναι επώνυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρτήθηκαν 12 ανώνυμα σχόλια και σε όλα υποστηρίζεται η άποψη "Τα σχόλια θα πρέπει να είναι επώνυμα" Κάντε το λοιπόν τι φοβάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαντάσου ένα τεράστιο 4x4, πίσω από το τιμόνι του οποίου αισθάνεσαι και άρχοντας και ασφαλής. Μου αρέσει να προκαλώ και συνήθως χρησιμοποιώ ως μέσον το χιούμορ, προσπαθώ να μην προσβάλλω. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να μη γίνεσαι επιθετικός όταν είσαι ανώνυμος. Και είναι πολλές οι χαζομάρες που γράφονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ανωνυμία δίνει πάτημα σε κάποιους να βρίσουν και να εκτονωθούν. Φαντάζομαι ότι ο διάλογος (blogging) μέσα από το ιστολόγιό σας δεν γίνεται για λόγους εκτόνωσης αλλά για λόγους επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων. Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ενώ η ανωνυμία υποθάλπει το αδίκημα της συκοφαντίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού το blog σας είναι επώνυμο, οι σχολιαστές σας λογικά θα πρέπει να είναι επώνυμοι. H νοοτροπία των χαμηλής ποιότητας μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών δεν ταιριάζει σ’ αυτόν τον ιστότοπο για τις Βόρειες Σποράδες μας και δεν πρέπει να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.
    Ας θυμηθούμε όλα αυτά τα χαμηλού επιπέδου ανώνυμα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί στις αναρτήσεις σας πρόσφατα, του τύπου «οψόμεθα», «αμάν πια», «ο νοών νοείτο» και παρόμοιες φούσκες με πολλά θαυμαστικά (!!!!!!!!) και ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, αλλά και μικρές παρεξηγήσεις μεταξύ σχολιαστών. Δείτε ακόμα και στην παρούσα ανάρτηση την «παρεξήγηση» που προέκυψε με τον νεαρό μαθητή του λυκείου.
    Επειδή θέλω να μπαίνουν και τα παιδιά μου στο blog σας, καλό θα ήταν τα σχόλια να είναι επώνυμα, ώστε ο κάθε σχολιαστής να είναι υπεύθυνος και υπόλογος της δημοσίευσής του. Επιπροσθέτως, να σας πω ότι προτιμώ επώνυμα σχόλια τύπου «Greeklish» από νέα παιδιά, παρά ανώνυμα σχόλια τύπου «οψόμεθα» από εμπαθείς. Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ανωνυμία είναι το οχυρό του δειλού, ο δούρειος ίππος για να θιγεί την επωνυμία.
    Προτείνω την δημοσίευσή μόνο επώνυμων σχολίων για να αποφευχθεί η "κακοβουλιά" και να τηρηθεί η αξιοπιστία του blog, να μην καταλήξει "ρούγα" που ο κάθε συκοφάντης θα βγάζει τα απωθημένα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα προτιμούσα να κάνω διάλογο με ανθρώπους που γνωρίζω ή θα γνωρίσω, έστω και «ηλεκτρονικά», μέσω του blog σας παρά να μιλάω σε ανώνυμους / φαντάσματα. Γι’ αυτό θα ήθελα οι σχολιαστές σας να έχουν πραγματικό όνομα και επώνυμο, να είναι υπαρκτοί.

    Φυσικά, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να μπορεί να γράφει την άποψή του χωρίς να κινδυνεύει να μπει σε «μαύρες λίστες». Ειδικά στη σημερινή κοινωνία, η οποία βασίζεται κατ’ εξοχήν στο «ταμπέλωμα», το δικαίωμα αυτό καθίσταται ιερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Βόρειες Σποράδες",από την ημέρα που αποφασίσατε να σταματήσει η δυνατότητα ανάρτησης ανώνυμων σχολίων.Τα σχόλια μειώθηκαν αισθητά.
    Αυτό αναδεικνύει ένα κοινωνικό φαινόμενο.Πίσω από την ανωνυμία μπορούμε να μιλάμε να εκφράζουμε θέσεις και απόψεις,γιατί μιλάμε επί του ασφαλούς.'Οταν όμως κληθούμε να βάλουμε την υπογραφή μας,να πάρουμε θέση ευθύνης,οι περισσότεροι λακίζουμε,δεν έχουμε το θάρρος και την τόλμη να πούμε "Ναι εγώ τα γράφω,ή τα λέω,γιατί τα πιστεύω.Δεν με ενδιαφέρουν οι συνέπειες,έχω το θάρρος της γνώμης μου"
    'Ομως είμαστε δέσμιοι του ίδιου μας του ευατού και της βολεμένης ζωής μας"
    Σοφά τα λόγια του Κάλβου "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας προτείνω να αφήσετε ανοιχτό το βήμα του blog  και σε ανώνυμες δημοσιεύσεις. Από αυτές κυρίως θα προκύπτουν ενδιαφέρουσες κρίσεις, κριτικές και πληροφορίες.
    Σε κλειστές κοινωνίες η ανώνυμη δημοσίευση  είναι άμυνα. Μακάρι να ήταν αλλοιώς. Δεν πρέπει να  μένουν ασχολίαστες οι επώνυμες δημοσιεύσεις από τον φόβο της επώνυμης κριτικής. Αυτό μπορεί να βάλει στο περιθώριο την αξιόλογη προσπάθειά σας αφού θα περιορισθεί σε βήμα ολίγων, τις θέσεις  των οποίων τις γνωρίζουμε.
    Αλλωστε και στα πιο δημοφιλή blog δεν αναρτώνται μόνο επώνυμες δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ενδιαφέρουσα η ψηφοφορία σας για τα σχόλια. Θεωρώ πως καλώς πράξατε και την αναρτήσατε. Έχει πρωτίστως πολιτικές προεκτάσεις. Όσο η αδιαφορία της «άλλης πλευράς» να απαντήσει επώνυμα κορυφώνεται, τόσο οι αναγνώστες σας επιζητούν ανώνυμα σχόλια για κριτικές και πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και προς αποφυγήν «ταμπελώματος» των σχολιαστών σας, προτείνω κι εγώ να δέχεστε ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς 5:52 μμ. εχεις δικιο φιλε. τωρα που το σκεφτομαι ξανα, ενω ειχα ψηφισει επωνυμα, θα το αλλαξω και θα ψηφισω ανωνυμα. ειναι κριμα να κοψουμε με την ψηφο μας αυτην την ελευθερια που μας προσφερεται από το blog και να ταμπελωθουμε η να μη γραφουμε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητοί φίλοι, το blog είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και του διάλογου. Δυναμώστε τη φωνή σας γράφοντας υπεύθυνα και δημιουργικά σχόλια για το καλό των νησιών μας.
    Μην ξεχνάτε: άλλο ελευθερία, άλλο ασυδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άλλαξα την ψήφο μου από επώνυμα σε ΑΝΩΝΥΜΑ. Sorry δήμαρχε, άκουσα πως θες να είναι όλα επώνυμα, αλλά δεν μπορώ, το μετάνιωσα και την άλλαξα. Θέλω να ξέρω τι παίζει τώρα. Και θέλω να μάθω τι παιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Άσε, καλύτερα σου λέω έτσι, στην ανωνυμία.

    Εδώ αποκαλύπτονται καθημερινά πράματα και θάματα! Πώς να τα γράψει ο κοσμάκης επώνυμα, θα τον φάνε λάχανο, θα τον καταγράψουν στις μαύρες τους λίστες. Φοβάται ο άλλος και προτιμάει να κρυφτεί.

    Βέβαια υπάρχει και ο αντίποδας. Ο τύπος παραπάνω (16/4/2010, 11:21 π.μ.) γράφει για κρίσεις, κριτικές και πληροφορίες από ανώνυμους. Καλά ρε φίλε, τι πληροφορίες θες εσύ; Ποιος είσαι; Ο συλλέκτης πληροφοριών; Τώρα δηλαδή θα έχουμε εσένα να μας παρακολουθείς; Δεν είμαστε πληροφοριοδότες της Κα-Γκε-Μπε! Άμα θες πληροφορίες να πας να τις ρωτήσεις επώνυμα και να τις πάρεις. Ή να βάλεις τους εκπροσώπους σου να σου τις φέρουν. Και ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι, τις θέσεις των οποίων τις γνωρίζεις; Όλα τα ξέρεις εσύ, η πονηρή σουπιά, η πονηρή αλεπού. Τέλος πάντων, θα σε έχουμε υπ’ όψη μας, για να προσέχουμε.

    Πάντως, στα σοβαρά blog που γίνεται blogging (διάλογος δηλαδή), να σου πω ότι όλα τα σχόλια είναι επώνυμα, κύριε συλλέκτη πληροφοριών. Αλλά τώρα τι να σου λέω, εδώ στην κλειστή κοινωνία που ζούμε… άσε καλύτερα, μην καταλάβεις ποιος είμαι και με καταχωρήσεις στη δικιά σου λίστα. Μπρρρρρ… Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με λίγα λόγια.

    Ζήτω το διαδίκτυο! που έγραψε και κάποιος φίλος από τη Γλώσσα. Ζήτω η ελευθερία του λόγου! έγραψα εγώ. Προσοχή στους ψεύτες, στους κλέφτες… και σε αυτούς που μας παρακολουθούν. Από πού να φυλαχτείς τη σήμερον ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιά είναι τα σοβαρά blogs που τα σχόλια είναι επώνυμα;
    Αφήστε τον κόσμο να πεί την γνώμη του. Κάτι καλό θα βγεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.