Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αρχή της αντιπυρικής περιόδου

Aνακοίνωση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου
Σας γνωστοποιούμε ότι η περίοδος καύσης γεωργικών υπολειμμάτων λήγει στις 30 Απριλίου 2010, ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα  με την 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη. Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι από την 1 Μαϊου 2010 μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2010 (αντιπυρική περίοδος) απαγορεύεται:
1. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.
2. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, ποιμνιοστασίων, εργαστηρίων, καλυβιών, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 300 μέτρων.
3. Να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 300 μέτρων από αυτές.
4. Η δημιουργία χώρων απόρριψης και καύσης απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 500 μέτρων από αυτές.
5. Η εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις απόστασης 100 μέτρων από αυτές καύση ανθρακοκαμίνων όπως και η εγκατάσταση εργαστηρίου ή τεχνικού συγκροτήματος που λειτουργεί με καύσιμη ύλη.
6. Η εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων θήρα με όπλα που έχουν βύσμα από ύλη από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά.
7. Το κάπνισμα μελισσών.
8. Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
9. Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών.
Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πυρκαγιάς. Είναι χρέος όλων μας να προφυλάξουμε το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Νησιού.
Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις.

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή σαιζόν! Εύχομαι η δύναμη της Π.Υ να μην χρειαστεί να επέμβει , ούτε για το σβήσιμο ενός κούτσουρου! Να κυλήσουν όλα ομαλά , δίχως προβλήματα και να κινηθούμε όλοι πάνω στις εντολές και τις υποδείξεις που μας καθορίζετε , για την ασφάλεια όλου του νησιού μας!
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φέτος απροετοίμαστοι απέναντι στις πυρκαγιές.
    Απροετοίμαστη εξακολουθεί να παραμένει η Σκόπελος για μια ακόμη χρονιά μπροστά στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών παρά τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες των αρμόδιων. Στην έναρξη μιας ακόμη αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου) έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος, καθώς δεν έχει ληφθεί σχεδόν κανένα ουσιαστικό μέτρο ακόμα. Τα προβλήματα εντείνονται ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς τις ιδιαίτερα δυσμενείς φετινές μετεωρολογικές συνθήκες που προοιωνίζουν ένα ιδιαίτερα «θερμό» καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.