Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διαμαρτυρία για την έλλειψη παιδιάτρου

Tην Κυριακή 18/04/2010 και ώρα 18.30
στο Δημαρχείο Σκοπέλου
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε στις 14/04/2010 στο Δημοτικό κατάστημα Σκοπέλου, σύσκεψη φορέων του νησιού, παρουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας και κυρίως η έλλειψη παιδιάτρου. Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μαζική διαμαρτυρία νησιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και να συνυπογράψουν το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι νησιώτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη γιατρών
Εμείς οι πολίτες της Ιθάκης, της Σαμοθράκης, της Σκοπέλου, της Πάτμου, επειδή πιστεύουμε ότι η υγεία των παιδιών μας δεν παζαρεύεται και επειδή θεωρούμε ότι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δικαιούμαστε και εμείς δημόσιας και δωρεάν υγείας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντί μας.
Ζητάμε εδώ και τώρα την άμεση κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου στα Κέντρα Υγείας των νησιών μας με οποιονδήποτε τρόπο (απόσπαση ή επικουρικός) μέχρι να διοριστούν μόνιμοι γιατροί όπως προβλέπεται από τα οργανογράμματα των Κέντρων υγείας.
Ζητάμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να δοθούν κίνητρα για τον διορισμό γιατρών σε νησιώτικες και απομακρυσμένες περιοχές.
Ζητάμε τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό αλλά και κατάλληλο
εξοπλισμό προκειμένου να στηρίζεται το έργο του παιδιάτρου, ο οποίος είναι αναγκασμένος να επιτελεί το καθήκον του χωρίς τα απαιτούμενα μέσα και όντας μακριά και αποκλεισμένος από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες.
Προς τούτο, οι πολίτες της Ιθάκης, της Σαμοθράκης, της Σκοπέλου, της Πάτμου, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδιαφορία της Πολιτείας για τα ζωτικά μας προβλήματα. 
Τέλος αποφασίσαμε να προβούμε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη παιδιάτρου την Κυριακή 18/04/2010 και ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Σκοπέλου.
Οι φορείς που προσυπογράφουν το κάλεσμα διαμαρτυρίας είναι:
Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γλώσσας με Λυκειακές τάξεις, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γλώσσας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ν. Κλήματος, Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ), Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κλήματος, Αθλητικός Οργανισμός Σκοπέλου, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκοπέλου, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταστηματαρχών Ν. Κλήματος (Κεραυνός), Προτέκτα Σκοπέλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.