Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση και απεργία στη Σκόπελο

Tο σωματείο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ Σκοπέλου συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία στις 21 και 22 Απριλίου πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία των οικοδόμων.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας οικοδόμων κ. Σπύρος Πατσής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χωρίς αμφιβολία η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα είναι αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική σε βάθος και ένταση των τελευταίων δεκαετιών. Πρόκειται για πόλεμο με μόνιμα χαρακτηριστικά από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις του, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η ΕΕ, που στοχεύει όχι μόνο στην οικονομική αφαίμαξη της εργατικής τάξης αλλά και στην πολιτική και ιδεολογική της χειραγώγηση...
Ο στόχος τους είναι ένας, να εισχωρήσουν στο μυαλό και την συνείδηση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων να τους πείσουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στην “εθνική υπόθεση” σωτηρίας της καπιταλιστικής οικονομίας, ότι θα πρέπει να είναι τα μόνιμα υποζύγια που θα σηκώσουν το βάρος, τη μια της ανάπτυξης και την άλλη της οικονομικής κρίσης και ξανά από την αρχή... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα. Απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και προστασία των ανέργων. Μέτρα για την ανεργία – ανακούφιση των ανέργων.
Καμιά θυσία – Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Γιώργος Λιθαδιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Φτάνει  πια!..
Όχι άλλα βάρη στην πλάτη μας.
Τα μέτρα που μέχρι σήμερα πήραν ήταν μόνο η αρχή.
Λένε ψέματα ότι είναι προσωρινά.
Η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακώνεται , όσο  αυτοί  που πλήττονται από αυτή την πολιτική δεν ξεσηκώνονται.
Τη «σιωπή» μας θα την λαμβάνουν σαν συγκατάθεση μας.
Απαντάμε στην επίθεση ενάντια στη δουλειά μας και το εισόδημα μας δυναμώνοντας τον αγώνα για να βάλουμε φραγμό σ’ αυτήν την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική  με στόχο την ανατροπή της.
Καταγελούμε τις συμβιβασμένες  συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που με τη συμμετοχή τους στο στημένο διάλογο , διευκολύνουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά  - φιλομονοπωλιακά μέτρα και εξάντλησαν την δράση τους σε μελέτες και έρευνες που περιγράφουν τη δύσκολη κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, ενώ αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση κινητοποίησης και διεκδίκησης.  
Οικοδομούμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά που έχουμε κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Κοινός είναι ο αντίπαλος, τα μονοπώλια και η πολιτική που στηρίζει τα κέρδη τους σε βάρος μας.  Συμπαρατασσόμαστε με το ΠΑΜΕ και τη ΠΑΣΥ.»
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Αναγνώστου Βαρβάρα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το θέμα της κενής θέσης του παιδίατρου και τέλος για θέματα παιδείας μίλησε η κα Κυρατσούλα Ραμαντάνη.

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με δημόσια δήλωσή του, την περασμένη Κυριακή 18/4/2010, ο διευθυντής του Κ.Υ. Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου είπε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο του διορισμού παιδιάτρου και παθολόγου. Την Τετάρτη θα έχουμε τις τελικές εισηγήσεις και μετά από 25 ημέρες επιτροπή κρίσης για τους διορισμούς. Άρα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τους δύο γιατρούς στη Σκόπελο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μιας και μιλάμε τελευταία σε αυτό το blog για τα προβλήματα στην παιδεία, καλά θα κάνουν οι αξιότιμες καθηγήτριές μας να ασχολούνται με το λειτούργημά τους αυτό καθ’ εαυτό και με τους μαθητές τους, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ «πάθος» που ασχολούνται με τις συγκεντρώσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες… Διαφορετικά, το μυαλό μας αλλού πηγαίνει και όχι άδικα. Βλέπετε πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.