Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αντιπλημμυρική προστασία στη Σκιάθο

Από παλαιότερη συνάντηση Δήμου, ιδιωτών και φορέων για
την αντιπλημμυρική προστασία και την διευθέτηση ρεμάτων

Mε αντικείμενο τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε χείμαρρους του Νομού Μαγνησίας καθώς και τον προγραμματισμό των διαδικασιών χρηματοδότησης της κατασκευής τους από το ΕΣΠΑ, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, παρουσίασε στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την ωριμότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε χείμαρρους του Νομού Μαγνησίας με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.
Για τη Σκιάθο
Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους της Νήσου Σκιάθου.
• Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες οριστικές μελέτες του έργου από τη ΝΑΜ.

• Προκειμένου να υποβληθεί η Μ.Π.Ε. στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Δήμου Σκιάθου επί της μελέτης οριοθέτησης.
• Έχει προγραμματιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας σύσκεψη στη ΝΑΜ, με το Δήμαρχο Σκιάθου και το Μελετητή, προς οριστικοποίηση της μελέτης οριοθέτησης.
• Προγραμματίζεται ότι :
• Μέχρι 28/4/10 θα υποβληθεί η Μ.Π.Ε. στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας.
• Μέχρι 04/05/10 θα διαβιβαστεί η Μ.Π.Ε. στο Ν.Σ. και θα γίνει η σχετική δημοσίευση.
• Μέχρι 18/6/10 θα συζητηθεί το θέμα στο Ν.Σ., θα ληφθεί η σχετική απόφαση και θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας.
• Μέχρι 25/6/10 θα πρέπει να έχουν εγκριθεί οι αντίστοιχοι Περιβαλλοντικοί Όροι από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας.
• Παράλληλα, η μελέτη οριοθέτησης θα υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας εντός της τρέχουσας εβδομάδας και θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι 31/4/10.
• Ακολούθως, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί το αντίστοιχο Τεχνικό Δελτίο Έργου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι : 2.000.000€.
Συνολικά αναφέρεται ότι μέχρι 30/6/10 αναμένεται να υπάρχει πλήρης ωριμότητα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, υπό τη βασική προϋπόθεση να ληφθεί εγκαίρως η απαιτούμενη γνωμοδότηση από το Δήμο Σκιάθου.
Στο πλαίσιο των όσων προαναφέρονται, ο κ.Παπατόλιας κατά τη σύσκεψη ζήτησε την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας και ειδικότερα την επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών εξέτασης και έγκρισης των αναφερομένων ανωτέρω μελετών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενόψει μάλιστα και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΕΣΠΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρόκειται να γίνει μέσα στον ερχόμενο μήνα.
Παλαιότερη ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.