Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η υγεία αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός

Διαμαρτυρία κατοίκων και 17 φορέων της Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7 μ.μ. για την έλλειψη, εδώ και τρία χρόνια, παιδιάτρου στο νησί. Στη μεγάλη και με παλμό συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς η κα Βαρβάρα Ξαγοράρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, η κα Μαριλέτα Καλαβριώτη, Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης ο οποίος συνεχάρη τους φορείς του νησιού για όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ο κ. Βασιλούδης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πάει άλλο, εδώ και 4 χρονιά όλοι βιώνουμε μία συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας... Πρέπει όλοι να συγχαρούμε δημόσια το διευθυντή του Κ.Υ. Σκοπέλου, διότι το ότι δεν φάνηκε η έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων οφείλεται στον ήρωα Γιώργο Τριανταφύλλου.»
Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος και τα έγγραφα που έχει στείλει σε διάφορα υπουργεία για το πρόβλημα του παιδιάτρου και γενικότερα της Υγείας στη Σκόπελο (κλικ εδω http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/02/3.html) και τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στο νησί.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η νομαρχιακή σύμβουλος κα Ντία Βουβαλούδη  η οποία είπε:«Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι ανάμεσά σας και συγκινούμαι απεριόριστα με το αναφαίρετο δικαίωμα που έχετε να διεκδικείτε την ύπαρξη ενός γιατρού. Πολλές φορές, σαν αντινομάρχης Υγείας προσπάθησα να καλύψω την θέση του παιδιάτρου... Πλέον ο κόμπος έφθασε στο χτένι, νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει παιδίατρος στο νησί... Εδώ και 4 χρόνια βλέπουμε ένα σύστημα υγείας να καταρρέει, να μην θυμίζει τίποτα από αυτό που ονειρεύτηκε και πραγμάτωσε ο Γιώργος Γεννηματάς... Θεωρώ ότι οι κινητοποιήσεις θα βοηθήσουν και μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει παιδίατρος στο νησί. Πρέπει να διεκδικούμε. Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και δεν πρέπει να την ζητιανεύουμε...»
Κλείνοντας ό διευθυντής του Κ.Υ. Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου είπε: «Βρισκομαστε στο τελικό στάδιο του διορισμού παιδιάτρου  και παθολόγου. Την Τετάρτη θα έχουμε τις τελικές εισηγήσεις και μετά από 25 ημέρες επιτροπή κρίσης για τους διορισμούς. Άρα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τους δύο γιατρούς στη Σκόπελο»
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Κ.Υ. και επιστροφή στο δημαρχείο όπου αναρτήθηκε πανώ.

13 σχόλια:

  1. τώρα, που ο διορισμός παιδιάτρου και παθολόγου στη σκόπελο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, θυμήθηκαν όλοι ότι το κέντρο υγείας έχει ελλείψεις! βλέπετε πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές... πως θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας; κάτι πρέπει να δείξουν ότι έκαναν… έστω και με καθυστέρηση 3 ετών… αχ κατακαημένη αράχωβα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δε λέω. Ξυπνάει τα αίματα. Πολύ έξυπνος τρόπος δημιουργίας εντυπώσεων στους αγαθούς κατοίκους και στις ευκολόπιστες μανάδες. Λίγο αργά όμως έγινε. Ή μάλλον αρκετά κοντά στις δημοτικές εκλογές. Τώρα που όλα έχουν δρομολογηθεί και η διαδικασία τελειώνει.

    Ξέρουμε όμως όλοι μας πολύ καλά ότι την πίεση και τη διαδικασία αιτήσεων κλπ για τις ελλείψεις του Κ.Υ. Σκοπέλου, την χειρίστηκε όλα αυτά τα «μαύρα» χρόνια ο διευθυντής του, ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου.

    Όταν θα έρθει ο παιδίατρος με το καλό, θα βγουν κάποιοι ΑΛΛΟΙ να μας πούνε πως αυτοί ενήργησαν για να έρθει γιατρός. Τα προηγούμενα χρόνια τι έκαναν όλοι αυτοί οι ΑΛΛΟΙ; Που ήταν κρυμμένοι και δεν έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με πανώ; Τώρα το θυμήθηκαν, ενόψει δημοτικών εκλογών;

    Όσο για το δήμαρχο, πρέπει το λιγότερο να «ντρέπεται» που πήγε στη διαμαρτυρία και έβγαλε και λόγο. ΤΡΙΑ χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ποιους κάλυπτε τόσα χρόνια με τη σιωπή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...το ότι δεν φάνηκε η έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων οφείλεται στον ήρωα Γιώργο Τριανταφύλλου." Για την αποκατασταση της αληθειας ΕΜΜΙΣΘΟΣ ήρωας, άρα απλά έκανε τη δουλειά του για την οποια πληρωνεται καθώς και τις εφημερείες του, ενίοτε και τα τυχερά του( βλέπε επισκέψεις στα σπιτια). Α ρε Δημαρχε πάντα υπερβολικός στα λόγια. Ποιος εκανε το βίο αβίοτο στην παιδίατρο που είχαμε? Ποιος?

    Παιδίατρο πάντως και καλό μάλιστα καλο εχει το νησί τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Μη τα θέλετε κι όλα τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υγεία σε κάθε πολιτισμένη χώρα (όπως θέλουμε να θεωρούμαστε ότι είμαστε) πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και αξία. Αξία, η οποία περιλαμβάνει το δικαίωμα όλων σε υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία και το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (προς 8:13 μμ). Το γεγονός ότι γράφουμε ανώνυμα σχόλια δεν μας δίνει το δικαίωμα να «απαξιώνουμε» τους πάντες και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί. Μας έτυχε πολύ σοβαρό οικογενειακό περιστατικό υγείας και έπρεπε να μείνουμε όλο το βράδυ στο Κ.Υ. Σκοπέλου, με ενέσεις, ορό κλπ, περιμένοντας και μη γνωρίζοντας τι θα μας ξημερώσει την επόμενη μέρα. Τότε μόνο συνειδητοποίησα πραγματικά, την αληθινή προσφορά του κ. Τριανταφύλλου στον τομέα της υγείας στο νησί μας, την εμπειρία του στο λειτούργημα που κάνει, την αγάπη του για τον ασθενή και την ανθρωπιά του.
    Όποιος έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις υγείας, καταλαβαίνει τι εννοώ. Υπογράφω ανώνυμα γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί ότι κάνω προπαγάνδα ή ότι θέλω να εντυπωσιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω ότι η φράση: «Μην τα θέλετε κι όλα τσάμπα» γράφτηκε υπό μορφή αστεϊσμού. Εάν σε αυτήν τη χώρα υποχρεωθούμε να πληρώνουμε για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, τότε δεν υπάρχει λόγος ούτε να φορολογούμαστε ούτε να πληρώνουμε ΦΠΑ. Αυτήν τη στιγμή στη Σκόπελο, οι γονείς πληρώνουν ιδιωτικά τους παιδιάτρους των παιδιών τους, γιατί δεν παρέχεται παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας, ενώ υπάρχει η θέση. Ρωτάω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου, γιατί τόσα χρόνια η θέση έμεινε κενή; Ποιους βόλευε, ποιοι σιωπούσαν και ποιοι τους έκαναν πλάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι υποχρέωσή μας να παλέψουμε για δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Τα συνθήματα «μη τα θέλετε όλα τσάμπα» τα λανσάρουν όσοι επωφελούνται από την κατάρρευση του ΕΣΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από πίκρα-στην καλύτερη περίπτωση- ή δεν ξέρω τι άλλο είναι άδικο να τους "παίρνει όλους η μπάλα".
    Καμιά εργασία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι άμισθη. Μπορεί όμως ένας έμμισθος να είναι ΗΡΩΑΣ
    όταν προσφέρει πέρα απ' αυτό που είναι υποχρεωμένος, όταν σ' αυτόν έχει πέσει το βάρος των ανθρώπων ενός ολόκληρου νησιού όταν αρρωσταίνουν, όταν έχει προσφερθεί με κίνδυνο της ζωής του με κακοκαιρία να συνοδέψει σε αερομεταφορά ασθενή(8-12-2001), είναι ΗΡΩΑΣ, κι αν διαφορετικά το βλέπει κανείς είναι το λιγότερο αγνώμων. Ακόμα (έχω δει επισκέψεις στα σπίτια) ποτέ δεν έχει απαιτήσει χρήματα. Κι' όσον αφορά την παιδίατρο ποτέ δεν φάνηκε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα τουλάχιστο μα τον συγκεκριμένο γιατρό, αντίθετα έχω εισπράξει ότι είχαν πολύ καλές σχέσεις. Δεν θεωρώ φυσικά τον εαυτό μου συνήγορο κανενός όμως απεχθάνομαι την αχαριστία, ειδικά προς ανθρώπους που έχουν σταθεί κοντά μας σε δύσκολες στιγμές...
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Δημόσια Υγεία αναφέρεται στην υγεία του πληθυσμού και είναι η συλλογική δράση για την αειφόρο ανάπτυξή της.

    Οι βασικές λειτουργίες της Δημόσιας Υγείας συνίστανται ιδίως:
    Α) Στην παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού, καθώς και των παραγόντων που την επηρεάζουν.
    Β) Στην προστασία και προαγωγή της υγείας, καθώς και στην πρόληψη ασθενειών.
    Γ) Στο σχεδιασμό και στην αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας.
    Δ) Στην προάσπιση των αναγκών υγείας των διαφόρων ομάδων του πληθυσμού.
    Ε) Στον έλεγχο των λοιμωδών νοσημάτων και άλλων υψηλής επικράτησης νοσημάτων, και στην αντιμετώπιση εκτάκτων κινδύνων και απρόβλεπτων ειδικών συνθηκών.

    Εάν το ΕΣΥ καταρρεύσει, ποιοι ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν τις παραπάνω λειτουργίες και με τι δυσβάσταχτο κόστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιλάτε για την ύγεια τόσο επιφανειακά και απαίδευτα.Να παρακαλάτε να μην σας συμβούν τα χειρότερα.Γιατί τότε θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.Μερικοί από σας σπηλώνετε ανθρώπους που έχουν προσφέρει και ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας.Κανείς δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν δουλεύει αμισθοί.Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου σημαίνει καταστροφή.Ο Γιώργος Τριανταφύλλου έχει προσφέρει πολλά στο τόπο γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι θέμα αχαριστίας… κάποιοι πιστεύουν ότι η κατάρρευση του ΕΣΥ τους βολεύει και βρίσκουν ευκαιρία να ρίξουν λάσπη. Αλλά ρωτάω κι εγώ, ποιος ιδιώτης μπορεί να αναλάβει τις λειτουργίες του ΕΣΥ που αναφέρθηκαν παραπάνω; Στη Σκόπελο τουλάχιστον, κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται όμως, Σπυριδούλα, για να αναγνωρίσει κάποιος ανθρώπους και πράγματα πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ο ίδιος άνθρωπος!..
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον κ. Γιώργο Τριανταφύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.