Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Λιμενικού Ταμείου συνέχεια..!

Μας γράφει αναγνώστης με απλά και σταράτα λόγια κάτι που συζητιέται καθημερινα στη Σκόπελο:
«Η εντονη διαμαρτυρία μας πρέπει να στραφεί προς την Κα Γερακούδη (περιφερειάρχης) και στους βουλευτές Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρός την τοπική Σκοπέλου του ΠΑΣΟΚ. Και εξηγούμαι:
1. H Περιφερειάρχης έχει την πρόταση του Δήμου Σκοπέλου για τον κ. Πάνο Μελαχροινάκη στα συρτάρια της πάνω από 1,5 μήνες. Ακούγεται ότι δεν τον «προχωράει» γιατί ψάχνει να βρεί ένα νόμο για να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των μελών της Λιμενικής Επιτροπής. Τέτοιος νόμος που να αναγκάζει τα μέλη να παραιτηθούν δεν υπάρχει. Καθυστερεί πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εκβιάσει σε παραίτηση τα μέλη.
2. Η συμπεριφορά της κυρίας αυτής πρέπει να έχει υποδειχτεί απο τον ένα (ή μια) από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας. Εκεί μπλέκεται πιστεύω αυτή. Με ποιόν από τους δύο να πάει. Με τον ένα ή με την άλλη... Το ερώτημα όμως είναι εύλογο. Αφού ο Πάνος είναι δικός τους γιατί διαφωνούν; Η ταπεινή μου απάντηση είναι ότι ο ένας θέλει τον Πάνο ενώ η άλλη θέλει τη "παληά συνταγή" που εύστοχα σχολίασαν οι ιδιοκτήτες του blog.
3. H τοπική του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν παρεμβαίνει ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Νοιάζεστε κύριοι της τοπικής για την πρόοδο των νησιών μας ή επιθυμείτε να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα; Θέλω να πιστεύω (και πρέπει) ότι ο Δημητράκης ο Κοχύλης να μας δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για το θέμα αυτό. Η θέση του Πρωθυπουργού άλλωστε για τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις είναι ξεκάθαρη και έντιμη: Σε καθαρά χέρια και να μην έχουν ξαναυπηρετήσει στην ίδια θέση. Ο νοών νοήτω... »

14 σχόλια:

  1. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ.AΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε αυτόν που τόλμησε. Τους ξεσκέπασε όλους. Τι έχουν λοιπόν να μας πουν οι παλαιάς ....κοπής πολιτικοί ιντριγκαδόροι του νησιού, αυτοί που δρούν παρασκηνιακά για τη τσέπη τους ; Μήπως είναι οι ίδιοι που εξανάγκασαν σε παραίτηση τον καλύτερο Πρόεδρο που πέρασε από το Λιμενικό Ταμείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κλείσει τις "Μαύρες τρύπες" και οι ανεκέφαλοι κομματικοί παράγοντες πάνε να τις ανοίξουν.Αυτό δεν θα περάσει,δεν βρισκόμαστε στην εποχή της μεταπολίτευσης.Ας σταματήσουν τις επεμβάσεις,γιατί τα νέα θα φτάσουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού και επώνυμα όχι ανώνυμα και με στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...το πρόβλημα του Λιμενικού Ταμείου , ΄΄τσουρουφλίζει΄΄ όλες τις Βορ. Σποράδες κι όχι μόνο τη Σκόπελο. Τα λιμάνια μας , οι ΄΄βιτρίνες΄΄ του τουρισμού , η πηγή εσόδων όλων μας , βλέπουμε μέρα με τη μέρα να πηγαίνουν απ΄ το κακό στο χειρότερο. Κρίμα και καλά θα ΄λένε κάποιοι , που ευτυχώς δεν είχαμε τόσο κόσμο την Πασχαλιά , να μας ΄΄γιουχάρει΄΄ για την κατάντια μας αυτή! Άπ΄ την άλλη , οι προσπάθειες που καταβάλλουμε απ΄ την πλευρά μας σαν Τοπική αυτοδιοίκηση για να κρατάμε τα ΄΄επίπεδα΄΄ εκεί που πρέπει , δεν είναι δυστυχώς αρκετές! Σίγουρα θέλουμε μα δεν μπορούμε! Σήμερα απ΄ την μεριά μου και δεν ξέρω εάν και κατά πόσο μπορεί να εισακουστώ ( ούτως ή άλλως μια τρύπα της ΄΄φλογέρας΄΄ είμαι κι εγώ , όπως και πολλοί άλλοι ), απέστειλα έγγραφο έκκλησης , παράκλησης , οργής και αγανάκτησης ή όπως αλλιώς θέλει ας το πει κανείς , προς την αξιότιμη Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κα Γερακούδη και ζητώ την άμεση επίλυση του προβλήματος αυτού , που βασανίζει όλους μας , τόσο καιρό! Το έγγραφο μου αυτό κοινοποιήθηκε ( αν δεν το ΄χουν πάρει όλοι οι σύμβουλοι στα χέρια τους σήμερα , πιστεύω πως αύριο θα το ΄χουν) σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου , προς ενημέρωση. Δεν γνωρίζω αν άπτεται της αρμοδιότητάς και μόνο της Κας Περιφερειάρχη , αλλά εμάς ΄΄οι γούνες΄΄ καίγονται και χρειαζόμαστε την ΄΄χθεσινή΄΄ παρέμβαση , όλων των εμπλεκομένων!!
    Σας ευχαριστώ
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Νίκο
    στείλε το έγγραφο στο blog για δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (προς τον 8:01 μ.μ.)
    Οι παλιάς κοπής πολιτικοί ιντριγκαδόροι του νησιού -αυτοί που δρουν παρασκηνιακά και μόνο για την πάρτη τους- βρίσκονται σε όλους τους κομματικούς χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς τον/την ανώνυμο/η των 8:26 μ.μ.
    Μεταπολίτευση ! πως ηχούσε αυτή η λέξη κάποτε στ’ αυτιά μου, ακούγοντας την από το στόμα των γονιών μου. Χωρίς ακριβώς να καταλαβαίνω τη σημασία της -ήμουν μικρός- μου φαινόταν σαν μια λέξη που εμπεριείχε μέσα της όλη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του κόσμου. Και τώρα τι; Είναι το τέλος της μεταπολίτευσης, είναι η χρεωκοπία της ή είναι η αποτυχία του πελατειακού της συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (προς τον σχολιαστή 8:01 μ.μ.)
    Ο τέως πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Σκοπέλου, άλλα έγραψε στην επιστολή του προς την εφημερίδα, όπου, όσο κι αν την διαβάσετε, δεν διαφαίνεται πουθενά ότι τον εξανάγκασε κάποιος να παραιτηθεί. Παρακαλώ να ρίξετε μια ματιά και αν έχετε την καλοσύνη να τοποθετηθείτε, πολύ ευχαρίστως θα διάβαζα τις απόψεις σας. Η επιστολή του τέως προέδρου έχει αναρτηθεί και στο παρόν blog υπό τον τίτλο «Δήλωση του κ. Ηρακλή Μωραΐτη», στις 26/02/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί ρωτάς,αφού ξέρεις τις απαντήσεις.Είναι το τέλος της κατάντιας που οδήγησαν τους αγώνες του Ελληνικού λαού.Δεν τους πιστεύει κανείς πια.Μέσα από την κρίση θα βγεί κάτι καινούριο.Ο 'Έλληνας δεν σταματά ποτέ και αν υποδουλώνεται η ζωή του,η ψυχή του ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (προς τον 8:01 μ.μ.)
    Τα μέλη της νέας λιμενικής επιτροπής του Λ.Τ. Σκοπέλου, η οποία συστάθηκε επί της παρούσας δημοτικής αρχής (το έτος 2008 αν δεν με απατά η μνήμη μου), δεν απαρτίζονταν από «παλαιάς κοπής πολιτικούς ιντριγκαδόρους του νησιού».
    Ειδικότερα και σε ότι αφορά στα μέλη που προερχόντουσαν από τη Σκόπελο, όλα ήταν νέα ονόματα, τα οποία προτάθηκαν αποκλειστικά από τον σημερινό δήμαρχο.

    Εκτός και αν το Λ.Τ. Σκοπέλου δεν το διοικούσαν τα μέλη της επιτροπής του, αλλά αντιθέτως το διοικούσαν παρασκηνιακά οι «παλαιάς κοπής πολιτικοί ιντριγκαδόροι του νησιού», η δε νόμιμη επιτροπή εκτελούσε χρέη «γλάστρας» κατά το κοινώς λεγόμενο.

    Αν, όπως αναγράφετε στο ανωτέρω σχόλιό σας, ο πρόεδρος του Λ.Τ. εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και δεν απεχώρησε οικειοθελώς για προσωπικούς του λόγους (όπως ο ίδιος επικαλείται ενυπογράφως στην επιστολή του), τότε κάπου αλλού θα πρέπει να ανατρέξετε δια να ανακαλύψετε τους υπαίτιους.

    Και ακόμα παρακαλώ να αναρωτηθείτε και να προβληματιστείτε, ποιός ή ποιοι κάλυψαν τους υπαίτιους, ποιός ή ποιοι χειρίστηκαν λάθος το όλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Λ.Τ.Σ. και δεν απέτρεψαν την παραίτηση του προέδρου. Ποιος τελικά δεν ήθελε ή φοβόταν να «σπάσει αυγά», εθελοτυφλούσε επί μήνες ότι όλα έβαιναν καλώς και ισχυρίζονταν ότι δεν υφίστατο πρόβλημα.

    Στη συνέχεια να αναρωτηθείτε ξανά ποιος ή ποιοι επέβαλλαν πραξικοπηματικά στο Δ.Σ. Σκοπέλου τον νέο πρόεδρο.

    (προς τον κύριο σχολιαστή/αρθρογράφο)
    Είναι άστοχη κατά την ταπεινή μου γνώμη η θέση ότι μέρος της ευθύνης φέρει η τοπική του ΠΑΣΟΚ. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου που ψήφισε την πρόταση του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ αναγνώστη από τη Σκιάθο (16.04.2010, 7:31 μ.μ.), θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, κατά τη διάρκεια της τετραετίας που διανύουμε απ’ όσο θυμάμαι, μόνον ο δήμος Σκιάθου εκδήλωσε επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά του για την μη εκτέλεση των 3 Προεδρικών Διαταγμάτων του 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή ο κ. Πάνος δεν είναι «παλαιάς κοπής»; τι είναι; «νέας κοπής»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειναι οπως λεμε:
    - δραχμες… ή ευρω…
    - πλοιο… ή υδροπλανο…
    - Βενιζελος… ή Γιωργακης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.