Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η κλοπή κομματιών της πατρίδας μας...

...κάτω από τον μανδύα του δόγματος της ιδιωτικής  πρωτοβουλίας
Μετά τη δημοσίευση στην «Θεσσαλία» άρθρου για το απαράδεκτο φαινόμενο της μετατροπής της λίμνης του «Βρωμόλιμνου» σε ιδιωτικό οικόπεδο, βλέπουμε δύο άξια παρατηρήσεως στοιχεία για το σημερινό πολιτισμό μας: 
1ον.-ότι το επίσημο κράτος φτάνει να ισχυρίζεται ότι η γνωστή σε όλους τους όχι και τόσο παλιούς κατοίκους της Σκιάθου, λίμνη του «Βρωμόλιμνου», δεν υπάρχει. Τουναντίον μάλιστα στη θέση της υπάρχουν ιδιωτικά γεωτεμάχια, καταχωρημένα στο Κτηματολόγιο της Σκιάθου. 
2ον.-ότι επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κρατείται κρυφό από τους εκπροσώπους του Λαού στην διοικητική εξουσία -τοπικής και κεντρικής διοίκησης-  ένα τέτοιο γεγονός, νομιμοφανούς κλοπής κλασμάτων του κεφαλαίου αυτού που ονομάζουμε πατρίδα.
Επομένως αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι λέγεται πατρίδα, έφτασε να  αμφισβητείται από τον ίδιο το σημερινό Αστικό κράτος. 
Οι λεγόμενοι «αρμόδιοι» αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους να προστατέψουν την κοινή ΜΑΣ περιουσία, την οποία τους την έχουμε εμπιστευτεί  και για την οποία τους πληρώνουμε και από πάνω. 
Καλούμε το Λαό της Σκιάθου μέσα από την οργανωμένη πάλη εναντίον των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του υπηρετικού πολιτικού προσωπικού της, να αναγκάσουμε το κράτος, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική διοίκηση να ξαναδώσει το κομμάτι αυτό της πατρίδας πίσω στον Λαό της. 
Αυτά συμβαίνουν όταν ξημεροβραδιάζονται τα στελέχη που στηρίζουν την  κυριαρχία της πλουτοκρατίας, όταν αφήνοντας αναξιοποίητα ολόκληρα κομμάτια της κοινής Λαϊκής περιουσίας βρίσκεται τρόπος να μας καταπλήξουν με το κατόρθωμά τους να δοθούν σε ιδιώτες τα πάντα. 
Να μας αποξενώσουν από τα πάντα
Δόγμα τους είναι η ιδιωτικοποίηση του κράτους, βλέπε σχέδιο «Καλλικράτης».  Ιδιωτικοποιούν τους Δήμους, αποξενώνοντας τον εργαζόμενο κόσμο από τον Δήμο τους. Αυτοί οι ίδιοι είναι που παρακολουθούν με ικανοποίηση την ιδιωτικοποίηση των λιμνών, των λιμανιών, της ύδρευσης, των αεροδρομίων, της καθαριότητας κλπ. Θα θέλανε από τώρα να μας πουν να παραχωρήσουμε στους ιδιώτες ακόμα και την εκλογή των Δημοτικών συμβουλίων και των δημάρχων.
Το κυρίαρχο δόγμα της υποταγής του κοινού συμφέροντος στο ιδιωτικό, που χαρακτηρίζεται από το κοινό γνώρισμα του αντικομμουνισμού σε όλη τη κλίμακα της ηγεσίας της δημόσιας διοίκησης, εκτελεί την αποστολή του, μέσω των ενεργών ή παθητικών πρωτοβουλιών των διαφόρων αρμοδίων. 
Η αποξένωσή μας από ό,τι έχουμε κοινό φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο. 
Η μετατροπή της πατρίδας μας σε ιδιωτικό ανταγωνιστικό κεφάλαιο, είναι το δόγμα που υπηρετούν οι μη ομολογημένες σκοπιμότητες των κυρίαρχων Αστικών πολιτικών δυνάμεων των τελευταίων δεκαετιών, πανευρωπαϊκά και στο τόπο μας.
Η υποταγή στο ιδιωτικό κεφάλαιο της κυρίαρχης πολιτικής και στο Δήμο μας εξηγεί πως είναι δυνατόν να μετατρέπεται η πατρίδα μας σε όπλο εναντίον μας. 
Αυτό συμβαίνει όταν σιωπηρά αλλά φανατικά επιλέγουν και οι σημερινές Δημοτικές αρχές να βρίσκονται με  το Κεφάλαιο αντί με τον Λαό
«Αγωνιστική Συμπαράταξη για τη Σκιάθο»

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα αυτά....αλλά να το θεωρήσω απλή σύμπτωση ότι όλ'αυτά ανακαλύφθηκαν τώρα μόλις; Λίγους μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση; Κι ότι την "ανακάλυψη" την ιδιοποιείται η "Αγωνιστική Συμπαράταξη για τη Σκιάθο";;...Μήπως να σας θυμίσω παιδιά ότι υπάρχουν κι άαααλλες, πάμπολλες περιπτώσεις καταπάτησης υδροβιοτόπων; Η λίμνη του άη-Γιώργη δηλαδή δεν καταπατήθηκε;;και δε μιλάω για το αεροδρόμιο...μιλάω για τα "Θηρία" που χτίστηκαν τριγύρω-κι ακόμα χτίζονται...Είπατε τίποτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.