Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή!

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «εκστρατεία καθαριότητας» στη Σκιάθο, από τις 13-3-2010 έως και τις 21-3-2010 και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια τα σχολεία, οι σύλλογοι, οι φορείς και κάτοικοι του νησιού.
Συντονιστής και πρωτεργάτης της όλης αυτής προσπάθειας μαζί με το Δήμο Σκιάθου ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».
Οι φορείς που συμμετείχαν είναι οι εξής:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΕΜΟΥ, ΣΕΟ, ΣΚΙΑΘΟΡΑΜΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 1ου και 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ, GARDEN CLUB, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΝΤΙΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ: ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ, ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΕΛΙΑΣ, ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΞΕΡΞΗΣ, ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ «ΛΑΛΑΡΙΑΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η ομάδα καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου υποστήριξε την όλη δράση με υλικά, με συντονισμένη και εντατική παρουσία. Οχήματα και μηχανήματα του Δήμου σε καθημερινή βάση μετέφεραν τ’ απορρίμματα στο ΧΥΤΑ.
Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στις περιοχές: Κουκουναριές, Μαντράκι, Κρυφή Άμμο, Αγία Ελένη, Αμπελάκια, Μπανάνα, Τρούλο, Αγία Παρασκευή, Κολιό, Τζανεριά, Καναπίτσα, Βρωμόλιμνος, Σκληθρί, λίμνη Αγίου Γεωγίου, στον κεντρικό δρόμο Κουκουναριές –Αεροδρόμιο, περιοχή Μύλου, Μεγάλη Άμμος, Παλιό Καρνάγιο, περιοχή Καλύβια, Τσουγκριάς, ρέμα Ασέληνου, Κεχριά.
Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με την βοήθεια εθελοντών τοποθέτησε επιλεκτικά σε παραλίες πινακίδες ενημέρωσης επισκεπτών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 υλοποιήθηκε από επιστήμονες του ΚΕΑΝ περιβαλλοντική παρουσίαση στα δύο Δημοτικά σχολεία και στο Λύκειο, και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική παρουσίαση με θέμα «Κλιματικές Αλλαγές, Μύθος ή Πραγματικότητα» και προβολή του βραβευμένου documenter «Ο Πλανευτής του Γράμμου» στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.
Παράλληλα ομάδα μαθητών φύτεψε με ενθουσιασμό 100 βελανιδιές στις πλαγιές του χώρου του ΧΥΤΑ και πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός φυτέματος και καλλωπισμού των παρτεριών της οδού Παπαδιαμάντη με συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της Σκιάθου και του Garden Club και βράβευση του καλύτερου παρτεριού με μια αναπαραγωγή collage του Οδυσσέα Ελύτη, εμπνευσμένο από τη Σκιάθο. 
Τέλος την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 όλοι οι εθελοντές μαζί με το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη γιόρτασαν στο Κάστρο (τη Μεσαιωνική πόλη του νησιού) τη συμμετοχή τους στην εβδομάδα καθαριότητας, όπου και έγινε αξιολόγηση της δράσης.
Η προσπάθεια αυτή, η «εκστρατεία καθαριότητας» του νησιού πριν και μετά από την καλοκαιρινή περίοδο, γίνεται με στόχο να αποκτήσουν κοινή συνείδηση οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού για τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, ακτών, θαλασσών και πρασίνου ως προϋπόθεση στην ποιότητα ζωής, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού.
Το σύνθημα αυτής της προσπάθειας είναι: «Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή».
Η επιτυχία της όλης αυτήςπροσπάθειας απέδειξε για μια φορά ακόμη τη δύναμη του εθελοντισμού σε συλλογική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.