Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συγχώνευση Δημοτικών επιχειρήσεων

«Επαφιόμαστε στην καλή θέληση και την ορθή κρίση των δημοτικών συμβούλων και όχι στα πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη μας». Αυτό λεγόταν  στους διαδρόμους του Δημαρχείου χθες και έδειχνε χαρακτηριστικά ότι οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν οι ίδιοι ποιό ήταν το συμφέρον τους, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν και ακόμα να φτιάξουν μια επιτροπή που θα έφερνε τα αιτήματά τους στο συμβούλιο.
Κατά τα άλλα, για μερικούς από αυτούς, κανείς δεν τους εξασφαλίζει ότι δεν θα απολυθούν... Επαφίεται και αυτό στη βούληση της κάθε Δημοτικής αρχής!
Πολλές προτάσεις έγιναν για τις οποίες θα θέλαμε αρκετό χρόνο και χώρο να τις αναπτύξουμε. Ποια πρόταση μας άρεσε; «Να μεταφερθούν όλοι στον Δήμο και έτσι να πάψει η ομηρία τους»
Όποιος από τους δημοτικούς συμβούλους θέλει να τοποθετηθεί συνοπτικά, σταράτα και γραπτά το blog στη διάθεσή του sporadespress@otenet.gr

14 σχόλια:

  1. Δικαιώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο 34 συμβασιούχοι του Δήμου Κρωπίας

    Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη αποφάσισε ομόφωνα ότι πρέπει να εγκριθούν τα εντάλματα πληρωμής 34 συμβασιούχων του Δήμου Κρωπίας οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από τα πολιτικά δικαστήρια και είχε εκδοθεί και θετική απόφαση υπέρ τους από την Τριμελή Επιτροπή (Συμμόρφωσης) του Αρείου Πάγου.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2006 η Ολομέλεια του Ε.Σ. έκρινε ότι μετά το Π.Δ. 164/2004 τα πολιτικά δικαστήρια στερούνται της δικαιοδοσίας να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων. Ακόμα, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους Δήμους κ.λπ. να απασχολούν συμβασιούχους.

    Στην προκειμένη περίπτωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του Δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον Δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου. Από το Πρωτοδικείο αναγνωρίστηκε ότι οι 34 διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωσε το Δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».

    Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.

    Στην Ολομέλεια του Ε.Σ. ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των Δήμων και Κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.

    Η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων. Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του Α.Π. που υποχρέωνε το Δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου.
    Ρωτήστε τους έντεκα συμβασιούχους αν είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.Εχουν αρκετό χρονικό διάστημα να εκδοθεί η απόφαση έως το 2013 που θα λήξουν οι συμβάσεις και να δικαιωθούν και έτσι κανείς απ αυτούς να μην πάει στο σπίτι του,όπως αναφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 450 συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου είναι απλήρωτοι
    Ενώ διανύουμε το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου απλήρωτοι για τον περασμένο μήνα παραμένουν 450 εργαζόμενοι στις διαδημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου.
    Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, στην ηλεκτρονική εφημερίδα: TRIKALΑNEWS.GR

    Οι 270 από αυτούς εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι και απασχολούμενοι με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

    Η Επιθεώρηση εργασίας, που επιλήφθηκε του θέματος, έκανε ελέγχους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον ΔΟΥΚ.

    Στην πρώτη περίπτωση οι 10 εργαζόμενοι κλήθηκαν χθες το μεσημέρι για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ για τον ΔΟΥΚ δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των υπευθύνων της Επιχείρησης.
    _______________________________________________

    Κάποτε πρέπει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου να σταματήσουν να φοβούνται. Να μην πιστεύουν τις ψεύτικες υποσχέσεις δημάρχου και προέδρων των επιχειρήσεων και να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Υπάρχει και η Επιθεώρηση Εργασίας. Στο Δήμο Βόλου καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας από τον πρώτο μήνα... διαφορετικά υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ blog. Ο ΦΟΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙ;ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ!

    ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ? Ο ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

    ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΟ-ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΞΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ;

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Νίκαιας, φίλε. Τη διάβασα όλη. Τα σχόλια όμως δεν παίζονται! Ο δήμαρχός τους ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φτάνει πια!
    Τι παραπληροφόρηση,τι σπέκουλα είναι αυτή.
    Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων έχουν μείνει μερικούς μήνες απλήρωτοι,όχι επειδή ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα,αλλά επειδή το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει οι Δήμοι να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις για να πληρώνεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων και πάντοτε η εκάστοτε Δημοτική Αρχή με νόμιμο τρόπο επιχορηγούσε τις επιχειρήσεις για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους,το ίδιο γίνεται και σήμερα.
    Διαβάστε την νομοθεσία ή ελάτε στο Δήμο να ενημερωθείτε όχι με λόγια αλλά με έγγραφα.
    Σε τι ανακοίνωση μας παρέπεμψε αναγνώστης του blog.
    Τι σχέση έχει ο Δήμος Σκοπέλου με το Δήμο Νίκαιας,γιατί δεν ρωτάτε τους μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. πότε έμειναν απλήρωτοι και αν χρωστάει ο Δήμος έστω και ένα ευρώ στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
    Είναι άδικο να λέμε πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε την αλήθεια.
    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΒΕΛΗ , ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΤΗΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Ή ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ "ΓΛΥΦΤΙΚΑ" ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα επί προσωπικού στην κα Σ.Καρβέλη, αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να συνδυάζονται αυτά τα δύο:

    1ον ) το νομοθετικό πλαίσιο να μην επιτρέπει οι Δήμοι να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις για να πληρώνεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων

    2ον ) η εκάστοτε Δημοτική Αρχή με νόμιμο τρόπο να επιχορηγεί τις επιχειρήσεις για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, δηλαδή τελικά να πληρώνεται η μισθοδοσία

    Πάντως, γίνεται παραδεκτό ότι οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων έχουν μείνει μερικούς μήνες απλήρωτοι. Μήπως η Επιθεώρηση Εργασίας μας εύρισκε τη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "O χειρότερος κουφός είν' αυτός που δεν θέλει ν' ακούσει" (Ελληνική παροιμία).

    Μάλλον αυτή,ισχύει για όλους μας.

    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ένας αναγνώστης του blog27 Μαρτίου 2010 στις 3:09 μ.μ.

    Βρε παιδιά τι γίνεται εδώ;
    - Ο πρώτος ανώνυμος γράφει για 11 συμβασιούχους.
    - Ο τέταρτος ανώνυμος μας λέει για τους μισούς (14?).
    - Ο έκτος ανώνυμος μας λέει για όλους (28?).

    * Ας βγει ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ να τοποθετηθεί επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ blog ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aν εννοείτε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβούλιου εκείνης της ημέρας με τις τοποθετήσεις όλων και την τελική απόφαση, ευχαρίστως θα το κάνουμε μόλις και αν μας παραδοθούν επίσημα.
    Αυτή είναι επιδιωξή μας για όλα τα Δημοτικά Συμβούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.