Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Για το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

Συνάντηση με την Επίτροπο Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη είχε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλης, ο οποίος έθεσε θέματα που αφορούν στη μέση και στην παράκτια αλιεία, στην ανανέωση του αλιευτικού στόλου και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Κ. Καρτάλης συμμετείχε επίσης σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου βουλευτών για το περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέμα της συνάντησης ήταν «Αλιεία και Περιβάλλον» με ιδιαίτερη αναφορά στις προστατευόμενες θαλάσσιες ζώνες.
Ο Κ. Καρτάλης υποστήριξε ότι : 1. η μεταρρύθμιση της κοινής αλιευτικής πολιτικής πρέπει να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της Μεσογείου και των αλιευτικών στόλων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. 2. η μικρή παράκτια αλιεία πέρα από τη συμβολή της στον τομέα της αλιείας έχει ιδιαίτερη σημασία στη συνοχή των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών. 3. το σύστημα των ποσοστώσεων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλα τα κοινοτικά ύδατα και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο. 4. η νέα κοινή αλιευτική πολιτική πρέπει να λάβει υπόψη της τις κλιματικές αλλαγές. 5. απαιτείται νέα πολιτική διαχείρισης για τις προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές με άξονες την προστασία των αλιευμάτων αλλά και την αποζημίωση των αλιέων που θίγονται από τη μείωση της αλιευτικής παραγωγής.
Ο Κ. Καρτάλης έκανε ειδική αναφορά στο θαλάσσιο πάρκο Σποράδων. Ειδικότερα επεσήμανε την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της τοπικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει και τον τομέα της αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.