Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σχόλια αναγνωστών

Αναρτώ δύο σχόλια αναγνωστών, επειδή μπορεί να γίνουν αφετηρία συζήτησης:
(Σχόλια στην ανάρτηση «Στην τελική ευθεία ο ¨Καλλικράτης"»)
(Ι) «Αρχίζει να με πιάνει πανικός με όλες αυτές τις αρμοδιότητες τις οποίες διαβάζω ότι θα μεταφερθούν από το δεύτερο στο πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα βρίσκονται στον αέρα, όλα χωρίς προγραμματισμό και υποδομές τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν θέσουν τον ευατό τους στην διάθεση των πολιτών. Πρέπει να έχουν γνώσεις και όρεξη για δουλειά και το βασικότερο διάθεση να μάθουν, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Δημοτικός σύμβουλος δεν είναι αυτός που παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικά δεν ξέρει τι του γίνεται, μιλάει έτσι για να μιλάει, δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο Δήμος και βιάζεται να τελειώσει η συνεδρίαση για να πάει στο σπίτι του. Τα πράγματα έχουν αλλάξει οι ψηφορόροι δεν είναι ποιά κατευθυνόμενοι, έχουν άποψη και ξέρουν ποιοι είναι ικανοί να τους εκπροσωπήσουν, ποιοι έχουν όραμα για να πάει μπροστά το νησί. Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω. Φτάνουν ποια οι υποψήφιοι που δεν είναι ικανοί για να εκπροσωπήσουν το λαό της Σκοπελου. Φτάνουν ποιά οι οικογενειοκρατίες και τα δεκανίκια. Η ψήφος έχει δύναμη και αυτό πρέπει να κατανοήσει ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.»
(ΙΙ) «Τα πράγματα δεν είναι απλά "'Ετσι,για να' χουμε να λέμε". Αυτοί που θα θέσουν τον ευατό τους στην διάθεση των ψηφοφόρων ή με την ιδιότητα του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου πρέπει να είναι άνθρωποι ικανοί να αγαπούν το τόπο και να βάζουν τα συμφέροντα των δημοτών πάνω από τα δικά τους και στην κυριολεξία να ξέρουν "να σπάζουν αυγά για να κάνουν ομελέτα". Καλό κουράγιο.»

3 σχόλια:

  1. "Περιμένουμε όλοι αυτούς που θα θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των πολιτών."
    Στο μυαλό μου μεταφράζεται ως "περιμένουμε όλοι αυτούς που θα θέσουν (και πάλι) τον εαυτό τους στην υπηρεσία του εαυτού τους"
    γι'αυτό κ πιστεύω πως καλύτερο θα ήταν να να μην περιμένουμε κανέναν αλλά να πάρουμε θέση κ εμείς σε όλα αυτά που μας αφορούν, να θέσουμε όλοι τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του διπλανού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΗΝ! ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με το πρώτο σχόλιο του αναγνώστη σας που γράφει πως στο μυαλό του μεταφράζεται ως "περιμένουμε όλοι αυτούς που θα θέσουν (και πάλι) τον εαυτό τους στην υπηρεσία του εαυτού τους", αντιγράφω παρακάτω ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που είπε κάποτε ο Λίνκολν.

    Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

    Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865)
    Το 1863 υπέγραψε το διάταγμα για την κατάργηση της δουλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.