Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κοπή πλατάνων στο Λουτράκι

Πλατάνια κόπηκαν στην παραλία του Λουτρακίου, άλλα κανείς δεν πιάστηκε να πάει αυτόφωρο γιατί κανείς δεν είδε τίποτα! Μιλώντας με το δήμαρχο Σκοπέλου μου δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, αλλά και την έκπληξή του για το ότι «κανείς δεν αντελήφθη τίποτα, ούτε καν οι λιμενικοί του εκεί σταθμού...»
Είναι μπερδεμένο το νομικό καθεστώς(!) και δεν ξέρουμε ποιός πρέπει να επέμβει, μου έλεγε συνομιλητής μου ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του...
Όποιος γνωρίζει κάτι για το μέγεθος της καταστροφής, την ηλικία των πλατάνων, έχει φωτογραφίες και άλλα ας επικοινωνήσει sporadespress@otenet.gr
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 1/2007 του ΥΕΝ είναι κατατοπιστική και αναλύει τον τρόπο επιβολής κυρώσεων αλλά και τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να παίρνουν οι λιμενικές αρχές και στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση... http://yen.gr/media/30722/egyklios012007.pdf
ΘΕΜΑ: Διαδικασία επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις της νομοθεσίας
που αφορά στην προστασία αιγιαλού και παραλίας.
Α. ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της παρούσας Εγκυκλίου είναι η παροχή οδηγιών προς τις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την ενιαία εφαρμογή της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στους υπαίτιους για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αιγιαλού και παραλίας, ώστε οι εν λόγω κυρώσεις να καθίστανται αποτελεσματικές, αναλογικές και κυρίως αποτρεπτικές της διάπραξης της παράβασης.
Γ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Με την παρούσα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη από τη διάπραξη παραβάσεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του αιγιαλού, της παραλίας και του θαλάσσιου χώρου. Για το σκοπό αυτό οι Λιμενικές Αρχές θα διενεργούν εκτάκτως (όχι σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα) περιπολίες της ακτογραμμής από θαλάσσης ή ξηράς, αναλόγως των διατιθέμενων μέσων, κατά την κρίση του Λιμενάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα διάπραξης σχετικών παραβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε να καταβάλλεται προσπάθεια να επιθεωρείται όλη η ακτογραμμή της περιοχής δικαιοδοσίας άπαξ του μηνός και αναλόγως των διαθέσιμων μέσων (πλωτά, χερσαία). Κατά την περιπολία θα αναζητούνται παράνομες χρήσεις, αλλοιώσεις περιβάλλοντος, αυθαίρετες κατασκευές πάσης φύσεως στην περιοχή του αιγιαλού, παραλίας, θάλασσας, χερσαίας ζώνης λιμένος και εξομοιούμενων χώρων. Σε θετική περίπτωση θα λαμβάνονται φωτογραφίες και θα αναζητούνται οι υπαίτιοι.

20 σχόλια:

  1. Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

    Δήμος Τρικκαίων
    Η Γεωπονική Υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων επέβαλε πρόστιμο για την παράνομη κοπή των δένδρων σε ιδιοκτήτες καταστήματος που βρίσκεται σε συμβολή των δύο πεζόδρομων. Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία πρότεινε πρόστιμο της τάξης των 4.000 ευρώ και ζήτησε από τους υπεύθυνους να επαναφυτέψουν τα δένδρα, αναλόγου αξίας και ηλικίας μ' αυτά που κόπηκαν. Σε περίπτωση μη αποκατάστασης, η Γεωπονική προτείνει τον διπλασιασμό του προστίμου και επιφυλάσσεται και για κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια.

    Δήμος Πεύκης
    Κανονισμός Καθαριότητας, Άρθρο 27. Απαγορεύεται η κοπή οιουδήποτε δένδρου χωρίς την απαραίτητη άδεια του Δήμου ή του δασαρχείου. Σε περίπτωση παράνομης κοπής δένδρου επιβάλλεται πρόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηκώστε τα παχύδερμα από τις θέσεις τους.
    Εγκύκλιος 1/2007-8220/13/07/3-4-2007 Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας-γενική Γραμματεία Λιμενικών και Λιμενικής Επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΛΩΣΣΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ:
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ...
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΙ ΓΛΩΣΣΩΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς μπορεί να κόψει κάποιος ένα πλάτανο και να μην πάρει χαμπάρι κανένας; Οι πλάτανοι άλλωστε δεν είναι και τίποτα μικρά δενδράκια..... Το κάνανε πάλι το θαύμα τους οι συμπατριώτες μας εκσυγχρονιστές.
    Αλήθεια τι εξυπηρετούν τα πλατάνια; Και χώρο πιάνουν και φύλλα σκορπίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την προστασία του περιβάλλοντος, για τις εθελοντικές αναδασώσεις και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Παρ΄ όλα αυτά κάποιοι συμπολίτες μας φαίνεται ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα.
    Είμαι κάτοικος Λουτρακίου Γλώσσας και ζητάω...
    - Να γίνουν άμεσα οι νόμιμες ενέργειες που χρειάζονται για να εντοπιστούν οι παραβάτες και ας τους επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.
    - Αν δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι φορείς ποια υπηρεσία εποπτεύει το τμήμα αυτό του Λουτρακίου, και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο, ας επέμβει ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!ΚΙ ΕΠΕΙΔΉ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ΄΄ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΔΙΑ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ( ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ), ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΣΗ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ , ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ Η ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ? ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΘ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ , ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΝ , ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ , ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ! ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!! ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΄΄ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ΄΄ ΠΙΑ!! ΑΜΑΝ!! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΑΠ΄ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΄΄ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ΄΄ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΤΑ ΕΚΟΨΕ! ΟΨΟΜΕΘΑ ΚΥΡΙΟΙ ... ΟΨΟΜΕΘΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας καλέσει κάποιος τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ επιτέλους αφού πρόκειται για δεντράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι οψόμεθα και κουραφέξαλα, τα δένδρα τα κουτσούρεψαν οι εργάτες του κ.Χορταρέα, δεν πάτε να τα δείτε.Τι φοβόσαστε μην πάτε μάρτυρες στο Δικαστήριο.Δεν βλέπετε ότι είναι μπροστά στο ξενοδοχείο του.Μήπως πήγα και τα έκοψα εγώ,γιατί μου έκρυβαν τι θέα;
    Μια ζωή μάθαμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κανέναν δεν είδαμε ποτέ,ούτε ποιος πέταξε τα μπάζα στα ρέμματα,ούτε τα παλισίδερα,ούτε ποιος έκλεισε τις προσβάσεις στις παραλίες.Για να μην γίνουμε "ρουφιάνοι" για να τα έχουμε όλοι καλά με όλους.Για να μας ποδοπατάνε καθημερινά και εμείς από πάνω να λέμε και ευχαριστώ.
    Σπυριδούλα Καρβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ανώνυμε,

    Να είστε σίγουρος ότι δεν "εννοώ" τίποτα παραπάνω από αυτό που γράφω. Οι ιδιώτες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι μερικές φορές από τους "δημοτικούς άρχοντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ , ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ. ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ? ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ? ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ, ΤΟ ΠΟΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Η΄ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ?
    Κα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ , ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν συμμετέχω λόγω χαλασμένου PC, που είναι ακόμα σε τεχνικό στην Αθήνα. Πληροφορήθηκα το γεγονός από φίλο και σας στέλνω το παρακάτω δημοτικό τραγούδι ανώνυμου λαϊκού ποιητή, που εκφράζει και τη θέση μου για το συμβάν)


    - Τι έχεις, καημένε πλάτανε, και στέκεις μαραμένος,
    με τις ριζούλες στο νερό, με τη δροσιά στα φύλλα;
    Να μη σε βάρεσε βοριάς, να μη κακός αγέρας;

    - Μηδέ βοριάς με βάρεσε, μηδέ κακός αγέρας, Αλή πασάς επέρασε με δεκοχτώ χιλιάδες.
    Μηδέ στον ήσκιο μ’ έκατσαν, μηδέ και στη δροσιά μου,
    παρά σημάδι μ’ έβαλαν ούλοι με την αράδα.
    Κι’ άλλοι βαρούν τους κλώνους μου, κι’ άλλοι βαρούν τα φύλλα,
    κι’ ο σκύλος ο Αλή πασάς βαρεί μέσ’ στην καρδιά μου.
    Μαράθηκαν τα φύλλα μου, μαράθηκε η καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βαριέμαι πάρα πολύ να ανοίξω διάλογο με "ανώνυμους".
    Σπυριδούλα έχεις δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτοικος Λουτρακίου Γλώσσας29 Μαρτίου 2010 στις 5:34 μ.μ.

    Όσο υπάρχουν σε αυτό το blog οι γνωστοί / άγνωστοι ανώνυμοι που προβοκάρουν με εκφράσεις όπως: «βλέπουμε τα δεντράκια και αφήνουμε το δάσος» τόσο οι άλλοι γνωστοί / άγνωστοι θα τα πετσοκόβουν… Δεντράκια ήταν οι τεράστιοι πλάτανοι στο Λουτράκι κύριε ανώνυμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ? ΜΗΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ! ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΄΄ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ΄΄ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ , ΕΙΤΕ ΟΧΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΝΕΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΑΣΚΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΄΄ΑΝ΄΄ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aγαπητέ κύριε
    που είστε λαλίστατος μέσα στην ανωνυμία σας, αν θέλετε να είστε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας βάλτε την υπογραφή σας στα σχόλιά σας και σταματήστε να αναμασάτε «το δένδρο... και το δάσος...». Κουραστήκαμε να ακούμε ανούσια τσιτάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με λυπεί όλοι αυτή η κατάσταση, κρυμμένη πίσω από την ανωνυμία,όποιος εκφράσει μία θέση κάνει πολιτική.Η πολιτική είναι άποψη,στάση ζωής, σημαίνει συμμετοχή στα κοινά και κατά τον Αριστοτέλη ο άνθρωπος είναι "Πολτικό όν"
    Γιατί αυτή η λεκτική επίθεση και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που είναι νέα άτομα και ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.Για τα πλατάνια μιλήσαμε δεν κατηγορήσαμε κανέναν,είπαμε την αλήθεια και προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας.
    Ο Δήμος δεν ευθύνεται για τις αυθαίρετες ενέργειες ιδιωτών, αλλά έχει υποχρεώση να καταγγέλει τέτοιες ενέργειες στις αρμόδιες υπηρεσίες,όπως και έπραξε.
    Αυτοί που κυβερνούν είναι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και αλάνθαστοι και οι επισημάνσεις,
    πιστεύω ότι τους βελτιώνουν τους κάνουν καλύτερους,αν τα βλέπαμε όλα τέλεια τίποτα δεν θα πήγαινε μπροστά, η ζωή δεν θα εξελίσσοντας,όλα θα ήταν στάσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σπυριδούλα ,
    Είσαι πολλά χρόνια μέσα στα κοινά. Το μυαλό σου και οι γνώσεις σου σε κάνουν και ξεχωρίζεις - διαχωρίζεις πολλά πράγματα. Ξέρεις πολύ καλά πότε οι καυστικές απαντήσεις και τοποθετήσεις ορισμένων συνδημοτών μας είναι για να βελτιωθούν κάποια πράγματα στο νησί μας και πότε όχι. Οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και τα σχόλια ορισμένες φορές που γίνονται , κάθε άλλο παρά πολιτική τοποθέτηση είναι! Δεν ζούμε στην Αλεξανδρούπολη! Στη Σκόπελο ζούμε! Σίγουρα και οι επισημάνσεις ΄- προτάσεις - γνώμες , πρέπει να φτάνουν στα αυτιά των πολιτικών προσώπων του νησιού μας. Σίγουρα πρέπει να βελτιώνονται μέσα απ΄ αυτά. Όχι όμως επιβλητικά! Και με τρόπο που μπορεί να προσβάλονται και να θίγονται. Ευτυχώς , λίγοι είναι αυτοί που λειτουργούν μ΄ αυτά τα σκεπτικά! Και κατά πολλούς , κατακριτέοι!
    Ένας συγχωριανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ένας φίλος από την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ31 Μαρτίου 2010 στις 5:38 μ.μ.

    Καλησπέρα από την Αλεξανδρούπολη… επισκέπτομαι τη Σκόπελο κάθε δυο χρόνια περίπου, τα καλοκαίρια, και την αγαπώ ιδιαιτέρως. Επειδή αναφέρατε το όνομα της πόλης μου και δεν ζείτε εδώ όπως λέτε, σας στέλνω παρακάτω συνοπτική περιγραφή των μουσείων μας και σας προσκαλώ να μας επισκεφθείτε…

    1) ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: οι χώροι του, συνολικού εμβαδού 700τ.μ., αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα όπου υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι για τις μόνιμες και εποχιακές συλλογές, αίθουσα διαλέξεων και βιβλιοθήκη.

    2) ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ένας ζωντανός τόπος γνωριμίας με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης, που συνδέει την παράδοση και τη γνώση που εμπεριέχεται σε αυτήν, με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

    3) ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: πρόκειται για ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο κτίριο, πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον. Βασικός σκοπός του μουσείου είναι η ανάδειξη της βιοποικιλότητας, σε όλα της τα επίπεδα.

    4) ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: νεοκλασικό κτίριο του 1909, με μεταβυζαντινές εικόνες από την Παναγία Κοσμοσώτηρα των Φερών, άμφια, ιερά σκεύη, ξυλόγλυπτα, αγγεία, κεντήματα και ιστορικά έγγραφα της Θράκης.

    5) ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: μια αξιοζήλευτη συλλογή με αυθεντικό υλικό της Σαρακατσάνικης παράδοσης (στολές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φωτογραφίες, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Δεν ζούμε στην Αλεξανδρούπολη! Στη Σκόπελο ζούμε!»
    Τι μας λες ρε φίλε τώρα. Σκόνη σε έκανε η Αλεξανδρούπολη. Να παρακαλούσες να ζεις εκεί, μπας και πήγαινες σε κανένα μουσείο να μορφωθείς. Ποιες επισημάνσεις να φτάνουν στα αυτιά των πολιτικών; Στους κουφούς; Και ποιοι είναι οι κατακριτέοι; Αυτοί που προσβάλουν και θίγουν τους κουφούς πολιτικούς; ΠΡΟΣΒΟΛΗ είναι τα δέντρα που κόπηκαν μπροστά στα μάτια σας και δεν κάνατε τίποτα για να τα σώσετε.
    Ο Παραπολιτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τον συγχωριανό τα έγραψα... μην μπερδευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.