Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ερωτήσεις του Απ. Νάνου

Ερωτήσεις κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Απ. Νάνος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το πολεοδομικό γραφείο Σκιάθου και για την μετεγκατάσταση του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.
Για το πολεοδομικό γραφείο
«Η δημιουργία και λειτουργία Πολεοδομικού Γραφείου στη Σκιάθο ήταν και είναι ένα χρόνιο αίτημα των φορέων του νησιού. Η λειτουργία του στη Σκιάθο είναι απαραίτητη ως βασική υποδομή για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιδιομορφία του νησιού και την επιβάρυνση με  επιπλέον έξοδα που υπήρχε για τους Σκιαθίτες, προκειμένου να καλύψουν τις σχετικές ανάγκες. Επιπλέον το Πολεοδομικό γραφείο έλεγχε τυχόν αυθαίρετες δομήσεις ή την καταστροφή του περιβάλλοντος από διάφορες δράσεις.
Η μέχρι τώρα λειτουργία του στηρίζονταν σε καθημερινή βάση στις υπηρεσίες 3 υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα stage που οι συμβάσεις τους έληξαν.
Η αναγκαιότητα της άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει ικανοποιητικά η υπηρεσία είναι δεδομένη.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος;»
Για τον αγροτικό συνεταιρισμό
«Σήμερα στο νησί της Σκοπέλου με τα 170.000 ελαιόδεντρα υπάρχει το φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού μοντέλου 1984, που θεωρείται ξεπερασμένο. Επιπλέον επειδή βρίσκεται εντός της όλης της Σκοπέλου και για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας, απαγορεύτηκε η λειτουργία του.
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου με πολλές δυσκολίες και χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος, προσπάθησε να δώσει λύση. Αγοράστηκε πρόσφατα (2010) αγροτεμάχιο 6 χιλ. έξω από την πόλη προκειμένου να κατασκευαστεί σύγχρονο - οικολογικό ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο λαδιού για την αξιοποίηση της ντόπιας παραγωγής λαδιού. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη με ένταξη και επιδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να εντάξει συνεταιριστικές επενδύσεις και ειδικά την ένταξη του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου Σκοπέλου στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.