Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Για το «Λούκι»

Ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Γλώσσας κ. Νίκος Τριανταφύλλου, απαντά σε σχόλια αναγνωστών:
«...Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή και ας απαντήσω στους φίλους που αναρτούν σχόλια στο blog για το χωριό μας, τη Γλώσσα. Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε το καλό και την πρόοδο της περιοχής, μηδενός εξαιρουμένου!
Θα απαντήσω πως ναι, είδα την κα Γκουμα μαζί με μια άλλη κοπέλα, να κάνουν χθές κάποιες συμπληρωματικες μετρήσεις την περιοχή «Λούκι». Μήπως την προηγούμενη φορά, πριν λίγες μέρες, με είδαν να βοηθάω εγώ την κα Φιλίτσα Κλωνάρη να κάνουμε παρόμοιες μετρήσεις; Γνωρίζω δε, πως θα γίνει η προέκταση που αναφέρεστε, με τσιμεντένιο σκέπαστρο. Μπορεί μια «πλάκα - βάση» να σταθεροποιηθεί κάπως αλλιώς;
Έχουμε μιλήσει και είμαστε σε επαφή με τον κ. Πρώιο Μιχ., ο οποίος σίγουρα τις πρόσθετες εργασίες που θα κάνει για την ανάπλαση και τον εξωραισμό της περιοχής, θα τις κάνει βάσει του παραδοσιακού στοιχείου που προσπαθούμε να κρατάμε ακόμα στο χωριό μας!
Το αν γίνονται πράγματα στο χωριό μου και κάτω απ΄ τη μύτη μου, αφήστε να το γνωρίζω εγώ καλύτερα...
Συνεχίζοντας, θα αναφέρω πως τα χωριά μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο καθαριότητας και καταβάλλονται μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες για να μπορούμε να τα διατηρούμε καθαρά. Τώρα όσον αφορά το καλοκαίρι και τις προσεχείς εκλογές, εάν τύχει να βρισκόμαστε σε κάποιο ψηφοδέλτιο και ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί απο την παρουσία μας και την προσφορά μας στο τόπο, όλα αυτά τα χρόνια, θα έχει όλη την ευχέρεια να μας στείλει στα σπίτια μας! 
Το τι έχουμε κάνει ή όχι εμείς σαν Δημοτική Αρχή, ας είστε στις Λαϊκές Συνελεύσεις που κάνουμε, να ακούτε τα πεπραγμένα μας. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να παρευρεθείτε στην Λαική μας Συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας στις 6 μ.μ.
Αν μικροεργάκια και παρεμβάσεις που γίνονται σε περιοχές που ως χθές δεν είχαν γίνει, τα θεωρείται ρουσφέτια όπως λέτε, γνώμη σας. Όσον για την αναφορά σας στους «βρώμικους κάδους» που υπάρχουν γύρω μας, σας πληροφορώ πως έχουμε προμηθευτεί εδώ κι ένα χρόνο γι΄ αυτή συγκεκριμένα την εργασία, ειδικό πιεστικό μηχάνημα, με το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα το καλοκαίρι, καθαρίζονται και τα απολυμαίνονται. Και επειδή βρισκόμαστε καθημερινά και όλη την διάρκεια του χρόνου κοντά στον κόσμο και στους τουρίστες, σίγουρα παίρνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην καθαριότητα!
Νίκος Τριανταφύλλου
Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος
Γλώσσας»

19 σχόλια:

  1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Κε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
    1η ΕΡΩΤΗΣΗ : EXETE ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΥ ΛΟΥΚΙ?
    2η ΕΡΩΤΗΣΗ : ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
    3η ΕΡΩΤΗΣΗ : ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ
    4η ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ...
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

    ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Μ. - Γλώσσα Σκοπέλου19 Μαρτίου 2010 στις 8:48 μ.μ.

    ΟΛΟΙ λοιπόν στη Λαική Συνέλευση που θα γίνει αύριο, Σάββατο (20 Μαρτίου 2010) στο Δημοτικό Σχολείο της Γλώσσας, στις 6:00 μ.μ.

    Καλό θα είναι να μάθουμε από πρώτο χέρι αν τα "βιαστικά" έργα τσιμεντοποίησης που γίνονται εξυπηρετούν συνολικά το χωριό μας ή μήπως κάποιους λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κο. Ν. Τριανταφύλλου -που όπως γράφει παραπάνω γνωρίζει πως θα γίνει η προέκταση με τσιμεντένιο σκέπαστρο- να μας απαντήσει εδώ, σε αυτό το blog και με λίγα λόγια και σταράτα, για ποιούς λόγους γίνεται αυτή η συγκεκριμένη προέκταση.

    Εν αναμονή της απάντησής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ...

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...

    ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ....

    Κε ΒΑΦΙΝΗ ΚΑΙ Κε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΒIG BROTHER...

    ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα κι από μένα,

    Πράγματι η σημερινή συγκέντρωση -γιατί περί συγκεντρώσεως ολίγων, ελαχίστων θα έλεγα, ανθρώπων επρόκειτο και όχι περί λαϊκής συνεύλευσης, μιας και η πλειοψηφία του λαού της Γλώσσας απείχε καταδεικνύοντας έτσι την απαξίωσή της στη σημερινή δημοτική αρχή- ξεμπρόστιασε τον δήμαρχο σε ότι αφορά τις προθέσεις του για τα έργα στο Λούκι, στην Πλατεία της Εκκλησίας και όχι μόνον.

    Ραδιόφωνο στον Δήμο δεν έβαλε επίτηδες -παρότι προεκλογικά το είχε υποσχεθεί- γιατί φοβάται μην ακούσει ο κόσμος τα νέα από πρώτο χέρι. Ευτυχώς τελικά που υπάρχει το διαδίκτυο για την ελέυθερη διακίνηση των ιδεών, το οποίο όμως δεν είχε υπολογίσει μιας και είναι "ηλεκτρονικά αναλφάβητος".

    Σε ότι αφορά τις ψεύτικες υποσχέσεις περί νέων έργων, θα επανέλθω αναλυτικά με άρθρο. Απορώ όμως, πότε θα γίνουν όλα αυτά που υποσχέθηκε σήμερα, αφού του έχουν απομείνει μόνον οκτώ μήνες για να του πούμε "γειά, στο καλό" και να πάει στο σπιτάκι του. Μετά το σημερινό "τραμπάκουλο" δεν πιστεύω να επιμένει ακόμα να είναι υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές... Όσο κι αν ενδιαφέρεται για τη σύνταξη του δημάρχου των δύο τετραετιών, δεν νομίζω πως ο κόσμος θα επιτρέψει να την πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΑΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ , ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ;
    ΤΟ"ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ" ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ. ΕΤΣΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    "ΓΛΩΣΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Ρέκκα ,
    Τα δυο χρόνια που πιστά υπηρετήσατε την συμπολίτευση , όλα ήταν καλά? Όλα κυλούσαν αρμονικά και δίχως προβλήματα? Τότε γιατί δεν υπήρχαν φωνές ? Γιατί δεν υπήρχαν εντάσεις ? Γιατί δεν υπήρχε ΄΄αντιπολίτευση΄΄? Τώρα σωρευτήκαν ΟΟΟΛΑ τα προβλήματα στο νησί μας? Κάθε άλλο μάλιστα ! Πάντα υπήρχαν ! Κι εσείς όμως είσασταν μια απ΄ αυτούς που δεν τα έβλεπαν! Που δεν είχατε την τόλμη να ΄΄πιάσετε τον ταύρο απ΄ τα κέρατα΄΄! Να πατήσετε πόδι. Κι αυτό επειδή... ίσως ΚΑΤΙ περιμένατε κι εσείς με την σειρά σας Κα Ρέκκα!! Αυτό το κάτι , που ίσως και με την αξία σας όπως λέτε και όπως δεν αμφισβητούν πολλοί συμπολίτες σας , το δικαιούσαστε! Έναν ΤΙΤΛΟ , μια ΘΕΣΗ που θα σας έκανε πιο ισχυρή! Μεγαλύτερου ΄΄βεληνεκούς΄΄ στα μάτια των συμπολιτών σας! Έτσι αναδεικνύεται κάποιος Κα Ρέκκα? Με τις φωνές ? Με τις ύβρεις ? Με την πολιτική , μόνο για την πολιτική ? Κρίμα!! Και το παίζετε και ποιά είστε!
    Ένας πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με συγχωρείτε που επεμβαίνω κι εγώ. Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, μιας και παρακολούθησα όλη τη συγκέντωση στη Γλώσσα, από την αρχή μέχρι το τέλος.

    Με θλίψη μου λέω πως ήταν μια κοροϊδία όλο το σκηνικό και ο κος Βαφίνης ήταν απαράδεκτος όπως έλεγε ψέματα και ούρλιαζε κατακόκκινος. Όλοι όσοι ήσασταν παρόντες το είδατε. Δεν ήταν αυτή εικόνα αντιδημάρχου. Έτσι, με αυτό τον τρόπο μας εκπροσωπεί εμάς τους Γλωσσιώτες και στα συμβούλια στη Σκόπελο και αλλού;

    Στο κάτω κάτω εγώ δεν είδα άλλο δημοτικό σύμβουλο από τη Σκόπελο, ανεξάρτητο ή της αντιπολίτευσης. Ο κος Μιχελής που ήταν επίσης παρών είναι από τη Γλώσσα.
    Η μόνη που που έκανε όλο το δρόμο και ήρθε ήταν η κυρία Ρέκκα και θα έπρεπε ο κος Βαφίνης να της μιλήσει με καλύτερο τρόπο και όχι να της χυμήξουν αυτός και ο δήμαρχος. Φιλοξενούμενη ήταν στην έδρα μας.

    Μετά να μην παραπονιόμαστε ότι κάνουμε συγκεντρώσεις και δεν έρχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Σκόπελο ή ότι δεν ενδιαφέρονται για μας. Άμα τους φερόμαστε με τέτοιο τρόπο τι περιμένουμε; Καλά έκανε η κα Ρέκκα και του μίλησε όπως του μίλησε, αν και θεωρώ πως δεν έπρεπε να κατέβει στο επίπεδό του. Αυτός και ο δήμαρχος ήταν ήταν προκληκτικοί από την αρχή.

    Εσείς λοιπόν συγχωριανοί μου Γλωσσιώτες που χάσατε πάσαν ιδέα, προσέχετε τι λέτε, και φανταστήτε τι ιδέα χάνουν για μας στη Σκόπελο και αλλού εξ' αιτίας αυτών που μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΄΄ΟΜΑΔΑ΄΄ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΝΑ ΄΄ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ! ΄΄ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ΄΄ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΚΙΑ! ΜΑ ΤΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ? ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ? ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ? ΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΤΕΛΜΑ΄΄ ΤΗΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ , ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ? ΜΟΝΟ... ΄΄ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ΄΄! ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ , ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ... ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ( ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ) ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ! ΑΝ ΚΑΙ ΄ΜΕΙΣ ΜΕΝΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΩ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ! Η΄ ΚΑΛΑ , Η΄ ΚΑΚΑ! ΑΝΑΛΟΓΩΣ ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΄΄ΠΑΝΤΑ΄΄ ΚΑΙ ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ιδεαλιστές φίλε μου πρέπει να έχουν και κουλτούρα (καλλιέργεια δηλαδή)... αλλιώς εκτρώματα θα γίνονται στο χωριό μας. Ναι, και θέμα παράδοσης είναι και θέμα κουλτούρας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα με τον ιδεαλιστή!! Αφήστε την ψεύτικη κουλτούρα, βγάλτε τις μάσκες όλοι εσείς ψυχροί συμφεροντολόγοι και αφήστε αυτό το υπέροχο
    χωριό να αναπνεύσει. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
    Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του. Οι Γλωσσιώτες δεν είναι βλάκες. Θα κρίνουν και θα πράξουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΣ ΣΕΒΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΡΓΑΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ Γ.
    "ΓΛΩΣΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα το έγραψα παραπάνω, θεωρώ πως δεν έπρεπε να κατέβει στο επίπεδό τους. Ο κος Βαφίνης ήταν αυτός που άρχισε να ουρλιάζει πρώτος και να κοκκινίζει. Μένεα έπνεεε από την έδρα...
    Αλλά ξέρετε τι λέγεται για εμας τους χωριάτες, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΗ ΦΙΛΟ;
    ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΥΛΟ.


    συγχωριανός Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ , ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ , ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ!! ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ...ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ...
    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!! ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΄΄ΠΕΡΠΑΤΑΓΑΝ΄΄ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΤΩΡΑ...
    Ο ΄΄ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ΄΄ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αδίκως συγχωριανέ Γ? Σίγουρα με την ένταση της φωνής , κάποιες φορές , χάνουμε το δίκαιό μας! Μην το παίζετε όμως ΄΄υπεράνω΄΄! Μην συνεισφέρετε στο ΄΄θέατρο του παραλόγου΄΄! Οι Σκοπελίτες Σύμβουλοι , που είναι 3,5 κοντά , χρόνια τώρα? Πότε τους είδατε να πλησιάζουν κατά τα μέρη μας? Πότε ήρθαν να μας ρωτήσουν για τα προβλήματά μας ? Πότε ήρθαν να ζήσουν μαζί τις αγωνίες μας ? Μόνο στα Δημοτικά Συμβούλια κι όταν θεωρούν πως δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το ΄΄προφίλ΄΄ τους , ξέρουν να ψηφίζουν υπέρ της περιοχής μας! Κατά τ΄ άλλα? ΄΄Καταψηφίζω΄΄!! Έτσι είναι? Μήπως μερικοί , τα έχουν ΄΄κάνει΄΄ και τα φοβούνται? Έχουν ακούσει και είναι επιφυλακτικοί? Ίσως να ισχύει και αυτό. Όσοι είναι έξω απ΄ το χορό , καλά χορεύουν ! Προσοχή φίλοι... δεν είναι εποχές για εγχειρήματα... τα μάτια μας ΄΄1014΄΄!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.... ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?????????? ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ....ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ ( ΚΡΙΜΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
    Τοπικά συμβούλια & Αντιδήμαρχοι
    Θα γράψω κάτι άλλο, διαφορετικό και ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα σχόλιά σας.
    Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ συνένωσε τον 1 δήμο και τις 2 κοινότητες που είχε το νησί σε ενιαίο δήμο.
    Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα συνεχίσει τις συνενώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    Γυρισμός δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει.
    Πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν ένας δήμος, θέλουμε δε θέλουμε, μονιασμένοι. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου δήμου Σκοπέλου, θέλουν δεν θέλουν, είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν για όλα τα θέματα που αφορούν όλο το νησί, από άκρη σε άκρη. Είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το νησί σαν μια ολότητα. Και φυσικά να προασπίζουν τα οικονομικά και όποια άλλα συμφέροντα του ενιαίου δήμου.
    Οι δύο αντιδήμαρχοι που προτείνονται κάθε φορά από το δήμαρχο δεν είναι τοπικοί αντιδήμαρχοι, άσχετα από πού προέρχονται. Είναι αντιδήμαρχοι όλου του νησιού και γι’ αυτό πρέπει να πασχίζουν. Και βέβαια πάντα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο όργανο, θέλουμε δε θέλουμε.

    Αν αρχίσουν οι Γλωσσιώτες να λένε πότε ήρθαν οι Σκοπελίτες σύμβουλοι στον τόπο μας, μετά θα αρχίσουν και οι Σκοπελίτες να λένε: τι έκαναν οι Γλωσσιώτες σύμβουλοι για μας… και άκρη δεν θα βγάλουμε ποτέ…

    Σε ότι αφορά τα τοπικά προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων, αυτά μεταφέρονται στο δημοτικό συμβούλιο από τα τοπικά συμβούλια κατ’ ευθείαν. Πρέπει οι αντιδήμαρχοι, άσχετα από πού είναι, να μην «κλέβουν» τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων για να κάνουν προφίλ στα χωριά τους. Μέχρι τώρα είδαμε μόνο «ευνουχισμένα» τοπικά συμβούλια που δεν ενημερώνονται κατάλληλα, που κάτω από τη μύτη τους και πίσω από την πλάτη τους παίζονται άλλα παιχνίδια. Το είδαμε και στο παρόν blog, άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.

    Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Όποιος επιλέξει να είναι υποψήφιος στο δημοτικό ψηφοδέλτιο ξέρει ότι αν εκλεγεί θα είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν όλο τον δήμο. Όποιος επιλέξει το τοπικό ψηφοδέλτιο και εκλεγεί, ξέρει πως θα ασχοληθεί στην ουσία με το τοπικό του διαμέρισμα. Ο τοπικός σύμβουλος πρέπει από την αρχή να απαιτήσει και να έχει τις αρμοδιότητες που του ανήκουν.

    Πρέπει επιτέλους οι αρμοδιότητες τοπικών συμβουλίων και αντιδημάρχων να είναι ξεκαθαρισμένες στον κόσμο, ώστε να γνωρίζει ο κάθε δημότης που να απευθυνθεί ανάλογα με το αίτημά του.

    ένας δημότης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διάβασα με πολύ προσοχή και μου άρεσε ιδιαίτερα ( και ίσως είναι απ΄ τις λίγες παρεμβάσεις μπορώ να πω , που είχε ουσία )το σχόλιο του φίλου δημότη. Κι πειδή πιστεύω πως περί φίλου πρόκειται , θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να τοποθετηθώ , να αναλύσω και να εκφέρω κι εγώ κάποιες απόψεις.
    Θα ξεκινήσω απ΄ το τέλος που πολύ σωστά μιλάτε για ΄΄γνώση εξ αρχής , του ρόλου του κάθε Τοπικού ή Δημοτικού Συμβούλου΄΄ και όχι να περνά η 4ετία και να ερχόμαστε να λέμε οτι δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε!
    Συνεχίζοντας θα πω πως , ΄΄υπαιτιότητα΄΄ στον καθορισμό των ρόλων στην διοίκηση του Δήμου και των αρμοδιοτήτων παίζει και ο έκάστοτε Δήμαρχος. Αυτό γίνεται επειδή κατά την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε Αντιδημάρχου , τον ΄΄χρεώνει΄΄ με εντολή του και με κάποιες επιπρόσθετες αρμοδιότητες , πέραν των προκαθορισμένων. Αυτό να σας πω την αλήθεια , δεν γνωρίζω γιατί γίνεται. Ίσως είναι ΄΄ακολουθία΄΄ προγενεστέρων και τα εφαρμόζει και ο κάθε επόμενος . Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων , ούτως ή άλλως αναγράφει όλα τα προβλεπόμενα για όλους μας. Γι΄ αυτό όπως σωστά αναφέρετε , οι Αντιδήμαρχοι φαίνεται πως κλέβουν τις αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων . Το επακόλουθο είναι αυτό που πολύ σωστά επισημάνατε , δηλαδή ο κόσμος να έχει σύγχυση και να μην ξέρει απο ποιόν να ζητάει την βοήθεια στο όποιο πρόβλημά του!
    Και στις τρείς λαικές συνελεύσεις που έχουμε κάνει στο Τ. Δ. Γλώσσας έχω κλείσει με την φράση ΄΄η φωνή σας και η στήριξή σας , είναι η δύναμη του Τοπικού Συμβουλίου Γλώσσας΄΄. Όλων εσάς ! Όλων των συγχωριανών μας! Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Επειδή πιστεύω στην δύναμη του λόγου. Πιστεύω στους συγχωριανούς μου , όταν ασκούν κριτική ουσίας , όπως μάθαμε να λέμε!
    Χαίρομαι που ζητάτε απ΄ τους Δημοτικούς μας Συμβούλους , να βρίσκονται παντού πάνω στο νησί! Έτσι πρέπει! Το κάνουν όμως? Σε όποια πλευρά της Σκοπέλου κι αν βρίσκονται , ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουν επικοινωνία , επαφή και όσο πιο ΄΄κρυστάλλινη΄΄ εικόνα των γεγονότων. Το ίδιο κατά συνέπεια ισχύει και για τους εκάστοτε Αντιδημάρχους , όπως και κάποιος άλλος φίλος επισήμανε .
    Και φτάνοντας στην αρχή του κειμένου σας , ΝΑΙ , πρέπει χέρι - χέρι να προχωρήσουμε μαζί , μονιασμένοι , μακριά απο έχθρες και εμπάθειες! Μπορεί άραγε να γίνει κάποια στιγμή κι αυτό? Ίσως όχι. Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε. Και ιδιαίτερα περισσότερο εμείς οι νέοι! Όπως πάλι πολύ σωστά κατ΄ εμέ λέτε , θέλαμε δεν θέλαμε , μας έκαναν έναν ενιαίο Δήμο. Αρέσουν οι ΄΄φάτσες΄΄ μας οι μεν στους δε , πρέπει να συνυπάρξουμε! Δυστυχώς ή ευτυχώς , δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό!
    Πιστεύω να κάλυψα , έστω και ένα μικρό ποσοστό αποριών σας.
    Και πάλι σας ευχαριστώ.
    Νίκος Τριανταφύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άργησα (λόγω χαλασμένου υπολογιστή) να μπω στο blog πρόσφατα.

    Θα ήθελα από αυτή τη θέση να δηλώσω ότι στηρίζω τον τοπικό πρόεδρο της Γλώσσας κο Νίκο Τριανταφύλλου και διαφωνώ για τον άδικο λιθοβολισμό του από το ανώνυμο πλήθος.

    Τον κο Τριανταφύλλου τον γνώρισα μέσα από τη συνεργασία που είχαμε στο δήμο Σκοπέλου, επί δύο συνεχόμενα χρόνια, 2007 και 2008.

    Μια συνεργασία χωρίς προβλήματα, μέσα από την οποία διαπίστωνα καθημερινά την αμέριστη αγάπη για το χωριό του, την ανιδιοτελή συμπεριφορά του και την προσφορά του στα κοινά -που την έκανε πραγματικότητα με τις αρμοδιότητες που είχε ως πρόεδρος τοπικού.

    Δήμητρα Ρέκκα
    ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.