Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κλείνει η «Εμπορική» στη Σκόπελο

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου με επιστολή προς τον κ. Α. Strub, διευθύνοντα σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας και τον κ. Λεοντίου Αντ., επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού και τον νομαρχη Μαγνησίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην προσφάτως ληφθείσα απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη Σκόπελο. Στην επιστολή του ο κ. Βασιλούδης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η απόφαση θα αποτελέσει πλήγμα για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και θα επιφέρει σημαντικές δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας.
Οι επιχειρηματίες, οι συνταξιούχοι ναυτικοί μας – ΝΑΤ- που λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω του Ομίλου σας, οι –διαρκώς αυξανόμενοι- χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, ένας σημαντικός αριθμός οικονομικών μεταναστών που διαμένουν στη Σκόπελο και πραγματοποιούν τις οικονομικές τους δοσοληψίες και μέσω των υποκαταστημάτων σας στο εξωτερικό, θα υποβληθούν σε ταλαιπωρίες και θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ζωής του τόπου.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως με πιο επιθετική προώθηση  των αξιόλογων χρηματο-οικονομικών προϊόντων σας, ίσως και με τη μετατόπιση του Υποκαταστήματος σε πιο κεντρικό σημείο της αγοράς του νησιού, η συνέχιση της παρουσίας σας στο νησί μας μπορεί να αποβεί αμοιβαία επωφελής και για τον  Όμιλό σας και για την τοπική μας κοινωνία.
Με την ανάκληση της απόφασής σας μπορείτε να εγγράψετε ακόμη μια επιτυχία στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σημαντική παράμετρος της οποίας είναι και οι δράσεις για την Κοινωνική Συνοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπ' όψιν σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.»

4 σχόλια:

  1. Σχόλια για τη γαλλική πολυεθνική Τράπεζα, για την οποία ενδιαφέρεται ο δήμαρχος Σκοπέλου…

    Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής –που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε στη συνέχεια η κυβέρνηση της Ν.Δ.– και το σκανδαλώδες χάρισμα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. του 1,1 δις σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, το θράσος των πολύφερνων ξένων επενδυτών, κάθε άλλο παρά ανάπτυξη μας προσφέρει.

    Η προκλητικότητα των τραπεζιτών, που επιμένουν στην αφαίμαξη των καταναλωτών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και του δημόσιου χρήματος, αφού δανειοδοτούνται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με 1% και δανείζουν το ελληνικό κράτος με 6% (δηλαδή με 600% παραπάνω) δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, ούτε από την κοινωνία, ούτε από τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνική και πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει στο ακέραιο η εκάστοτε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Αύγουστο του 2006 o κ. Γ.Αλογοσκούφης παρέδωσε στους Γάλλους της Credit Αgricole τα κλειδιά της Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος, ξοδεύοντας -μαζί με τη δημόσια πρόταση που υπέβαλαν- περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τότε πρόεδρος της Εμπορικής παρέδωσε μια τράπεζα με πολλά προβλήματα μεν, αλλά και με κέρδη, το 2005, ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ. Οι επιδόσεις των Γάλλων όμως στη συνέχεια δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και ιδού σήμερα το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι μανία έχει αυτός ο άνθρωπος με τις ιδιωτικές και τις πολυεθνικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.