Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Για τον Μάντο

Διαμαντής (Μάντος) Παλαιολόγος: 1948-2010

Ο Μάντος έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Μαζί του έφυγε ένα στήριγμα του αβέβαιου μέλλοντός μας, που τόσο πολύ χρειαζόμασταν αυτές τις δύσκολες εποχές. Ένας άνθρωπος που άνοιγε υπομονετικά τις πόρτες και τα παράθυρα μιας καχύποπτης κοινωνίας και τους μάθαινε τί θα πεί συλλογική δουλειά και συνεργασία. Ένας καλλιτέχνης που, όπως εύστοχα παρατήρησε ένας καλός του φίλος, μας έμαθε να περπατάμε όμορφα και περήφανα. Ένας δάσκαλος που μέχρι τα στερνά του υπηρέτησε τους μαθητές του με την πραγματική έννοια του όρου.


Έζησα με τον Μάντο 25 ολόκληρα χρόνια. Με χαρές και με λύπες, με ανεμελιά και με απογοητεύσεις, με δύσκολα και με εύκολα. Έζησα μαζί του και τις τελευταίες δύσκολες μέρες του νοσοκομείου. Τον συνόδευσα κυριολεκτικά στην τελευταία του κατοικία. Ξέρω καλά πόσο θα μου λείψει προσωπικά, αλλά κυρίως πόσο θα λείψει από το νησί που αγάπαγε, από τον Σύλλογο που λάτρεψε, από την οικογένειά του και τους φίλους του. Η οικογένειά του παρότρυνε τους φίλους του να κάνουν, αντί για στεφάνια, μια δωρεά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας. Εμείς με τη σειρά μας δεσμευόμαστε με τα χρήματα αυτά να κάνουμε κάτι που θα μας θυμίζει για πάντα τον Μάντο.



Γιώργος Μιχελής

Πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας

2 σχόλια:

  1. H eikona tou Kuriou Mantou 8a xarax8ei ane3itila stis mnhmes mas... Ola ta paidia ton 3erame ws enan austhro ka8ighth. Den amfisvitisame POTE omws pws oti ekane to ekane epeidh noiazotan gia to kalo mas, gia to mellon mas. Mas sta8hke san deuteros pateras, dikaios, dunamikos, epivlitikos. Den epaue wstoso na uparxei ena idiaitero sunais8hma meta3u ma8hth kai daskalou. Ena sunais8hma agaphs kai sevasmou. Panta 8a fantazei sto nou ma h figoura tou na stekei sth akrh tou proauliou san agrupnos frouros, san fulakas aggelos, prostaths pou panta epagrupnei kai frontizei gia to kalo mas. Ena euxaristw einai sigoura polu ligo gia osa katafere kai ekane gia mas... Telos mono ena sterno antio-apoxairetismos sthn ghinh upostash tou afou stis kardies mas 8a uparxei gia panta...mexri kapote na 3anasunanti8oume...

    Ma8htria tou Gumnasiou Glwssas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη μαθήτρια
    το έλαβα το μήνυμα σου.
    Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσω.
    Και εγώ σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.