Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Παλιά Πλατάνα

Nα, πως την κατάντησαν, κάποιοι...
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
'Εγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και τον Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας, το οποίο κοινοποιείται στο υπολιμεναρχείο Σκόπελου και την Κτηματική Υπηρεσία απέστειλε ο Δήμος Σκοπέλου με θέμα την «Παράνομη κοπή δένδρων - πλατάνων στο Λουτράκι». Το έγγραφο το οποίο έχει ημερομηνία 29 Μαρτίου, αναφέρει ότι: «Μετά από ενημέρωσή μας από τον Πρόεδρο του Τ.Δ. Γλώσσας, σας γνωστοποιούμε ότι από αγνώστους έχει διαπραχθεί παράνομη κοπή δέντρων, και συγκεκριμένα πλατάνων, έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΑΥΡΑ, στον οικισμό Λουτρακίου του Τ.Δ. Γλώσσας. Καθόσον ο χώρος ανήκει στη δικαιοδοσία σας, παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, ώστε να εξευρεθούν οι δράστες και να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες, κοινοποιώντας παράλληλα και στον Δήμο Σκοπέλου.»

19 σχόλια:

  1. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    Ή κάποιοι άλλοι την ορίζουν για μας;
    Δεν έχει νόημα να γράψω τίποτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Μίνα ,
    Πραγματικά στεναχωρήθηκα και εξοργίστηκα με το ΄΄χάλι΄΄ αυτό που είδαν τα μάτια μου την Κυριακή το απόγευμα ( έλειπα ταξίδι απο το Σάββατο το πρωί). Αμέσως και όπως το γνωρίζετε απο την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ,κινητοποιήσαμε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές , όπως αναγράφεται και στο παραπάνω άρθρο, προκειμένου να διευθετηθεί το μέγα θέμα που είχε προκύψει.
    Εδώ όμως αναρωτιέμαι το εξής: Κατά καιρούς δεχόμαστε και εγώ μα και ο Αντιδήμαρχος Κος Βαφίνης πολλών ειδών τηλεφωνήματα. Απο ΄΄μικρά΄΄ ως και μεγαλύτερης σημασίας ζητήματα. Έγινε μια εργασία ωρών ( επειδή ούτε 1 ούτε 2 πλατάνια κόπηκαν , αλλά 14 διαφόρων μεγεθών παρακαλώ! ), ΚΑΝΕΙΣ δεν είδε τίποτα ? ΚΑΝΕΙΣ δεν άκουσε τίποτα ? Μεσ΄ το φως του φεγγαριού την έκαναν την δουλειά τους ? Κάτω απ΄ τις λάμπες των στύλων του πεζοδρομίου ? Αν έχουμε το Θεό μας! Δεν θα κάνω τον συνήγορο των εαυτών μας αλλά , μήπως είδαν και ΔΕΝ είπαν τίποτα ? Μήπως θέλησαν για μια ακόμη φορά , να κατακρίνουν , να σπιλώσουν την παρούσα Τοπική και Δημοτική Αρχή ? Κι αυτό το λεω επειδή έχω δει και γνωρίζω πως λειτουργούν πλέον ορισμένοι , κάποιες φορές . Πραγματικά , αυτήν την πιθανότητα δεν θέλω να την σκέφτομαι καν!
    Χωρίς να θέλω να απαλύνω τον πόνο κανενός , χωρίς να θέλω να ΄΄κλείσω τόσο γρήγορα την πληγή΄΄ που μας άνοιξε ένα τέτοιο γεγονός , γνώμη μου είναι πως κατακριταία η πράξη , η ασχετοσύνη , η ανίδεη κίνηση που έγινε με την κοπή των πλατάνων ήταν , παρά το αποτέλεσμα. Αυτό το λεω - και χωρίς να είμαι ο ειδικός πάνω στα δέντρα - επειδή όπως λέμε στην ορολογία την δική μας , δεν κόπηκαν ΄΄σόκορα΄΄. Αρα τους δίνει την δυνατότητα και στο χρονικό διάστημα που τους πρέπει , να ξανασκάσουν και να πίασουν μετά απο καιρό , το μέγεθός τους. Το ένα βέβαια δεν αναιρεί το άλλο. Κάθε υπέυθυνος , θα οδηγηθεί εκεί που του πρέπει! Και θέλω να πιστεύω πως θα τιμωρηθεί δεόντως!
    Κύριοι , έλεγα , λεω και θα συνεχίσω να λεω: βοηθάτε την εκάστοτε Δημοτική Αρχή ,σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται ο καθένας σας. Το νησί μας , η Σκόπελος , μας έχει όλους ανάγκη!
    Ν. Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τηλεγράφημα από Αθήνα
    stop
    τα θερμά μας συλλυπητήρια
    stop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά όμορφο το τηλεγράφημά σας ανώνυμε φίλε! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και θα περίμενα από κανένα γεωπόνο να γράψει κάτι για τα πλατάνια που κόπηκαν και έστω κάτι για το δέντρο "πλάτανος", δεν βρέθηκε κανένας ή και αν ευρέθη, μάλλον αγρόν αγόραζε… ή ίσως ασχολιόταν με τι πρωταπριλιάτικο ψέμα θα μας πει αύριο που είναι πρωταπριλιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα , καλό μήνα , χρόνια πολλά σε όλους .
    Κύριε/α ανώνυμε , ευχαριστούμε για τα θερμά συλλυπητήρια που μας αποστέλλετε και ανταποδίδουμε!
    Σπυριδούλα , αυτά έχει η ανωνυμία! Τα ειρωνικά σχόλια πάνω στην αλήθεια των γεγονότων. Κι εδώ , δεν την θέλουν την αλήθεια. Είναι μάλλον πικρή και δεν τους ΄΄βολεύει΄΄! Και οι υποθέσεις και τις παρεμβάσεις. Κι αυτές δεν τους άρέσουν! Και το να γνωρίζουν , το τι έχει κάνει ο καθείς απο την πλευρά του. Κι αυτό δεν τους ικανοποιεί! Εύγε!
    Νίκος Τριανταφύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέποντας τις φωτογραφίες με τα κομμένα δέντρα, συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά την ασχήμια του "Αύρα" που επιμελώς τα δέντρα έκρυβαν στον επισκέπτη που προσέγγιζε το λιμάνι της Γλώσσας.
    Είναι κρίμα τα τερατουργήματα μιας εποχής που η αισθητική δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην αρχιτεκτονική να χαλάν έτσι τη συνολική εικόνα εντός τόπου.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν,αν υπάρχει η δυνατότητα και σε ποιο βαθμό, να επιβληθούν κάποιοι κανονισμοί από τη δημοτική αρχή για το "σουλούπωμα" επιχειρήσεων που βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωνσταντίνα ,
    Μόλις μάθω , το αν και το κατά πόσο μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιου είδους ζητήματα , θα επανέλθω με απαντήσεις.
    Ευχαριστώ για την θετική σου υπόδειξη.
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κε Τριανταφύλλου, σε παρακαλώ πολύ να μην παίρνεις όλα τα σχόλια που γράφονται σε αυτό το blog προσωπικά. Δε νομίζω ότι απευθύνονται σε σένα. Όταν συνέβη η συγκεκριμένη καταστροφή των 14 δέντρων εσύ ήσουν ταξίδι και δεν την γνώριζες. Δεν σε κατηγόρησε κανείς.

    Σε ότι αφορά το παραπάνω λακωνικό μου σχόλιο, ούτε αυτό απευθυνόταν σ’ εσένα. Την οργή του ο καθένας την εκφράζει με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι διαμαρτυρίας και ως δημοκράτες που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε, ίσως πρέπει να δεχόμαστε και το διαφορετικό.

    Σε ότι αφορά την ανωνυμία, αφενός την επιτρέπουν οι διαχειριστές αυτού του blog και αφετέρου δεν είμαι πολιτικός για να εκτεθώ, αλλά απλός ψηφοφόρος που ψηφίζω πίσω από ένα παραβάν. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και σου εύχομαι Καλή Ανάσταση.

    Ο Ανώνυμος από την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ…
    Έγραψε κάποιος σε ένα σχόλιο, στις 24 Μαρτίου 2010, στην ανάρτηση Για το Οικόπεδο parking στη Γλώσσα τα εξής: «Ένα να ξέρετε ότι μας κάνατε μεγάλο καλό, άρχισαν να ασχολούνται με τη Γλώσσα και με τα προβλήματά της, επιτέλους θα γνωρίσουν οι κάτοικοι της χώρας τους φτωχούς συγγενείς, δεν λέω οι "Σκοπελίτες" γιατί Σκοπελίτες είμαστε όλοι.»

    Οι παραπάνω εικόνες πραγματικά θυμίζουν φτωχούς συγγενείς.
    Πολύ φτωχούς συγγενείς μάλιστα…
    Ποιοι όμως έκαναν τα στραβά μάτια, όταν τα δέντρα κοβόντουσαν;
    Ποιοι φτωχοί συγγενείς άραγε δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβασα παραπάνω πως τα δέντρα που κόπηκαν είναι πολλά. 14 τον αριθμό παρακαλώ! Από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά πως κόπηκαν με αλυσοπρίονο και όχι με πριονάκι χειρός.
    Αυτό σημαίνει πως:
    1ον) Χρειάζονται αρκετές ώρες για αυτή τη δουλειά. Δηλαδή να κοπούν τόσα πολλά δέντρα, να μαζευτούν και να φορτωθούν τόσα κομμένα ξύλα.
    2ον) Η φασαρία που έκανε το αλυσοπρίονο, για τόσες πολλές ώρες, έφτανε πολύ μακριά και την άκουσε όλο το Λουτράκι.
    Η ερώτηση μου:
    Ο αντιδήμαρχος όλες αυτές τις ώρες που ήταν κρυμμένος;
    Δεν άκουσε, δεν έμαθε, δεν είδε τίποτα;
    Γιατί δεν επενέβη;

    Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι περίεργη η σχέση ορισμένων πολιτών με το πράσινο και τα δέντρα. Αντί να τα αγαπούν και να τα περιποιούνται κοιτάζουν πώς θα τα καταστρέψουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται την αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πράγματι αυτά τα λυπημένα κούτσουρα είναι σαν φτωχοί συγγενείς. Και το έκτρωμα ξεπρόβαλε τώρα σε όλο του το μεγαλείο. Προσοχή μην κόψουν και τους φοίνικες.
    Ο Παραπολιτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την Τρίτη 6/4/2010, γνωστοποιήθηκε δημόσια, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, πως τα δέντρα που κόπηκαν στο Λουτράκι ήταν δεκαεπτά (17).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Λιμεναρχείο στο Λουτράκι που πιθανολογώ ότι αστυνομεύει τη συγκεκριμένη περιοχή δεν ρωτήθηκε κ. Τριανταφύλλου για τον δράστη της περιβαλλοντικής αυτής καταστροφής ; Aν ναί, τι απάντησε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωσταντίνα δεν ξέρω αν θα διαβάσεις αυτό μου το κείμενο μα έρχομαι να σου αναφέρω πως δυστυχώς δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας και δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο ζήτημα που μου έθιξες. Ακούσματα που υπάρχουν , αναφέρουν πως με το σχέδιο ΄΄Καλλικράτης΄΄ θα έρθουν ορισμένες αρμοδιότητες υπο την εποπτεία του Δήμου , που μέχρι εχθές δεν είχε. Όσον αφορά την δική μου τοποθέτηση και ΄΄κίνηση΄΄ , ήταν να στείλω στην Πολεοδομία Σκοπέλου έγγραφο , με το οποίο ζητάω την παρέμβαση απο μέρους τους , στον εναρμονισμό του χρώματος του ξενοδοχείου , με τα ΄΄χρώματα΄΄ της παράδοσης της περιοχής μας. Για να κρατηθούν ορισμένα πράγματα επιτέλους , στο επίπεδο που τους πρέπει!
    Φιλικά ,
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αδιασταύρωτες πληροφορίες μιλάνε για πρόσφατη κοπή δέντρων (κυπαρίσσια) σε σχολείο ή νηπιαγωγείο στην περιοχή της Γλώσσας… μπορείτε να μας πληροφορήσετε αν ισχύει κάτι τέτοιο;
    Αναγνώστης από Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ασφαλως και ισχυει!!Πριν απο λιγες ημερες οτι δεντρα υπηρχαν γυρω απο τον παιδικο σταθμο Λουτρακιου κοπηκαν!!!!Ηταν λιγοστα ετσι κι αλλιως αλλα ειχαν τα παιδακια μια γωνια να καθησουν.Τωρα δυστηχως θυμιζει ερημο.Γιατι αραγε;Ποιον ενοχλουσαν΄;Μηπως εκρυβαν τη θεα απο τους κατοικους του ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντιγράφω από παραπάνω σχόλιο που γράφτηκε πριν 5 μήνες…
    ΚΑΝΕΙΣ δεν είδε τίποτα?
    ΚΑΝΕΙΣ δεν άκουσε τίποτα?
    Μεσ΄ το φως του φεγγαριού την έκαναν την δουλειά τους?
    Μήπως θέλησαν για μια ακόμη φορά, να κατακρίνουν, να σπιλώσουν την παρούσα Τοπική και Δημοτική Αρχή ?
    ---
    Το θέμα είναι να μην ξεκινήσει η ασυδοσία, γιατί μετά είναι δύσκολο να την ελέγξεις. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και άντε να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
    Κάποιος πάντως έδωσε εντολή να κοπούν τα δέντρα στον Παιδικό Σταθμό.
    Ποιός ήταν αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.