Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στην τελική ευθεία ο "Καλλικράτης"

Ηγγικεν η ώρα να μπούμε στην τελική ευθεία του προγράμματος "Καλλικράτης", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. 
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα επηρεάσει καθοριστικά το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης, του κράτους και κατά συνέπεια και της κοινωνίας. 
Ο κ. Ραγκούσης έδωσε το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου "Καλλικράτης". Οπως είπε, εντός των ημερών ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο και στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το χωροταξικό, δηλαδή τις συνενώσεις δήμων. Τέλος, εντός του Μαΐου το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή. 
Ως προς την ουσία, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δήμοι με τον "Καλλικράτη" αναλαμβάνουν επιπλέον αρμοδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 
 Ειδικότερα, μεταφέρονται από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης στον πρώτο:
-πολεοδομικές αρμοδιότητες 
-πολιτικές πρόνοιας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κλπ)
-αρμοδιότητες υγείας
-προγράμματα δημόσιας υγιεινής, εμβόλια 
-αρμοδιότητες παιδείας (ανέγερση σχολείων, επισκευές, μεταφορά μαθητών από τους τόπους κατοικίας τους στα σχολεία, κλπ). "Το σχολείο γίνεται υπόθεση των δήμων", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών 
-αρμοδιότητες εμπορίου. Εκδοση αποφάσεων για λειτουργία λαϊκών αγορών 
-αρμοδιότητες ανάπτυξης. Εργα υποδομών, αγροτική οδοποιΐα
-αρμοδιότητες μεταφορών - γραμμές λεωφορείων 
Το πρόγραμμα "Καλλικράτης" θα χρηματοδοτείται μέσω των ΚΑΠ στους οποίους θα περιλαμβάνεται ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ο ΦΠΑ και ο φόρος ακίνητης περιουσίας.
Οπως επεσήμανε ο υπουργός, θα εξασφαλιστεί ότι όλες οι αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν, θα συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους. (AΠΕ)
Υποψήφιοι στη Σκόπελο
Εν αναμονή της ψήφισης του «Καλλικράτη» ονόματα υποψηφίων αρχίζουν να ακούγονται στο νησί. Άλλα για να τεσταριστούν, άλλα για να καούν και άλλα ...έτσι για πλάκα.
Εκτός από την επίσημη δήλωση του δικηγόρου κ. Γιάννη Καραγκιόζου, ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος, υπερκομματικός υποψήφιος δήμαρχος, κανείς άλλος -ούτε ο νυν δήμαρχος κ. Χρ. Βασιλούδης- δεν έχει δήλωσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ έχει αφήσει να διαρρεύσει ένα όνομα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν 4 τάσεις(!) και προς το παρόν η πρόταση των «ιστιοπλόων» κερδίζει έδαφος...
Έτσι, για να ΄χουμε να λέμε!

8 σχόλια:

  1. Επομένως έχουμε "δρόμο" πολύ ακόμα ως την τελική ευθεία!...Εύχομαι απ' όλο αυτό νικητής να είναι το ΝΗΣΙ μας. Το ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και το ΑΞΙΖΕΙ. Ευχές ή προσευχές(για να χρησιμοποιήσω έκφραση ανώνυμου γείτονα) γι'αυτόν ή γιατί όχι γι΄αυτήν που θα ΘΕΛΕΙ και θα ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχίζει να με πιάνει πανικός με όλες αυτές τις αρμοδιότητες τις οποίες διαβάζω ότι θα μεταφερθούν από το δεύτερο στο πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.Όλα βρίσκονται στον αέρα,όλα χωρίς προγραμματισμό και υποδομές τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό.Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν θέσουν τον ευατό τους στην διάθεση των πολιτών.Πρέπει να έχουν γνώσεις και όρεξη για δουλειά και το βασικότερο διάθεση να μάθουν γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Δημοτικός σύμβουλος δεν είναι αυτός που παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικά δεν ξέρει τι του γίνεται,μιλάει έτσι για να μιλάει,δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο Δήμος και βιάζεται να τελειώσει η συνεδρίαση για να πάει στο σπίτι του.Τα πράγματα έχουν αλλάξει οι ψηφορόροι δεν είναι ποιά κατευθυνόμενοι έχουν άποψη και ξέρουν ποιοι είναι ικανοί να τους εκπροσωπήσουν,ποιοι έχουν όραμα για να πάει μπροστά το νησί.Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω. Φτάνουν ποια οι υποψήφιοι που δεν είναι ικανοί για να εκπροσωπήσουν το λαό της Σκοπελου.Φτάνουν ποιά οι οικογενειοκρατίες και τα δεκανίκια. Η ψήφος έχει δύναμη και αυτό πρέπει να κατανοήσει ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα δεν είναι απλά "'Ετσι,για να' χουμε να λέμε"Αυτοί που θα θέσουν τον ευατό τους στην διάθεση των ψηφοφόρων ή με την ιδιότητα του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου πρέπει να είναι άνθρωποι ικανοί να αγαπούν το τόπο και να βάζουν τα συμφέροντα των δημοτών πάνω από τα δικά τους και στην κυριολεξία να ξέρουν "να σπάζουν αυγά για να κάνουν ομελέτα" Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην αποστολή των σχολίων μου πήρα το μήνυμα ότι θα αναρτηθούν εφόσον εγκριθούν.Αυτό είναι κάποιο μήνυμα λογοκρισίας;Φυσικά γράφω ως ανώνυμος/η αυτός είναι ο λόγος ή λογοκρίνετε το περιεχόμενο το σχολίων.Αυτό δεν συνάδει με αυτό που αναγράφεται στην αρχική σας σελίδα "Η δημόσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιστεύω, ανώνυμε φίλε, που φοβάσαι μήπως λογοκρίνονται τα μηνύματά μας να μη κοιμήθηκες γι αυτό όλο το βράδυ!...Εδώ λογοκρίνεται όλη μας η ζωή κι αυτό σε πείραξε -φυσικά το θέμα μάλλον είναι "ιντερνετικό"- Οπότε ας στρέψουμε προς άλλες κατευθύνσεις τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι και δύναμη και φωνή έχουμε, κι αυτό που κάνουμε τώρα με την ευκαιρία που μας δίνεται μέσα απ'αυτό το blog
    το επαληθεύει. Αρκεί να μη μένουμε μονάχα σ' αυτό...(Τώρα άμα πω ότι κάθε φορά που σκέφτομαι έτσι μου έρχεται στο μυαλό το "παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους" που μου μάθαινε ο παππούς μου λες να κινδυνεύω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες, ανώνυμε φίλε, μπορείς τουλάχιστο απόψε να κοιμηθείς ήσυχος. Η απάντησή μου στο σχόλιό σου δε λογοκρίθηκε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια ερώτηση έκανα και μια απορία εξέφρασα και πέσατε όλοι πάνω μου.Αυτό δεν είναι λογοκρισία και ειρωνία μαζί;Ρώτησα μόνο, για ποιο λόγο χρειαζόταν έγκριση το σχόλιο μου για να αναρτηθεί,γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω καλά την λειτουργία των ιστοσελίδων εάν το λέω σωστά.Δεν είχα κανένα λόγο ούτε την εφημερίδα να θίξω, ούτε τους συντάκτες της να απαξιώσω για τα πιστεύω τους και την προσφορά τους στο νησί.Γιατί πράγματι μας δίνουν την δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας ως σκεπτόμενοι πολίτες αυτού του τόπου και να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Γιατί όλοι εμείς ενδιαφερόμαστε και αγαπάμε αληθινά το νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένας, ανώνυμε φίλε, δεν έπεσε πάνω σου. Απλά όπως εσύ εξέφρασες άποψη-απορία έτσι και οι άλλοι απαντούν-σχολιάζουν. Αυτό δεν είναι ούτε λογοκρισία ούτε ειρωνία. Είναι υγιής διάλογος, που μπορεί να γίνεται και με χιούμορ, και σίγουρα όλοι χαιρόμαστε που έχουμε, μέσα απ' αυτό το blog, την δυνατότητα να μπορούμε να εκφράζουμε απόψεις και μακάρι μα γίνει αφορμή ώστε να προβληματιστούμε και να μη μένουμε μονάχα στα λόγια. ΄Όπως σωστά λες όλοι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για το νησί μας γιατί πάνω απ' όλα είναι ο τόπος που μας γέννησε, είναι όλη μας η ζωή!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.