Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

725 παιδιά χωρίς παιδίατρο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

Εμείς, οι παρακάτω φορείς της Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλήματος εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας, του οποίου η λειτουργία τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται διαρκώς. Σήμερα το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν μόνο Παθολόγο και με αγροτικούς γιατρούς (παρόλο που υπήρξαν οι με υπ' αριθμον 34574/12.10.09 και 202099/12.6.09 αποφάσεις του υπουργείου για προκήρυξη 2 θέσεων γενικής ιατρικής, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ). Επίσης υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα σε όλο το προσωπικό καθώς και στα περιφερειακά ιατρεία Γλώσσας και Νέου Κλήματος. Το πρόβλημα όμως που έχει ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα σήμερα, είναι η από τριετίας έλλειψη Παιδιάτρου, γεγονός που μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν. Η θέση προκηρύχθηκε ξανά το 2009 (με την υπ' αριθμών 27556/6.8.09 απόφαση του υπουργείου για προκήρυξη θέσεων) και παρουσιάστηκαν τρεις υποψήφιοι Παιδίατροι. Με τα μέτρα όμως της κυβέρνησης για τα προβλήματα της οικονομίας όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο πάγωσαν! Θεωρούμε ότι τα πλήγματα που δέχεται το Ε.Σ.Υ., η αποδόμηση και η συρρίκνωση του ευνοούν την ιδιωτικοποίηση της υγειάς. Εμείς, οι κάτοικοι των νησιών, αδυνατούμε να σηκώσουμε το δυσβάσταχτο αυτό οικονομικό βάρος, γιατί η μετάβαση στα αστικά κέντρα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή (ακριβά εισιτήρια, έξοδα διαμονής) και δύσκολη κυρίως το χειμώνα, διότι τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και τα συχνά απαγορευτικά μας αποκλείουν από τον έξω κόσμο.

Η υγεία 725 παιδιών ηλικίας από μηνών μέχρι γυμνάσιο βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΩΡΑ!

Για το σκοπό αυτό προτιθέμεθα να προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, αν δε λυθεί άμεσα το αίτημα μας.

Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται δημόσιας και δωρεάν υγείας, έτσι και εμείς, και ως φορολογούμενοι Έλληνες, απαιτούμε από την Πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι μας και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ και ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Ν. ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ (ΚΕΡΑΥΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.