Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Σκόπελος / Κλανούδης, Μπουκουράν και Σία σκορπούν άφθονο γέλιο...

…και στέλνουν μηνύματα σε ιθαγενείς και μαζώματα!
Μια υπέροχη παράσταση της ΕΘΟΣ, σε σκηνοθεσία Τάκη Μόσχου, 
που δεν πρέπει να χάσετε...

Μια ξεχωριστή και "χορταστική" παράσταση παρακολούθησε χθες το κοινό της Σκοπέλου στον "Ορφέα', τη φαρσοκωμωδία "Οι  Συμπέθεροι από τα Τίρανα" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Ψυχή της παράστασης,  ο εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάκης Μόσχος.  Η θαυμάσια δουλειά του, που κάνει στη Σκόπελο εδώ και πέντε χρόνια, φάνηκε από το άφθονο γέλιο που σκόρπισε στο κοινό η θεατρική του ομάδα και το παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Το έργο εξιστορεί τη γνωριμία δύο νέων ανθρώπων που...
γνωρίζονται και ερωτεύονται κατά τις σπουδές τους στο Λονδίνο, της Λίζας από την Ελλάδα και του Άλφρεντ από την Αλβανία.
Οι δύο νέοι πριν παντρευτούν επισκέπτονται τους γονείς της κοπέλας στην Ελλάδα για να πάρουν την ευχή τους. Ακολουθούν μια σειρά από απίστευτα αστείες καταστάσεις μέσα από έξυπνες ατάκες και διαλόγους, προσαρμοσμένους  στο σκοπελίτικο γίγνεσθαι που τόσο αγαπάει και χρησιμοποιεί με αλαζονεία τη λέξη "μαζώματα" σε όποιον δεν κατάγεται από τη Σκόπελο. Το έργο σατιρίζει τον ρατσισμό και τη διαπλοκή  μέσα από ένα ρεσιτάλ γέλιου, βάζοντας τον θεατή σε σκέψεις για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου. Περιγράφει καταστάσεις με αφορμή τις πολιτισμικές ανακατατάξεις στη χωρα μας, με την εισροή μεταναστών την τελευταία εικοσαετία  περισσότερο έντονες στην ελληνική επαρχία, καυτηριάζοντας τον νεοπλουτισμό, την ξενοφοβία, την αλαζονεία, την ανοησία και την ξιπασιά. Εύστοχα δε, στον πρόλογο του έργου ο Τάκης Μόσχος επισήμανε με απλά λόγια πως σήμερα το μικρόβιο της μη αποδοχής της διαφορετικότητας και του ρατσισμού έχει περάσει και στους Αλβανούς, διαχωρίζοντας τη θέση τους με τη σειρά τους από Πακιστανούς, Αφγανούς ή ό,τι άλλο, ουσιαστικά, από τον συνάνθρωπο.
Πάντως το γέλιο που μας πρόσφερε απλόχερα όλο το cast των ηθοποιών το είχαμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Εξαιρετική, σχεδόν επαγγελματίας, η Μάγδα Πατσή στο ρόλο της μητέρας της νύφης, υπέροχη, με την πληθωρική της παρουσία, η Μάγδα Στιβαχτή, έβγαζε πολύ γέλιο, ταλεντάκι αποδείχτηκε ο Ηλίας Παχής στο ρόλο του πατέρα της νύφης, άνετος και στο πετσί του ρόλου ο Κώστας Σκούρας (Βασίλης), όπως επίσης και ο Κώστας Ψαθάς (Νικήτας), εκπληκτικά καλός και με "άπταιστα" αλβανικά ο Αντώνης Μπαλαμπάνης στο δύσκολο ρόλο του συμπέθερου, επιτυχημένη η επιλογή της Νίνας Τσαρνάσκαγια, η οποία έκανε την αλβανή συμπεθέρα και τέλος πολύ καλοί στην απόδοση των ρόλων τους η νύφη και ο γαμπρός Ράνια Λιθαδιώτη και Νζίμυ Τρίμη.

Ένας ερασιτεχνικός θίασος, που με τη σπουδαία δουλειά του δάσκαλου και σκηνοθέτη Τάκη Μόσχου, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από επαγγελματικούς θιάσους.

Τα σκηνικά ήταν του Τομ και της Ιζαμπέλα Ντέμπσυ, η επιμέλεια κοστουμιών της Μιράντα Ντέμπσυ, στο φωτισμό ο Κώστας Πατσής και στην κονσόλα ο Φάνης Χλιβερός.

Μίνα Π.

ΔΕΙΤΕ 100 ΦΩΤΟ ΜΕ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (facebook)

'Η  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.