Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το ΕΠΑΛ Σκοπέλου σε… καλεί!

Από σήμερα έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εγγραφή σας
στο Επαγγελματικό Λύκειο Σκοπέλου
Η ώρα της επιλογής έφτασε. Από σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου έως και το τέλος του μήνα, δηλαδή έως και τη μεθεπόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, πραγματοποιούνται οι εγγραφές των μαθητών στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου για το σχολικό έτος 2016-2017
Στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, που συστεγάζεται με το ΓΕΛ Σκοπέλου, λειτουργεί -σε απογευματινό ωράριο- ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων».  Οι απόφοιτοι του τμήματος αποκτούν τις γνώσεις και την εξειδίκευση που απαιτείται στον τομέα της διοίκησης και του τουρισμού έτσι ώστε να εισέλθουν στον εργασιακό βίο χωρίς να ενταχθούν προηγουμένως στις τάξεις των ανέργων. Και αυτό διότι η εξειδίκευση που αποκτούν από τη φοίτησή τους στο σχολείο τους βοηθά ώστε να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία μαστίζει την κοινωνία. 

Ταυτόχρονα, οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, εξεταζόμενοι πανελλαδικώς σε...
τέσσερα μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να εισαχθούν, για πρώτη φορά φέτος σε ΑΕΙ και Πυροσβεστική (ποσοστιαία) καθώς και στα ΑΤΕΙ του πεδίου τους, στις στρατιωτικές σχολές ΑΣΣΥ και  στη σχολή Αστυφυλάκων.

Προαιρετική Πρακτική άσκηση

Σύνδεση με την αγορά εργασίας αποτελεί για τους απόφοιτους της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ το προαιρετικό τέταρτο έτος. Πρόκειται για την δυνατότητα που τους δίνει η διάταξη του σχετικού νόμου που εισάγει, για πρώτη φορά φέτος, τον θεσμό του «Προαιρετικού Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας», το οποίο εφάρμοζαν μέχρι πρότινος μόνον οι σχολές του ΟΑΕΔ. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη και ουσιαστική απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε κανονικές συνθήκες εργασίας αφού οι μαθητές που θα απασχολούνται σε επιχειρήσεις, θα απολαμβάνουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, θα αμείβονται με το 75% του κατώτατου μισθού και θα ασφαλίζονται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής τους.  Παράλληλα θα παρακολουθούν μαθήματα εργαστηριακού τύπου στο σχολείο ενώ για την απόκτηση του πτυχίου, επιπέδου 5, θα συμμετέχουν σε ειδικές εξετάσεις στη λήξη του έτους.

Τα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις 

Για  την εγγραφή στην Α’ τάξη του ΕΠΑΛ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα του κηδεμόνα, το απολυτήριο γυμνασίου του υποψηφίου μαθητή και τέλος μια φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την καρτέλα του μαθητή. 
Όσοι από τους μαθητές επιθυμούν να μετεγγραφούν στο ΕΠΑΛ από τα ΓΕΛ, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή τους στην Α’ τάξη του σχολείου από το οποίο προέρχονται. 

Δυνατότητα εγγραφής έχουν επίσης και όσοι επιθυμούν να λάβουν το πτυχίο της ειδικότητας και έχουν ήδη αποφοιτήσει από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΛ, ΤΕΛ και ΤΕΕ.  Σε αυτή την περίπτωση, οι εν λόγω μαθητές εγγράφονται στη Β’ τάξη και πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, τον απολυτήριο τίτλο που απέκτησαν και μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας). 


Κατ΄ εξαίρεση εγγραφή τον Σεπτέμβριο 


Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κατ΄ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας καθώς και για εκείνους τους μαθητές που παραπέμθηκαν σε επανεξέταση τον Σεπτέμβριο, δηλαδή έως τη Δευτέρα 12.09.2016, ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.