Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σκόπελος / Εορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Με μια συγκινητικά όμορφη γιορτούλα έληξε χθες η δραστηριότητα του κατηχητικού σχολείου της Παναγίας Φανερωμένης. Οι μαθητές μέσα από ποιήματα, σκετσάκια και τραγούδια ευχήθηκαν “καλό καλοκαίρι” και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο.

Ο παπα-Βαγγέλης έχοντας δίπλα του τις πολύτιμες βοηθούς του Ειρήνη Λιθαδιώτου από τον παιδικό σταθμό Σκοπέλου, που δούλεψε υπέροχα τη χορωδία των παιδιών, τη Φιλιώ Χαραλάμπους, εκαπιδευτικό στο Δημοτικό σχολείο, που έδωσε εξαιρετικό αποτέλεσμα στα σκετσάκια και την παρουσίαση τους και την πρεσβυτέρα Χαρίκλεια, που κράτησε επάξια το πρόγραμμα και την τάξη, παρουσίασε συγκινημένος ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του με τα παιδιά, που ήταν μαζί του για ένα ολόκληρο χρόνο.

Οι εξαίρετοι μουσικοί Χριστόφορος Λάσκος στα πνευστά, Κωνσταντίνος Σουρμαΐνης στην κιθάρα, Γιώργος Γερακίνης στο βιολί, Περικλής Πολυχρονόπουλος στο ακορντεόν και Κωνσταντίνος Μπατάκας στο καχόν, έντυσαν με υπέροχη μουσική τη γιορτή των παιδιών.

Η γιορτή ξεκίνησε με το απολυτίκιο της Παναγίας και στη συνέχεια ακούστηκαν τα ποίηματα από τον Δημήτρη Σπετσιώτη "Για τα παιδάκια που πεινούν", η "Προσευχή" από τον Παναγιώτη Κεχριώτη, το "Άγιος ο Θεός από τη χορωδία, το "Μ' ένα σου χαμόγελο” από τις Δήμητρα Καρβέλη, Μαγδαληνή Λεμονή, Μαρία - Ευδοκία Καρανικόλα, Σαμπιάνα Μάρκου, Κωνσταντίνα Βλαχάκη και Μαρία Άλια και από τη χορωδία τα τραγούδια "Για δες χαράζει" και “Άγιος ο Θεός”.

Ακολούθησε ένα μικρό σκετς με τους Κοχύλη Ουρανία, Ζευγολάτη Νικόλαο, Φουσκαρίνη Παναγιώτη, Παπαλεξοπούλου Αγγελική και Τριανταφύλλου Χρήστο, ενώ στη συνέχεια η χορωδία τραγούδησε "Το δισκοπότηρο", το ποίημα από τον Στάθη και την Ειρήνη Σκλάβου, ο "Ύμνος στη χαρά" από τον Νοέλ Μάρκου και την Άννα Λάσκου. Τα παιδιά τραγούδησαν το "Κοντά στο ποτάμι”,ακολούθησε ένα ποίημα από τον Άρη Κουκορίνη και την Κωνσταντίνα Μουδιώτου και τέλος "Η αγάπη” από την Καλλιόπη Γκουμά.
Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε της γιορτής με τη μουσικοκινητική δραστηριότητα των παιδιών και την ενθουσιώδη συμμετοχή του κόσμου, που χειροκροτούσε ρυθμικά και τραγουδούσε, με το όμορφο τραγούδι "Ν' αγαπάς" στέλνοντας μηνύματα για μια θάλασσα γεμάτη χαμόγελα, αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον. Μια θάλασσα γεμάτη αγάπη σε όλα όσα δημιούργησε ο Θεός, αλλά και απέραντη αγάπη για το πιο σημαντικό Του δημιούργημα, τον Άνθρωπο.

Η όμορφη γιορτή έκλεισε, με γλυκά και κεράσματα στο δροσερό προαύλιο της εκκλησιάς της Παναγίας Φανερωμένης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.