Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑΘΟ
Ο Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός", ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος", συνδιοργανώνουν την εκδήλωση “Ο Άλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος”, αφιερωμένη στο σπουδαίο Έλληνα διηγηματογράφο και δοκιμιογράφο, Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Δευτέρα 23 Μαΐου, 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, (Κ.Καρτάλη &Ανθ. Γαζή) στο πλαίσιο της «Πανθεσσαλικής Σύναξης Ιερέων» και στη Σκιάθο την Τρίτη 24 Μαΐου, 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου "Μπούρτζι" του Δήμου Σκιάθου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  ο οποίος μέσα από την ομιλία του "Κολλυβάδες: Οι προοδευτικοί της ορθοδοξίας", θα αναφερθεί στην επιρροή της Κολλυβάδικης παράδοσης της Σκιάθου, στο έργο του Αλ. Μωραϊτίδη και ο κ. Σταύρος Σταύρου, αναπληρωματικό Μέλος της Εφορείας του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", του οποίου η ομιλία έχει τον τίτλο "Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα και το ανέκδοτο κείμενο". Την εκδήλωση θα κλείσει η λογοτέχνις Βλάζια Φαϊδά, με ανάγνωση κειμένων του Αλ. Μωραϊτίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.