Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κ. Στεργίου: Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη Σκόπελο δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές (VIDEO)

Tην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Σκόπελο από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη και την αποζημίωση των κατοίκων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Επισήμανε ότι αν και έχουν περάσει έξι μήνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν αυτές οι πλημμύρες, τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο μοναδικό επαρχιακό δρόμο που συνδέει τις Δημοτικές Κοινότητες Σκοπέλου, Ν. Κλήματος, Γλώσσας και τους παραλιακούς τουριστικούς οικισμούς, ο οποίος κόπηκε στα δύο και παραμένει απροσπέλαστος λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

«Οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους» τόνισε ο Κώστας Στεργίου. Όπως εξήγησε, αυτή η πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση «δεν θεωρεί επιλέξιμα και δεν διαθέτει πόρους για να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, την ίδια στιγμή που παρέχεται προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας».

Καμία δέσμευση για το οδικό δίκτυο


Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρουσίασε ως απόδειξη των «αντανακλαστικών» που τάχα έδειξε η κυβέρνηση, το γεγονός ότι επισκέφτηκαν τη Σκόπελο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην πρωτολογία της ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Σκοπέλου για έκτακτη χρηματοδότηση. Αν και υποστήριξε ότι στη δευτερολογία της θα έδινε περισσότερα στοιχεία, τελικά δεν απάντησε ούτε τότε γιατί δεν έχει αποκατασταθεί ο επαρχιακός δρόμος, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο είναι αρμόδιο για να χρηματοδοτήσει το δήμο και όχι για να εκτελέσει το έργο.

Το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου υπογράμμισε ότι οι ζημιές παραμένουν σε ποσοστό 95%, προσθέτοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης χρηματοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Επίσης κάλεσε το λαϊκό κίνημα της Σκοπέλου να διεκδικήσει την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.