Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

“Κειμήλια Μνήμης” στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Μικρασιατών  Σκιάθου, στο Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη τόσο από τα μέλη  όσο και από τους φίλους  της Ένωσης.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό, η Πρόεδρος κα Μαρία Βερβέρη, η οποία στη συνέχεια παριουσίασε φωτογραφίες από το αρχείο της Ένωσης. Η παρουσίαση είχε...
τίτλο “Κειμήλια Μνήμης”, και περιελάμβανε στο πρώτο μέρος, τα εκθέματα της μεγάλης έκθεσης που είχε διοργανώσει η Ένωση το 2009, με τα κειμήλια που διασώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες, και προσέφεραν οι Σκιαθίτες απόγονοι προσφύγων δεύτερης και τρίτης γενιάς. Τα κειμήλια είχαν φωτογραφηθεί με το πέρας της έκθεσης και περιελάμβαναν, εικόνες, κοσμήματα, είδη ένδυσης και χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκαν μοναδικές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, από την άφιξη και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας στη Σκιάθο, καθώς επίσης και από την καθημερινότητά τους, σε κοινωνικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν από τα μέλη για το αρχείο της Ένωσης.

Στη συνέχεια ο κύριος Νίκος Ακρίβος, ζωγράφος και μέλος της Ένωσης, συγκίνησε με τις αναφορές του στις συνήθειες των Μικρασιατών τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έθιμα που διατηρούνται μέχρι τις μέρες μας και έλκουν την καταγωγή τους από το Βυζάντιο.

Την εκδήλωση έκλεισε με τη μελωδική φωνή της η κα Αγγελική Μαυρογιάννη, μέλος της Ένωσης, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Η Ένωση εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.