Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ημέρα δράσεων για το Γυμνάσιο - Λύκειο Αλοννήσου

Ημέρα γεμάτη δράσεις ήταν η σημερινή για το Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου.

Νωρίς το πρωί δύο τμήματα του Γυμνασίου, συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, έλαβαν μέρος στη δράση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο νησί, καθώς σήμερα 1η Δεκεμβρίου είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» (κλικ). Οι μαθητές και οι καθηγητές τους  στάθηκαν έξω από τα καταστήματα, διανέμοντας πάνινες τσάντες και ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους του νησιού που είχαν βγει για τα ψώνια τους.

Αργότερα, οι μαθητές της Α' Λυκείου επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αλοννήσου, συνοδευόμενοι από...
την καθηγήτρια τους Κική Αναγνώστου, η οποία νωρίτερα είχε συνοδεύσει τμήμα της Α’ Γυμνασίου στη δράση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας.
Η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, στο οποίο ερευνάται θέμα σχετικό με τα τοπικά προϊόντα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου, παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου, εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία αυτή και έκαναν μέτρηση της οξύτητας του παραγόμενου ελαιόλαδου.
Η υπεύθυνη του προγράμματος Κική Αναγνώστου, ευχαριστεί τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αλοννήσου, Ηλία Βλάικο και το Δήμο Αλοννήσου για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση και την επιτυχία της διδακτικής αυτής επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.