Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου: Νεροποντή και κρατική αδιαφορία έπληξαν το νησί

«Είμαστε χτυπημένοι από δυο μέριες, από την μια η δυνατή νεροποντή που έπληξε τη Σκόπελο και από την άλλη η θύελλα του μνημονίου, που σαρώνει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ο φετινός χειμώνας, απ’ ό,τι φαίνεται θα γονατίσει τους πιο πολλούς από εμάς. Δεν πάει άλλο… κάτι πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται…» 
είπε ο Γιώργος Αναγνώστου, ανοίγοντας τη συζήτηση στη χθεσινή συνάντηση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα με φορείς και κατοίκους του νησιού, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους Σκοπελίτες να συσπειρωθούν για ένα συντονισμένο, διαρκή και κλιμακούμενο αγώνα, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, συνδιαμορφώνοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο δράσης.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ομόφωνα ένα κείμενο διεκδίκησης, το οποίο θα φθάσει σε κάθε σπίτι για ένα μαζικό και βροντερό μάζεμα υπογραφών το οποίο θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο, ενώ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα γίνει νέα συγκέντρωση για περαιτέρω προγραμματισμό της δράσης.

Το κείμενο συλλογής υπογραφών έχει ως εξής:


Σκοπελίτη- Σκοπελίτισσα,

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου και όλοι όσοι συμμετέχουμε στη συγκέντρωση –σύσκεψη της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2015  για τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων προς διεκδίκηση από την Κυβέρνηση και κάθε επίπεδο κρατικής Διοίκησης που αφορά στην αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, σου απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα και υποστήριξης. Στη διπλή δοκιμασία που βιώνουμε, με τις καταστροφικές συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας που έχει  εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το Μνημόνιο 3 που ψήφισαν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και τις ανοιχτές πληγές που άφησαν οι νεροποντές και η κρατική αδιαφορία, μόνη μας ελπίδα και προοπτική είναι η μαζική αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.

Αφού διαλύθηκαν οι  όποιες αυταπάτες δημιούργησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί και καθημερινά διαπιστώνουμε πως συνειδητά μας υπόσχονται ψίχουλα την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες  με την ανακεφαλαιοποίηση  σε καλούμε να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:  

-  ΑΜΕΣΕΣ Πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,  με επάνοδο κλιμακίων του Μηχανικού και στοχευμένο προγραμματισμό,  των ζημιών  στο  Λιμάνι, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις παραλίες.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.

-ΑΜΕΣΗ Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.

-ΕΞΑΙΡΕΣΗ  της Σκοπέλου από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.

-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε  όλες τις υποδομές (αγροτική οδοποιία, ύδρευση –αποχέτευση-Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).

-ΜΕΛΕΤΕΣ για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για  αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.

-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ και Αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν Ενιαίο Φορέα Κατασκευών.

-ΠΑΡΑΤΑΣΗ κήρυξης του Δήμου Σκοπέλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.