Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος / Τοξική βόμβα στο λιμάνι

Τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη θεομηνία στη Σκόπελο δεν μας άφησαν να στρέψουμε την προσοχή μας σε μια σημαντικότατη επίδραση στο περιβάλλον από τα πολλά αυτοκίνητα και τα ακόμα περισσότερα μηχανάκια, τα οποία, παρασυρμένα από τα ορμητικά νερά, βρίσκονται πάνω από 10 ημέρες στο βυθό του λιμανιού και μαζί με αυτά καταλύτες και συσσωρευτές μολύβδου και καδμίου.

Το θειικό οξύ που περιέχεται σε ένα συσσωρευτή Μολύβδου προκαλεί αλλοίωση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων και η επίδραση του στην αμφίβια ζωή είναι άμεση με πρόκληση θανάτου στα ψάρια και σε κάθε άλλου είδους ζωή, ενώ το Κάδμιο (Cd) είναι τοξική και καρκινογόνος ουσία.

Η διάχυση των παραπάνω υλικών στο περιβάλλον και ειδικότερα ο μόλυβδος και οι ενώσεις του, το υδροξείδιο του καδμίου και ο ηλεκτρολύτης (διάλυμα θειικού οξέως) προκαλούν σημαντικότατες επιδράσεις στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και από εμάς.
      Οι αναδημοσιεύσεις είναι ελεύθερες.
      Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.