Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η Σκόπελος «κλέβει» τις καρδιές των Πολωνών

Εκτενές άρθρο για τη Σκόπελο με κεντρικό τίτλο «Εκατό τοις εκατό Ελλάδα» δημοσιεύεται στο ευρείας κυκλοφορίας Πολωνικό περιοδικό «Swiat Podroze Kultura». Το άρθρο έγραψε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, δημοσιογράφος Monika Galicka,  η οποία φιλοξενήθηκε στη Σκόπελο αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης στοχευμένων δράσεων προβολής του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, που ανέλαβαν η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαρσοβία, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, ο Δήμος Σκοπέλου, η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου και επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού κλάδου του νησιού.  

Το άρθρο ξεκινά με παράθεση γενικών πληροφοριών για το νησί, όπως η γεωγραφική θέση, οι φυσικές ομορφιές, η μακρόχρονη ιστορία και η πλούσια πολιτιστική παράδοση, οι παραδοσιακοί κλάδοι της οικονομίας, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία του νησιού τονίζοντας ότι «η Σκόπελος είναι η Ελλάδα στην καθαρή της μορφή, είναι ένα μέρος μοναδικό το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφτεί». Στις ενότητες που ακολουθούν γίνεται αρχικά αναφορά στους κατοίκους του νησιού. «Άνθρωποι που ξέρουν να...
χαίρονται την κάθε μέρα τους, άνθρωποι με πάθος και όραμα, οι οποίοι θέλουν και πραγματοποιούν τα όνειρα τους» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συνεχίζει με την παρουσίαση διαφόρων μορφών κατοίκων καθώς και των ασχολιών τους για να καταλήξει στο ότι η ζεστασιά, το χαμόγελο και η φιλοξενία τους θα γοητεύσει κάθε επισκέπτη.
Στη συνέχεια περιγράφονται με παραστατικό και ενθουσιώδη τρόπο οι φυσικές ομορφιές του νησιού και ειδικότερα οι παραλίες ενώ αιχμή του δόρατος αποτελούν οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Mamma Mia» επισημαίνοντας ότι το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων είναι δυο χρώματα που κυριαρχούν στο φυσικό τοπίο του νησιού χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη Σκόπελο έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις του νερού και του ηλίου. Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στο νησί όπως καγιάκ, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ποδήλατο βουνού, εξορμήσεις στο θαλάσσιο πάρκο, περιπατητικές διαδρομές μέσα στη φύση- ξεχωρίζοντας αυτή τη διαδρομή προς τους τάφους στα Σεντούκια- ενώ προτείνονται επισκέψεις στα μοναστήρια του νησιού μεταξύ των οποίων οι Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Αγίας Βαρβάρας, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Ιωάννη στο Κοτρωνάκι.
Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με παρουσίαση της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της Σκοπέλου και των τοπικών προϊόντων όπου όπως τονίζεται, οι επισκέπτες πρέπει να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά κατσικίσια τυριά, τις τυρόπιτες και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα νοστιμότατα δαμάσκηνά του, τα αμυγδαλωτά, το μέλι και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Το άρθρο συνοδεύεται από πολλές έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα αξιοθέατα και τα πανέμορφα φυσικά τοπία  της Σκοπέλου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω περιοδικό εκτός από Πρεσβείες, εκθέσεις, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, κλπ της Πολωνίας διανέμεται δωρεάν και στα λεωφορεία της PKS Polonus μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών υπεραστικών λεωφορείων της χώρας αυτής η οποία διακινεί ετησίως περίπου 3 εκατομμύρια επιβάτες.

Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακών Ενοτήτων και Σποράδων είναι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς του Νομού και μέσα από στοχευμένες και οργανωμένες δράσεις να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της Πολωνίας, μια δυναμική και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά, καθώς η χώρα μας αναδεικνύεται για 3η συνεχόμενη χρονιά ο κύριος προορισμός των Πολωνών τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.