Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Λοβοτομή

Γράφει ο 
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Με τις λιγοστές γνώσεις ψυχιατρικής που διαθέτω, προσπαθώ να δώσω μια επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο των πρόσφατων εκλογών –«εκλογές-παρωδία» τις έχουν χαρακτηρίσει– και να ερμηνεύσω την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος σε αυτές. Πως, δηλαδή, ένας ολόκληρος λαός ακυρώνει με αυτή την κατά 80% μνημονιακή του ψήφο τον ίδιο του τον εαυτό. Εκείνον που έφερε το ΟΧΙ στο 62%, τρεις μήνες νωρίτερα. Δυστυχώς, το μοναδικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα λαό που δεν μπορεί κανένας πλέον να τον πάρει στα σοβαρά και, κατά συνεπεία, δεν πρέπει να περιμένει κανείς οτιδήποτε άπ΄αυτόν. Ένας λαός, που από τη μια το παίζει «αθώος» και «θύμα» όλων αυτών που για δεκαετίες τον εξαπατούν και από την άλλη πάει και τους ξαναψηφίζει.
Είναι τραγικό πως, έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, τα ψέματα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή. Οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν καθυστερημένους. Και δυστυχώς, οι πολίτες φέρονται σαν καθυστερημένοι. Δεν είναι καθόλου...
τυχαίο πια ότι οι πολίτες επιβραβεύουν τους πολιτικούς απατεώνες. Μετά άπ΄αυτο, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι θετικό για τη χώρα. Βέβαια, κάποιοι –όχι όλοι αρχίζουν και συνειδητοποιούν πως είναι άξιοι της μοίρας τους. Καλό είναι αυτό. Όσο πιο νεοφιλελεύθερος απατεώνας αποδεικνύεται ο Τσίπας και η παρέα του, τόσο καλύτερα για την χώρα και για τη συνειδητοποίηση των Ελλήνων. Αν δεν αντιδράσουν και μετά από όλα αυτά οι Έλληνες, πάει να πει πως είναι … κλινικά νεκροί !

Αποχή
Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός, ότι μετά από 5 χρόνια Μνημονίων, το 50% περίπου των συμπολιτών μας προτίμησε την θαλπωρή του καναπέ, ή να πάει για καφέ, απέχοντας συνειδητά από τις εκλογές, αφού προφανώς δεν θεώρησε αυτές και τόσο σοβαρό, όσο είναι να πίνει φρέντο, ακούγοντας Πάολα και Παντελίδη, ή να δει μπάλα. Τελικά, μπορεί να μην έχουν και τόσο άδικο όλοι αυτοί που επέλεξαν τούτη την στάση αφού, όπως έχω ξαναγράψει, οι εκλογές στα προτεκτοράτα δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία. Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Βουλή χωρίς ελπίδα
Επιθυμώ, ωστόσο, να αναφερθώ στην πλειοψηφία του άλλου 50% που πήγε και ψήφισε στο προτεκτοράτο και έστειλε στη Βουλή 8 κόμματα.
Όπως είναι γνωστό, τα έξι έχουν ψηφίσει Μνημόνια, εκ των οποίων τα δυο (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) κατέστρεψαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και τα άλλα δυο (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) κυβέρνησαν 7 μήνες, πήγαν στους δανειστές χωρίς εναλλακτική και, αφού το παίζανε επαναστάτες, στο τέλος ταπεινώθηκαν. Τα υπόλοιπα δυο, Ποτάμι και Ένωση Φραπέδων του άλλοτε τρελού και νυν «σοβαρού», αφού υποστηρίζει το Ευρώ, Λεβέντη, είναι τα «στηρίγματα» καθώς όσο πιο πολλοί Μνημονιακοί στη Βουλή, τόσο το καλύτερο για το σύστημα. Όσον αφορά τα δυο μοναδικά στη Βουλή κόμματα που είναι εναντίον του Μνημονίου, το ένα είναι μια παρέα δολοφόνων, μπράβων και ναζιστών πράγμα που προφανώς ο Έλληνας τα θεωρεί δευτερεύοντα, ενώ το άλλο πιστεύει πως οι εργάτες πρέπει να μαζευτούν στο σύνταγμα και να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, κάνοντας επανάσταση με όπλα, ώστε να κυβερνά χωρίς εκλογές το ΚΚΕ, όπως γινόταν παλιά στη Σοβιετική Ένωση και σε άλλες χώρες.
Μια τόσο τραγική Βουλή δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν. Είναι μια Βουλή χωρίς ελπίδα. Κατά συνεπεία, είναι ένας θρίαμβος τόσο των δανειστών - τοκογλύφων (και εκβιαστών), όσο και των ΜΜΕ, τα οποία συνεχίζοντας την πάγια τακτική της πλύσης εγκεφάλων, πιστά στον ρόλο της διατεταγμένης υπηρεσίας που έχουν, εργολαβικά, αναλάβει να υπηρετούν για λογαριασμό των αφεντικών τους, πέτυχαν μια σπουδαία και συντριπτική, άνευ προηγουμένου, νίκη.
Συμπέρασμα
Πιο τρανταχτή απόδειξη ότι είμαστε λαός της κωλοτούμπας 82% ψήφισε μνημόνιο και το 7% φασισμό , χωρίς αρχές, αξίες και πιστεύω, δεν υπάρχει. Γι΄αυτό άλλωστε έχουμε και το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει. Το 90% του εκλογικού σώματος είναι λοβοτομημένο. Ό,τι άλλη ανάλυση κι αν προσπαθήσω να κάνω πάνω σ΄ αυτό είναι μάταιο. Έχω φτάσει στο σημείο να αναρωτιέμαι πως με τόση χαζομάρα δεν έχουμε, εμείς οι Έλληνες, ακόμα εξαφανιστεί σαν είδος!
Ρίξαμε δυο κυβερνήσεις επειδή ψήφισαν μνημόνια «κρυφά» και φέραμε μια καινούργια, αριστερή κυβέρνηση, που ψήφισε Μνημόνιο ανοιχτά. Ποιο είναι το 62% που πήγε και ψήφισε ΟΧΙ πριν 3 μήνες; Ίσως κάποια ελπίδα να κρύβεται μέσα στο ποσοστό της αποχής. Σε αυτούς που δεν τρώνε την φόλα. Πρέπει, όμως, να το πάρουμε απόφαση ότι δεν φταίει πάντα ο γιαλός. Καιρό τώρα στραβά αρμενίζουμε. Τα χειρότερα έρχονται. Θα περάσουμε πάρα πολύ άσχημα. Το Μνημόνιο δεν θα βγαίνει. Θα κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία. Οι συντάξεις και οι μισθοί θα πετσοκόβονται. Η ανεργία θα καλπάζει και η φτώχεια θα θερίζει. Το παραδέχτηκε, άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στις προγραμματικές του δηλώσεις.
Έχω μείνει άναυδος. Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν πως με τον τρόπο που ψηφίζουν στέλνουν μετανάστες τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και τελειώνουν την χώρα. Οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξουν. Ίσως, η Ελλάδα να μην μπορεί να αλλάξει. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει. Βεβαία, θα αναγκαστούν να αλλάξουν, όχι επειδή το θέλουν, αλλά γιατί θα τους το επιβάλουν οι συνθήκες, γιατί μετά από 2 – 3 χρόνια θα έρθει και το τέταρτο μνημόνιο.

Υ.Γ. Λοβοτομή : Ιατρική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα σε πολλές χώρες, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, σύμφωνα με την οποία οι μπροστινοί λοβοί αποκόπτονται με χειρουργική επέμβαση από το υπόλοιπο τμήμα του εγκεφάλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διανοητικές διαταραχές και ψυχικές παθήσεις. Σήμερα η πρακτική αυτή επικρίνεται σφοδρά, γιατί οι ασθενείς χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της συναισθηματικής τους ζωής.