Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πουλιών στην Αθήνα

Στις 18 Οκτωβρίου
ξεκινά το Σμήνος
της Σκιάθου

Το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πουλιών στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν 104 Πουλιά από 75 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και από το Σμήνος της Σκιάθου 4 Πουλιά.

Τα Πουλιά έκαναν ένα διαφορετικό συνέδριο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη με παρατηρητές του Συνεδρίου τα 150 στελέχη που τα συνόδευαν. Διεκδίκησαν να ακουστεί η φωνή τους και τα θέλω τους και δημιούργησαν τις δικές τους προτάσεις για το πώς θέλουν να γίνονται οι κατασκηνώσεις τους, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο τους, την ιδιωτικότητα και την ελευθερία της έκφρασης.

Το συνέδριο αποτέλεσε το αποκορύφωμα του προγράμματος «Ένα Δέντρο Μυστικά» του Κλάδου Πουλιών, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ...
Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην διάρκεια του παραπάνω προγράμματος, οργανώθηκαν το καλοκαίρι 22 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο νησί της Σκιάθου ρίζωσε ένα τεράστιο δέντρο γεμάτο μυστικά στην περιοχή του Ασέληνου για να ευδοκιμήσουν δίπλα του 2 κατασκηνώσεις με 80 Πουλιά και 28 στελέχη από τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κοζάνη, την Πρέβεζα και την Λευκάδα.

Τα Πουλιά εκτός από την εμπειρία να ζήσουν 7 ημέρες μέσα στη φύση, να κολυμπήσουν στα μαγευτικά νερά της Σκιάθου, να αναρριχηθούν στο βουνό και να διανυκτερεύσουν στο μοναστήρι της Εικονίστριας, ανέπτυξαν με βιωματικό τρόπο έννοιες όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και ο εθελοντισμός μέσα από ένα δομημένο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Τα 22 «Δέντρα με τα Μυστικά» των Πουλιών, τώρα πια έχουν ενώσει τις ρίζες του που απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και μέσα σε κάθε Σμήνος βρίσκεται ένα δέντρο έτοιμο να μοιραστεί τα μυστικά του με όλα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν Πουλιά.

Το Σμήνος της Σκιάθου που είναι η ομάδα παιδιών από Β΄Δημοτικού έως Ε΄Δημοτικού, θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο 11:00 με 13:00 στην Οδηγική Εστία στο Τέρμα της Παπαδιαμάντη.

Το Δέντρο που φυτέψαμε πριν ένα χρόνο, ρίζωσε άνθισε, έβγαλε καρπούς και περιμένει και σένα να τους δοκιμάσεις…

Το Σοφό Πουλί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.