Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πιστοί οι ιστιοπλόοι στην Aegean Regatta

Σε 15 συνεχείς διοργανώσεις Aegean Regatta το σκάφος "Νεμέα"!

Tρεις ημέρες πριν από την έναρξη της Aegean Regatta και οι ιστιοπλόοι με τα σκάφη τους κατευθύνονται στα στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, όπου ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας θα ξεκινήσει από τις 23 Αυγούστου το όμορφο του ταξίδι στο Αιγαίο.

Ενας από αυτούς είναι ο Μίμης Καστεράς με το σκάφος ΝΕΜΕΑ που δεν έχει χάσει καμία από τις προηγούμενες 14 διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την 15η φορά.

«Tόσα χρόνια στον αγώνα έχουμε κάνει πολλές φιλίες και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία την ώρα για να πάρουμε ξανά μέρος και να γνωρίσουμε νέα πανέμορφα νησιά που αποτελούν τους σταθμούς της Aegean Regatta. Eίναι φοβερά δημοφιλής αγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο Αιγαίο», λέει ο κυβερνήτης του ΝΕΜΕΑ.

Για τον Μίμη Καστερά είναι πολύ σημαντική και η ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών.
«Κάθε χρόνο κυριολεκτικά μας αγκαλιάζουν και είναι...
ιδιαίτερα φιλόξενοι. Είναι και για αυτούς κάτι σημαντικό, γιατί γνωρίζουν ότι η προσέλευση 600-700 ιστιοπλόων στα μέρη τους, βοηθά τις τοπικές οικονομίες, ενώ είναι και πολλά τα άτομα που γοητευμένα από τα νησιά που γνωρίζουν, επαναλαμβάνουν το ταξίδι, αυτή τη φορά για τουρισμό.»

Ο Μίμης Καστεράς είχε ιδιαίτερο δέσιμο με τον Νίκο Παπάζογλου, τον αείμνηστο μουσικό και τραγουδιστή που αγαπούσε την ιστιοπλοϊα και είχε τρέξει στην Aegean Regatta.

«Εχω γράψει τους στίχους για δύο τραγούδια, το ένα από αυτά μάλιστα, το “Ορτσα Πρίμα” είναι αφιερωμένο στην Aegean Regatta και αποτελεί ουσιαστικά τον ύμνο της. Οι στίχοι του είναι βγαλμένοι από τη ναυτική ορολογία που χρησιμοποιούμε εμείς και ο Νίκος το έκανε σε παραδοσιακό ρυθμό. Μάλιστα όταν το έγραφε στο στούντιο, το πλήρωμα του NEMEA συμμετείχε ως χορωδία στην ηχογράφηση.»

Η Aegean Regatta 2015 θα διεξαχθεί από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου με εκκίνηση στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στο Βαθύ της Σάμου και στο Πυθαγόρειο και θα ολοκληρωθεί στους Λειψούς, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις να έχουν ήδη προγραμματιστεί για τα νησιά, ενώ για μία ακόμα χρονιά θα έχει την υποστήριξη της Cosmote, η οποία αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.