Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», με τη συμμετοχή 17 συγκροτημάτων από Ελλάδα, Κύπρο και Νεπάλ και συνολικά 600 χορευτών.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο νησί, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξή του.

Η πρώτη ημέρα παραστάσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Χορευτικού Συγκροτήματος Σκοπέλου, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας και Νάουσας, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης Κέρκυρας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών και φίλων Νέου Σουλίου Σερρών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

Ακολούθησε πάρτι υποδοχής των χορευτών στο γραφείο του Φεστιβάλ, με το κέφι να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου, σεμινάριο από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη», αλλά...
και ανοικτό μάθημα εκμάθησης παραδοσιακών ελληνικών χορών για τους ξένους επισκέπτες του νησιού με τίτλο: “SayOPA”.
Στη δεύτερη μέρα παραστάσεων συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας, το Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Κ. Μπετσάνη», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το EverestNepal Cultural Group.

Την τρίτη και  τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Γλώσσα Σκοπέλου, όπου και πραγματοποιήθηκαν ανοικτές πρόβες από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το Σύλλογο Ποντίων Νέστου Καβάλας και ακολούθως beach party στην παραλία Λιμνονάρι.


Στην καταληκτική παράσταση του Φεστιβάλ έδωσαν το χορευτικό «παρών» ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου Καβάλας, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κύπρου «Διγενής ο Οροκλίνης», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος». Μετά το πέρας της απονομής αναμνηστικών προς τα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα ακολούθησε παραδοσιακό δρώμενο από το Νεπάλ αλλά και παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

Aπολαύστε πολλές φωτό από το 3ο Φεστιβάλ με κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.