Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γιατί λέμε ΟΧΙ!

Είναι ζωτικής σημασίας, από τη στιγμή που όσο οι μέρες περνούν η τρομοκρατία και η καλλιέργεια φόβου προς τον κόσμο κορυφώνεται! Το κλίμα αυτό δεν μας εντυπωσιάζει ειδικά εμάς τους Εκπαιδευτικούς! Το ζούσαμε αυτό τα τελευταία 5 χρόνια! Το θυμόμαστε λοιπόν πολύ καλά! Ας κοιτάξουμε επομένως την αλήθεια κατά πρόσωπο, όλοι εμείς οι δημόσιοι, δημοτικοί και όχι μόνο υπάλληλοι, που η κατάσταση αυτή έφτασε μέχρι το μεδούλι μας. Σε εμάς απευθύνομαι. 

Το όχι στο τελεσίγραφο των δανειστών σημαίνει όχι στην υποτέλεια! Ο λαός είναι κυρίαρχος και έχει αξιοπρέπεια! Λέμε όχι στην παράδοση της χώρας μας ως οικονομικής αποικίας σε ξένα συμφέροντα. Λέμε όχι στις περικοπές των μισθών μας και των συντάξεων! Λέμε όχι στην περικοπή του ΕΚΑΣ! Όταν ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 600 ευρώ και με αυτόν ζουν οικογένειες(!) -εκεί μας κατάντησαν- ποιες περικοπές μπορούμε να αντέξουμε ακόμη;

Λέμε όχι στη αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά! Λέμε όχι στην προκαταβολή 100% φόρου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες! Λέμε όχι στην κατάργηση των ελαφρύνσεων στο αγροτικό εισόδημα! Λέμε όχι στη μείωση 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης! Λέμε όχι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών απ' το τέλος του 2015! Λέμε όχι στη...
μείωση των λειτουργικών δαπανών 1 δις στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας! Λέμε όχι στη μείωση των δαπανών στον τομέα της άμυνας κατά 400 εκ. Λέμε όχι στη συρρίκνωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και στη μείωση των ασφαλιστικών δαπανών κατά 1 δις για το 2015 και 2 δις για το 2016! Λέμε όχι στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων! Λέμε όχι στην εισαγωγή επιτοκίων αγοράς στις ρυθμίσεις δόσεων για οφειλές στο δημόσιο! Λέμε όχι στην απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στις ομαδικές απολύσεις που απαιτούν οι δανειστές! Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ρεύματος της ΔΕΗ! Λέμε όχι στην παροχή σύνταξης μόνο μετά το 67ο έτος ηλικίας! Λέμε όχι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από εξωτερικούς managers! Λέμε όχι στην επαναφορά της διαθεσιμότητας! Λέμε όχι στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ανεξαρτήτως των αντικειμενικών αξιών! Λέμε ένα βροντερό όχι στην κατάργηση του ελέγχου της φοροδιαφυγής μέσω θυγατρικών εταιριών! Λέμε όχι στην απελευθέρωση κατασχέσεων μισθών και συντάξεων σε περίπτωση οφειλών!

Οι δανειστές είπαν ότι δεν τους νοιάζουν τα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου και δεν είναι διατεθειμένοι να τα συνυπολογίσουν! Και μόνο γι' αυτό αξίζει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ! Ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από το κεκτημένο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που αυτό ανοίγει το δρόμο σε ομαδικές απολύσεις και λοκ άουτ σε επιχειρήσεις.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας είναι 552,80 δις $ ενώ της Γερμανίας 5028 τρις $!

Ας βάλουμε το χέρι στην καρδιά κι ας διώξουμε σαν Έλληνες που είμαστε το φόβο! Το θέμα είναι πλέον εθνικό!

Κλείστε τα αυτιά στις απειλές και αναλογιστείτε την πραγματική δύναμη της Ελλάδας ! Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς: τη γεωγραφική  της θέση; Που αυτό είναι που πονάει περισσότερο;

Η επομένη του ΟΧΙ τι θα φέρει; Η χώρα θα είναι πια μια ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη! Το ΟΧΙ θα ανοίξει το δρόμο στην ανάκαμψη, όπως έχει γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου! Κι ας  θυμόμαστε αυτό: κανένας από τους δανειστές δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη! Γιατί αυτό θα σήμαινε την καταστροφή της! Είδατε τι έγινε χθες πρωί πρωί με τις ασιατικές αγορές! Αυτό αποδεικνύει από μόνο του τη δύναμη της Ελλάδας!

Στη μνήμη 
όλων αυτών που αυτοκτόνησαν λόγω της φτώχειας και της ανέχειας, ας σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι κα ας πούμε το μεγάλο ΟΧΙ!

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.