Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Εορτή λήξης κατηχητικού Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Κυριακή 21 Ιουνίου απόγευμα.

Ο ουρανός μελανιασμένος ρίχνει τη σκιά του πάνω από τη χώρα της Σκοπέλου και πάνω από τις ψυχές μας. Ο αέρας υγρός, μυρίζει βροχή. Πρόσωπα νευρικά, αγωνία. Φτάνει μια αστραπή, ένα μπουμπουνιτό για να τα χαλάσει όλα! Οι γιαγιάδες προσεύχονται και σταυροκοπιούνται. Ο κόσμος αδιαφορεί και γεμίζει το προαύλιο. Όλα είναι έτοιμα για τη γιορτή. Τελικά φαίνεται ότι ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη.

Ο ήχος διαυγής, δυνατός, στολίζει την αυλή και αγκαλιάζει τη χώρα, στέλνοντας τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, σαν αγγελικά σαλπίσματα, από άκρη σε άκρη, "αναγκάζοντας" τους ανθρώπους να χασομερίσουν στο σοκάκι για ν’ αφουγκραστούν, ή να βγουν στο μπαλκόνι, ή να πάρουν το δρόμο για την εκκλησία.

Ο αρχαίος περικαλέστατος ναός με τους δύο τρούλους το μαρμάρινο καμπαναριό, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα φαναράκια, η θέα προς το λιμάνι, η πλακόστρωτη πλατεία, η εύστοχα τοποθετημένη και διακοσμημένη  εξέδρα του Δήμου, τα πολύχρωμα ρυθμικά φώτα, εναρμονίζονται με τη χάρη και την ομορφιά των παιδιών μας συνεορτάζοντας και συμπληρώνοντας την εικόνα.

Η εορτή ξεκίνησε με προσευχή. Η παρουσιάστρια προδιέθετε και ερμήνευε κάθε φορά όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ποιήματα για όλα τα παιδιά έστω από μία στροφή, με άμεση νοηματική σύνδεση με τον επόμενο ψαλμό ή τραγούδι.

Η χορωδία έψαλε το απολυτίκιο της Πεντηκοστής και...
του Αγίου Παντελεήμονος συνοδεία ψηφιακού ισοκράτη. Ακολούθησε ένα τραγούδι σε πρώτη δημόσια εκτέλεση με μουσική και στοίχους από τη μουσική ομάδα νέων με τίτλο "Παιδιά του Θεού", το οποίο αναφέρεται στα ακυρωμένα, σε όλο τον κόσμο, δικαιώματα των παιδιών. Η συνέχεια έγινε με το φιλειρηνικό, αντιαποικιοκρατικό και περιβαντολογικά ευαισθητοποιημένο τραγούδι "Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα". Το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε με το δικό μας τραγούδι "Ελλάδα μπορείς" με την ευχή όλων οι στοίχοι του σύντομα να πάψουν να είναι επίκαιροι.                  

Την εορτή συμπλήρωσαν κεράσματα δωρητών για τα παιδιά και τον κόσμο, ενώ η παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Μπίλη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κκ. Χρυσοστόμου και του αιδεσιμολογιότατου π. Ευαγγέλου Κεχριώτου, καθώς και πλήθους πιστών από όλες τις ενορίες, επισφράγισαν τον εορταστικό και καθολικό χαρακτήρα της εορτής. 

Τα τραγούδια μας μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού


Καλό καλοκαίρι και του χρόνου με Υγεία. 

π. Χρήστος Λιθαδιώτης

Δείτε πολλές φωτό από την γιορτή με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.