Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σκόπελος // Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο

Συλλαλητήριο στην παραλία Σκοπέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο "νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα", με τους ομιλητές Κέρη Ραμαντάνη, Γιώργο Γούλα και Σπύρο Πατσή να καλούν τους Σκοπελίτες να είναι σε "θέση μάχης" απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, και τα οποία θα τσακίσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. 
Διαπραγματεύονται
τους όρους
εξυπηρέτησης ενός χρέους
 που είναι σαν τα κεφάλια 
της Λερναίας Ύδρας. 
Η πληρωμή
κάθε δόσης γεννά νέα 
ανάγκη δανειοδότησης 
και τα δάνεια γίνονται
κεφάλαια - κέδρος 
των καπιταλιστών
Στην ομιλία της η εκπαιδευτικός και μέλος του ΠΑΜΕ Κέρη Ραμαντάνη, μεταξυ άλλων, είπε:

Η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή την πρόταση των δανειστών δηλώνοντας ότι την απορρίπτει, αφού όντως περιέχει ένα σύνολο βάρβαρων και άθλιων μέτρων. Αλλά και η πρόταση της κυβέρνησης, αν περάσει τελικά, είναι επώδυνη. Είναι ένα νέο μνημόνιο, που νομιμοποιεί όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, προσθέτει νέα μέτρα - λαιμητόμο, που προοιωνίζουν μεγαλύτερη εξαθλίωση, φτώχεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι στο κενό οι κορώνες ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι, η ολιγαρχία, αφού η κυβέρνηση για λογαριασμό αυτών διαπραγματεύεται...

Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τον λαό όταν ισχυρίζεται ότι με τη συμφωνία εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για το λόγο ότι οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις οδηγούν με ακρίβεια σε νέες απώλειες για το λαϊκό εισόδημα…

[…]
Με "μπαμπούλα" το πακέτο μέτρων που προτείνει η πλευρά των λεγόμενων "θεσμών" η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους και το λαό, εμφανίζοντας το δικό της αντιλαϊκό σχέδιο, που κατοχυρώνει όλα τα παλιά αντιλαϊκά μέτρα και φέρνει καινούργια, ως το μικρότερο κακό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στον εκβιασμό.

Φιλολαϊκή ανάπτυξη και φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με το Κεφάλαιο και τα μονοπώλια, με την Ελλάδα κράτος - μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και...
στρατηγικό σύμμαχο, όπως λένε, τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να υπάρξει.

Διαπραγματεύονται τους όρους εξυπηρέτησης ενός χρέους που είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Η πληρωμή κάθε δόσης γεννά νέα ανάγκη δανειοδότησης και τα δάνεια γίνονται κεφάλαια - κέδρος των καπιταλιστών.

Η λύση βρίσκεται στη ρήξη και όχι στη διαπραγμάτευση για τους όρους σφαγής του λαού.
Είναι λοιπόν ανάγκη ο λαός να θέσει απέναντι στους δανειστές και απέναντι στην συγκυβέρνηση τις δικές του κόκκινες γραμμές, αυτές τις κόκκινες γραμμές που ούτε τέμνονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε ταυτίζονται με την κόκκινη γραμμή που έχουν δανειστές, κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα και είναι η Ε.Ε. και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με το λαό δεμένο χειροπόδαρα.
[…]
Η δύναμη του Λαού μας βρίσκεται πρώτα απ' όλα και κυρίως στην οργάνωση, στην ταξική πάλη, στον ανυποχώρητο αγώνα για να ανακτηθούν οι απώλειες, στην προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, άμεσα / τώρα, για να διεκδικήσουμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.