Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παράκτιας Αλιείας και Περιβάλλοντος

Τα προβλήματα και το μέλλον της παράκτιας αλιείας σε σχέση πάντα με την προστασία και την ανάδειξη του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι το θέμα του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Παράκτιας Αλιείας με θέμα "Παράκτια Αλιεία και Περιβάλλον" που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Μαραθώνα «Ποσειδωνία» και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα

Το συνέδριο που  ξεκίνησε την Πέμπτη 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο MARATHON BEACH RESORT (λιμάνι Ν. Μάκρης) και έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των παράκτιων αλιέων, τη συζήτηση τους με τους αρμόδιους φορείς καθώς και την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεωνλύσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι Αλιευτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών αρχών αλλά και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε θέματα ορθής διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων.

Κεντρικά ζητήματα του συνεδρίου είναι το νομικό πλαίσιο διαχείρισης της αλιείας, το κρίσιμο ζήτημα της ανάκαμψης των αλιευτικών αποθεμάτων, οι προτάσεις επιστημόνων και αλιέων για την εκπόνηση ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων, καθώς και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα θαλάσσιας προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.