Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σκιάθος // Εθελοντισμός για τα Δάση

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διοργανώθηκε εσπερίδα με θέμα “Εθελοντισμός για τα Δάση” στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος".

Την παρουσίαση της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έκαναν τα μέλη, κα Ελένη Γιαννακοπούλου, κ. Φάνης Βέλετζάκος και κ. Θανάσης Τζούμας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ίδρυσης της Βάσης, η οποία είναι τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία είναι...
μια εθελοντική οργάνωση που λειτουργεί από το 1978  στην έρευνα και τη διάσωση και από το 1993 είναι σωματείο και έχει 34 Βάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Βάση Ετοιμότητας της Σκιάθου συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και άρχισε η εκπαίδευση των 15 μελών, από τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη επεσήμαναν την ανάγκη εξεύρεσης στέγης αλλά και της διεύρυνσής της, για αυτό και θα επαναληφθεί ο κύκλος της εκπαίδευσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Βάση μπορεί να επιχειρήσει στην έρευνα και στη διάσωση στο υγρό στοιχείο.

Στη συνέχεια Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου Γιώργος Λιακόπουλος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς στην προστασία των μοναδικών δασών της Σκιάθου και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανακοίνωσε ότι το Κλιμάκιο ενισχύθηκε με 8 νέους πυροσβέστες και δυο νέα οχήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχος Σκιάθου Κωστής Γιαννίτσης, ο οποίος απάντησε σε πολλά ερωτήματα πολιτών, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Νίκος Κατσάμπας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου Αθανάσιος Βαϊόπουλος ,  εκπρόσωποι Συλλόγων και ενεργοί πολίτες.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση της αίθουσας και τον κ. Λεωνίδα Τζαβαλιά, Δ/ντη του Λυκείου Σκιάθου για τη βοήθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.