Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σκόπελος // Κυνήγι του Θησαυρού από τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου με κέρδος τη γνώση

Με στόχο οι μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και τον πολιτισμό τους, η διδάκτωρ αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και φιλόλογος στο Λύκειο κα Κάτια Τζαβελοπούλου σχεδίασε και υλοποίησε  στις 7 Μαΐου ένα "Κυνήγι Θησαυρού" στη Σκόπελο. Για 3 ώρες οι μαθητές και οι μαθήτριες περπάτησαν στα περισσότερα σοκάκια της πόλης, εντόπισαν κρυμμένα μηνύματα, έλυσαν γρίφους και έμαθαν πολλά για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του νησιού. Η νικήτρια ομάδα στεφανώθηκε με στεφάνια ελιάς σε μια μικρή τελετή στο σχολείο μας.

Η κα Τζαβελοπούλου είχε βοηθούς στο έργο της 3 συνοδούς συναδέλφους της καθηγητές, που ακολούθησαν τους μαθητές σε όλη την πορεία και την Α' Λυκείου, η οποία ασχολήθηκε με συγκέντρωση πληροφοριών σχετικών με μνημεία και την ιστορία της αρχαίας Πεπαρήθου, τις οποίες και παρουσίασε στους υπόλοιπους μαθητές. Ο ζήλος τους ήταν τέτοιος, που την προηγούμενη ημέρα αφιέρωσαν ολόκληρο το απόγευμά τους για να βοηθήσουν στην οργάνωση του παιχνιδιού και την απόκρυψη των μηνυμάτων στις διάφορες τοποθεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.