Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γ. Σούρλας: Ορίζουν Υφυπουργό Διαφάνειας, ενώ πλήττουν τη «Διαύγεια»

Σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τη  «Διαύγεια» ο Γ. Σούρλας δήλωσε:
«Πλήγμα κατά  της Διαφάνειας αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση δημοσιοποίησης δαπανών του Δημοσίου, κατά παρέκκλιση της βασικής αρχής της Διαύγειας, η οποία επιβάλλει κάθε διοικητική απόφαση στο Ελληνικό Δημόσιο να ισχύει αμέσως μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Αξιοπερίεργο είναι ότι η ρύθμιση αυτή έρχεται μια ημέρα προτού αναλάβει καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα σε θέματα διαφάνειας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να αναμένει κανείς ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προάσπιση και εμπέδωση της Διαφάνειας, όταν την ίδια στιγμή ρίχνει βαριά τη σκιά της με ρυθμίσεις – όπως αυτή – σε ζητήματα που διατείνεται ότι αποτελούν προτεραιότητα για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ένα  ακόμη ερώτημα: Συμφωνεί ο νέος Υφυπουργός με αυτή την ρύθμιση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.