Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Αλόννησο

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, και αφού ευρισκόταν στη Νήσο Σκόπελο, όπου τέλεσε την πανήγυρη του Αγίου Ρηγίνου και περιόδευσε σε Ενορίες και Μοναστήρια της Νήσου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων έπλευσε στην απορφανισθείσα, λόγω της πρόσφατης κοιμήσεως του δραστήριου και ενάρετου εφημερίου της π. Αβραάμ Αποστολίδη, Ενορία Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, προκειμένου στην αρχή της Σαρακοστής να στηρίξει και να ενισχύσει τους χριστιανούς του.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στην προβλήτα της Αλοννήσου, παρά τη σφοδρή βροχόπτωση, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο αφυπηρετήσας από το 2005 εφημέριος Αρχιμ. Γρηγόριος Τσάμαρης, εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, τέλεσε την ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, στον κατάμεστο Ι. Ενοριακό Ναό αγίας Παρασκευής Αλοννήσου και κατόπιν απηύθυνε λόγο παρηγορίας προς τους πιστούς, οι οποίοι συνήλθαν βαρυπενθούντες για πρώτη φορά μετά την αδόκητη εκδημία του εφημερίου τους. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το εννεαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Αβραάμ.

Την επομένη, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και το...
πρωί και το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος διηκόνησε το μυστήριο της Εξομολογήσεως στο οποίο προσήλθαν πολλοί πιστοί, ενώ το απόγευμα τέλεσε επίσης την ακολουθία του Εσπερινού.

Την 1η Μαρτίου 2015, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιώτατος, βοηθούμενος από τον Διάκονό του Νεκτάριο, τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, όπου προσήλθαν, από νωρίς, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Αλοννήσου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αλοννήσου, μαζί με πολυάριθμο πλήθος πιστών.

Αφού μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων σχεδόν όλοι οι προσελθόντες πιστοί, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο τονίζοντας ότι η Ορθοδοξία είναι μια ιερά παρακαταθήκη, ένας ιερός τρόπος ζωής, ο οποίος παραδόθηκε σ’ εμάς από τους παλαιότερους και οφείλουμε κι εμείς να τον παραδώσουμε στους νεότερους.  Ενώ τόνισε ότι οφείλουμε οι Ορθόδοξοι να διατηρούμε την πίστη και τη ζωή μας ατόφια και απαραχάρακτη, όπως την παραλάβαμε και να μην κάνουμε συγκριτιστικές παρεκκλίσεις, έστω και αν ζούμε σε πολυπολιτισμική και πολυθρησκειακή κοινωνία. Οφείλουμε, συνέχισε, ως ορθόδοξοι Χριστιανοί να σεβόμαστε το διαφορετικό αλλά και να μην προβαίνουμε σε εκπτώσεις από την δική μας την Πίστη.

Αμέσως μετά το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου έλαβε χώρα η λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ναού και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού π. Αβραάμ Αποστολίδη.

Ο πιστός Λαός της Αλοννήσου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο πνευματικό του πατέρα για την παρουσία του κοντά τους, αφού δεν δίστασε να λειτουργήσει μια τόσο μεγάλη ημέρα, όπως η Κυριακή της Ορθοδοξίας, όχι στο κέντρο, αλλά στο απώτατο άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως, την Αλόννησο, εκδηλώνοντας εμπράκτως την πατρική του αγάπη και στοργική του φροντίδα προς τα πνευματικά του τέκνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.