Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

"Ανάκληση στα όπλα" του Γιώργου Μιχελή;

Υπάρχει η δυνατότητα
ανάκλησης στα όπλα
τραπεζικών στελεχών που
μεσουράνησαν πριν από
χρόνια και εν συνεχεία
αποχώρησαν. Στην αγορά
ακούγεται έντονα
το όνομα του κ. Γ. Μιχελή
στελέχους επί σειρά ετών
στην Εμπορική και
εν συνεχεία στην
Eurobank Ρουμανίας 
Για την Διοίκηση της "Εθνικής"...

Το όνομα του τέως Δημάρχου Σκοπέλου "παίζει", μεταξύ άλλων, για την ανάληψη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Οι εδώ και ημέρες φήμες της πιάτσας έγιναν και έντυπες, αφού η εφημερίδα Nextdeal (τεύχος 331), που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, αναφέρει την περίπτωση "ανάκλησης στα όπλα" του Γιώργου Μιχελή για την προεδρία της Εθνικής.

Διαβάζουμε λοιπόν στην έντυπη NextDeal, μεταξύ άλλων και:

«Τα πρόσωπα που παίζουν για τράπεζες και ΤΧΣ

Θολό παραμένει το τοπίο για τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για θέσεις κλειδιά σε ΤΧΣ και τράπεζες.

Οι πιθανές δεξαμενές από όπου μπορούν να αντληθούν πρόσωπα με εμπειρία είναι οι εξής τέσσερις:

Πρώην τραπεζικά στελέχη με εμπειρία που έχουν συνδέσει την πορεία τους με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ αλλά απείχαν τα τελευταία χρόνια από την άσκηση management στις τράπεζες.

Οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Θόδωρος Πανταλάκης αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο πρώτος φέρεται να διχάζει τη στελεχιακή βάση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο δεύτερος έχει κρατήσει ηπιότερη στάση και φαίνεται να συγκεντρώνει υψηλότερες πιθανότητες για να χρησιμοποιηθεί, εφόσον το θέλει από την κυβέρνηση σε καίριο τραπεζικό πόστο.

Στην αγορά κυκλοφορεί έντονα και το όνομα του...
πρώην διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής. Ο κ. Προβόπουλος διατηρεί από την εποχή που ήταν διοικητής της ΤτΕ σχέσεις συνεργασίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει εκτιμήσει τους μετριοπαθείς χειρισμούς του. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι ο ίδιος επιθυμεί να επανέλθει στην άσκηση management εμπορικών τραπεζών ενώ υπάρχουν και διαδικαστικά εμπόδια λόγω της μη συμπλήρωσης ενός έτους από την λήξη της θητείας του στην ΤτΕ.

Η δεύτερη δεξαμενή είναι οι καθηγητές Πανεπιστημίου. Θεωρείται βέβαιο ότι κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών θα χρησιμοποιηθούν για θέσεις κλειδιά στο ΤΧΣ. Στην αγορά ακούγεται έντονα το όνομα της κας Λούκα Κατσέλη για θέση του Προέδρου ή της Διευθύνουσας Συμβούλου στο ΤΧΣ.

Η τρίτη δεξαμενή είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να αναλάβουν θέσεις προέδρων κυρίως στιςτράπεζες. Το όνομα του κ. Μηλιού παίζει σύμφωνα με τα σενάρια για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Σίγουρα θα αναβαθμιστούν μεσαία στελέχη και συνδικαλιστές που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.


Τέλος υπάρχει η δυνατότητα ανάκλησης στα όπλα τραπεζικών στελεχών που μεσουράνησαν πριν από χρόνια και εν συνεχεία αποχώρησαν. Στην αγορά ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Γ. Μιχελή στελέχους επί σειρά ετών στην Εμπορική και εν συνεχεία στην Eurobank Ρουμανίας (Post Bank).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.